G. Nausėda apie opų klausimą: tikrai niekas nėra suinteresuotas dirbtinai tempti laiko

Prezidentas Gitanas Nausėda sako besitikintis su premjere Ingrida Šimonyte kitą savaitę aptarti Lietuvos kandidatą į eurokomisarus.

„Manau, kad ateinančią savaitę tikrai turėsime progos susėsti ir pasikalbėti“, – penktadienį žurnalistams Šiauliuose kalbėjo šalies vadovas.

„Taip, mes deriname kandidatūras. Ir su ministre pirmininke apie tai esame kalbėję, tiesa, trumpai“, – sakė G. Nausėda.

Žiniasklaida ir valdantieji konservatoriai kaip vieną iš pagrindinių kandidatų tapti eurokomisaru anksčiau minėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderį ir užsienio reikalų ministrą Gabrielių Landsbergį.

Jis pats savo kandidatūros kol kas nekomentuoja, tuo metu premjerė Ingrida Šimonytė yra teigusi, jog jis būtų puikus komisaras, o prezidentas – jog mato geresnių kandidatų.

G. Nausėda penktadienį kalbėjo besitikintis, kad kandidatas į eurokomisarus galiausiai bus įvardytas.

„Tikrai niekas nėra suinteresuotas dirbtinai tempti laiko, dabar jau tikrai skaitiklis įsijungia ir kalbėsime tiek su pačia Europos Komisijos prezidente“, – sakė šalies vadovas.

Ursulą von der Leyen (Urzulą fon der Lajen) ketvirtadienį patvirtinus Europos Komisijos (EK) vadove antrai kadencijai, artimiausiu metu turėtų prasidėti oficiali procedūra dėl Lietuvos siūlomo kandidato į šią europinę instituciją.

Nauja EK formuojama po Europos Parlamento (EP) rinkimų. Lietuvoje kandidatui į komisiją turi pritarti Vyriausybė, Seimas ir prezidentas, dėl visų kandidatūrų galiausiai dar spręs EP.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Matom

Matom portretas
Šlykšti vata saviškius prastūme

jo

jo portretas
atsibodo tas ožiuko stūmimas į aukštus postus, vieną kartą pastatykit jį į vietą ten ,kur jis jos vertas - į mortos mokyklos ūkvedžius

d

d portretas
LIETUVOS GEROVĖS KURIMO GĖDA mano manymu ožiui užpakaki valyt jam aukštam šlykščiam bankomaqtui lengviau negu pagalvot APIE LIETUVOS GYVENTOJUS KURIE ji RINKO KAD NEBUTU ŽMOGU IŠKRYPĖLIU VALDŽIOJE O ŠIS OŽIO PAMPERSINIS MANOSUPRATIMU YRA TOS PČIOS ORENTACIJOS
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių