Premjerė apie pokyčius NŠA vadovybėje: buvusi direktorė nesugebėjo užtikrinti darbo kokybės

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sako, jog daugelis Nacionalinėje švietimo agentūroje (NŠA) kylančių problemų dėl mokinių patikrinimų kyla dėl pavėluoto sprendimo keisti tuometę institucijos direktorę Rūtą Krasauskienę.

„Ta istorija, kuri buvo su nepateiktais lietuvių kalbos atsiskaitymais, kur buvo noro kažkaip nuspręsti, kad jų išvis nebuvo ir bandymo pasiūlyti visiems perlaikyti, ir kiti dalykai – apie gramatines klaidas aš jau nekalbu, čia jau tiesiog yra gėda (...). Mano supratimu, problema yra ta, kad vadovo kaita – pats suvokimas, kad reikalingas kitas vadovas – atsitiko, deja, per vėlai“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė I. Šimonytė, klausiama apie pastaruoju metu vis iškylančias problemas dėl vienuoliktokų ir dvyliktokų patikrinimų.

„Buvusi vadovė nesugebėjo užtikrinti institucijos darbo kokybės, su ja buvo atsisveikinta dar buvusio ministro. Bet, mano supratimu, tai įvyko per vėlai – dėl to dabar didelę dalį tų problemų ir turime“, – teigė ji.

R. Krasauskienė vadovavo NŠA nuo 2020 m., tačiau šių metų vasarį pasitraukė iš pareigų. Tuometis švietimo ministras Gintautas Jakštas teigė, kad direktorės pasitraukimo priežastys buvo susijusios su vėluojančiais, atidėliojamais darbais.

Buvusi vadovė nesugebėjo užtikrinti institucijos darbo kokybės, su ja buvo atsisveikinta dar buvusio ministro.

I. Šimonytė pastebi, jog šiuo metu NŠA neturi nuolatinio vadovo. Premjerė pabrėžia – naujam vadovui reikės agentūrai grąžinti supratimą, jog institucija rūpinasi visa švietimo bendruomene.

„Žinote, bepigu dabar žerti kritiką institucijai, kurioje, tiesą sakant, nėra dabar lengva surasti, kas yra iš tikrųjų atsakingas, kadangi, kaip puikiai žinote, institucija neturi vadovo. Institucijos vadovo atranka šiuo metu vyksta ir labai noriu tikėti, kad pavyks vadovą ar vadovę atrinkti. Ir tuomet vadovas pirmą ir pagrindinį uždavinį, kurį turi išspręsti –  grąžinti agentūrai supratimą ar įdiegti supratimą, jeigu jo nėra (...), jog šios agentūros klientai yra mokiniai ir mokytojai, kad tai yra švietimo bendruomenė“, – pažymėjo I. Šimonytė.

ELTA primena, kad neatsiradus pakankamai pretendentų į Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) vadovo poziciją, konkursas pratęstas iki birželio 12 d.

Nuo kovo pradžios NŠA vadovo pareigas laikinai eina Aidas Aldakauskas, prieš tai agentūroje ėjęs Kokybės vertinimo departamento direktoriaus pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių