Prezidento posto siekianti I. Šimonytė žada spartesnę pažangą, jei laimėtų rinkimus

Prezidento posto siekianti premjerė Ingrida Šimonytė sako, jog jei laimėtų rinkimus, siektų spartesnės Lietuvos pažangos.

„Manau, kad valstybės kryptis – proeuropietiška, vakarietiška – žinoma, kad nesikeistų, – Vilniuje iš anksto ketvirtadienį balsavusi sakė ministrė pirmininkė. – Bet ko norėtųsi, tai norėtųsi spartesnės pažangos, didesnio atvirumo, didesnio pripažinimo galbūt, ar supratimo dalykams, kurių dar iki šiol nesugebėjome išspręsti, didesnės tolerancijos žmonėms, kurie yra kitokie nei mes, manantys, kad esame vieninteliai teisingi kartais.“

Antrajame rinkimų ture ji varžosi su perrinkimo siekiančiu dabartiniu šalies vadovu Gitanu Nausėda. Jam rinkimų stebėtojai ir prognozuoja pergalę.

I. Šimonytė taip pat teigė, jog pagrindinis dėmesys jai tapus šalies vadove būtų gynyba ir užsienio politika, kaip numatyta Konstitucijoje.

„Tikiuosi, kad man pavyktų teisėjus paskirti, kad teismai galėtų dirbti“, – kalbėjo politikė.

Ji nesiėmė vertinti rinkėjų aktyvumo.

„Man atrodo, kad geriausia yra sulaukti sekmadienio vakaro ir viskas bus aišku. Lauksiu sekmadienio, tada matysim ir tada jau bus galima komentuoti skaičius o ne spėliones“, – teigė ministrė pirmininkė.

Manau, kad valstybės kryptis – proeuropietiška, vakarietiška – žinoma, kad nesikeistų.

Opozicija sako, kad mažesnis rinkėjų aktyvumas būtų parankus konservatorių kandidatei.

Išankstinis balsavimas prasidėjo antradienį, per dvi jo dienas, naujausiais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, savo valią pareiškė per 104 tūkst. arba 4,46 proc. rinkėjų.

Pirmajame rinkimų ture G. Nausėda gavo 632 tūkst. arba beveik 44 proc. balsų, I. Šimonytė sulaukė 288 tūkst. arba 20 proc. rinkėjų palaikymo.

Prezidento antrasis rinkimų turas vyks gegužės 26 dieną, sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apie gžybowską jau ir kalbėt nereikia

apie gžybowską jau ir kalbėt nereikia portretas
Tiek ta burokevičinė komunistė pripartačijo per dvi kadencijas,kad kažin ar pats Heraklis išmėžtų jos pritryptą mėšlą.Tad tumba iš anksto pakampiais ir slenka balsuoti,kad akių kas neišplikytų...

Negaliu atsigėrėt valdžiukės atstovais

Negaliu atsigėrėt valdžiukės atstovais portretas
Ale visi iki vieno-ir buvęs Adamkus,ir pretenduojanti į Muravjovo rūmus Šimka,ir net esantis prezidentu bei seimo žalibarščių giltinė balsuoja išankstiniu būdu.Matyt bijo žmonių,todėl va taip iš tyko pabalsuoja ir neria šalin,kad kas ko nepaklaustų kodėl gi Lietuva tokia nuskurus jiems bevaldant.

Flurona [TRUMP 2024]

Flurona [TRUMP 2024] portretas
LGBT pažanga tai tikrai bus. Tas pats scenarijus kartojasi visose šalyse: partnerystė -> santuokos -> transvestitai, belyčiai visokie ir lyčiai neutralūs tualetai.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių