Parlamentarai sutaria – prezidento metiniame pranešime gali dominuoti kritika valdantiesiems

Parlamentarai mano, kad antradienį metinį pranešimą skaitysiantis prezidentas Gitanas Nausėda gali kritikuoti dabartinę valdančiąją daugumą. Pasak jų, tokiu būdu šalies vadovas formuotų sau palankią valdančiąją koaliciją po rudenį vyksiančių Seimo rinkimų.

„Prezidentas formuos sau palankią poziciją kalbėdamas apie tai, kokią įsivaizduoja valdančiąją daugumą. Nekalbant apie būsimąją valdančiąją daugumą, pakanka kritikuoti esamą“, – Eltai teigė Liberalų frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.

Pasak valdančiosios koalicijos atstovo, prezidentas jau ne kartą išreiškė simpatijas Lietuvos socialdemokratų partijai (LSDP). Visgi, E. Gentvilo nuomone, sakydamas metinį pranešimą šalies vadovas kalbės abstrakčiau.

„Jis nori susiformuoti sau palankią valdančiąją daugumą. Tą ryškiai daro siūlydamas premjero postus Blinkevičiūtei ir Paluckui, aiškiai orientuodamasis į socialdemokratus“, – tikino jis.

„Jau du kartus išreiškė meilę socialdemokratams, tai trečias kartas jau atrodytų kaip užsiciklinimas. Manau, kad šį kartą išreikš simpatijas truputį platesniam ratui“, – svarstė liberalas.

E. Gentvilas teigia, kad antrai kadencijai perrinkto Gitano Nausėdos retorika ateinančius penkerius metus gali būti aštresnė nei anksčiau.

Manau, kad šį kartą išreikš simpatijas truputį platesniam ratui.

„Šioje kadencijoje jis bus kitoks, nes jo nebevaržys baimė ir atsargumas. Tik bijau, kad jis netaptų antidemokratu. Tikiuosi, kad tos antidemokratinės tendencijos neprasiverš, bet truputį nerimo yra“, – dėstė jis.

Neseniai iš Darbo partijos pirmininko pareigų atsistatydinęs Andrius Mazuronis pritaria liberalo pozicijai, kad G. Nausėdos metiniame pranešime dominuos kritika dabartinei valdančiajai daugumai.

„Šis pranešimas irgi bus rinkiminis, nes matome aktyvią prezidento poziciją, kuria jis aiškiai parodo savo simpatijas. Tai labai aiškiai atsispindės ir jo kalboje. Kadangi jis jau yra perrinktas, manau, kad šį kartą jis bus tiesus ir nusiteikęs kritiškai valdančiųjų atžvilgiu“, – svarstė A. Mazuronis.

„Darbiečio“ vertinimu, šalies vadovas siekia, kad po rudenį vyksiančių Seimo rinkimų parlamente keistųsi valdančiosios partijos.

„Prezidentas akivaizdžiai demonstruoja, kad jis nenorėtų tokios pat valdančiosios daugumos po spalį vyksiančių Seimo rinkimų. Jo metiniame pranešime pokyčių poreikis irgi atsispindės“, – tikino jis.

Tuo metu prie „Nemuno aušros“ prisijungusi Agnė Širinskienė svarstė, kad prezidento kalboje gali atsispindėti ir iš socialinės apsaugos ir darbo ministrės pareigų pasitraukusios Monikos Navickienės skandalas dėl skrydžio į Dubajų.

„Visada norisi, kad ta žinutė būtų giedra. Tačiau esama situacija su Monika Navickienę metų apžvalgos šventę labai gadina. Spėju, kad tai atsispindės ir prezidento kalboje“, – Eltai teigė A. Širinskienė.

Mišriai Seimo narių grupei priklausanti parlamentarė tikino, kad prezidento kalbą rinkiminei kampanijai gali naudoti bene visos politinės jėgos.

„Politikai kiekvieną dalyką rinkimams išnaudoja. Pasibaigia vieni rinkimai, prasideda kiti. Manau, kad kiekviena politinė jėga bandys iš to pranešimo išskaityti tai, ką ji nori perduoti savo rinkėjui“, – svarstė ji.

ELTA primena, kad trečiadienį prezidentas Gitanas Nausėda įvardijo Gintautą Palucką tinkamu pretendentu premjero pozicijai užimti.

Visgi, prieš antrąjį prezidento rinkimų turą šalies vadovas G. Nausėda interviu Eltai teigė – jei socialdemokratai rudenį laimėtų rinkimus, jis premjerės pareigose matytų V. Blinkevičiūtę. Šalies vadovas neatmetė galimybės pabandyti įkalbėti LSDP pirmininkę užimti Vyriausybės vadovės postą.

Tačiau LRT televizijai prezidentas patikino neketinąs spausti socialdemokratų lyderės V. Blinkevičiūtės, jog ši po spalį vyksiančių Seimo rinkimų imtųsi vadovauti Vyriausybei.

Tuo metu paklaustas, ar iš pareigų pasitraukusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė M. Navickienė galėtų kandidatuoti spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose, G. Nausėda tikino, jos vietoje, kad jos vietoje sąraše nedalyvautų.

Kaip skelbta anksčiau, socialinės apsaugos ir darbo ministrė M. Navickienė nusprendė palikti postą tęsiantis skandalui dėl jos ir politikės sutuoktinio Mindaugo Navicko ryšių su įmone „Foxpay“, jos savininke Ieva Trinkūnaite ir verslininkės sugyventiniu, anksčiau už finansinius nusikaltimus kalėjusiu Vilhelmu Germanu. Visgi, politikė tikino dar neapsisprendusi dėl dalyvavimo spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

natalija

natalija portretas
Du idijotai po mano komentaro niekaip neatsigauna nuo konservinės politikos Prie ko čia kremlius ir ger Putinas ar jis pas tave atėjo ar atėmė iš taves ka nors Kada savo prišikta makaule pradėsi mastyti kad ne Putinas gaidy lietuvoje maišo gaidžiu vedybas paradus jam pofig tavo subinė bet rusijoje tave iškastruotu išgyditu ten toks įstatymas ir čia nieko nepadarysi Jankiam reik rusijos turtu o storošui rusijoje gaidžiu parado tai ir loja ir tave nugaidine pasitelkia i pagelba loti O jeigu dar ne gaidys tai mastyk raminkis pažiurėk EUROVIZIJA ir matysi kas laukia taves tavo vaiku Kaip ta Oželytė kuri pasakoja kad senas KGB sako jog žmonija gyvens be sienu susivienodins tai jau teisi bobunė EUROVIZIJOJE ta pranašystė matosi niekaip neatskyriau kur vyras kur motera

dvokiantys kremliaus autai

dvokiantys kremliaus autai portretas
Jau bloga nuo tų visų nevykėlių darosi...

panašu kad ne vien Putka

panašu kad ne vien Putka portretas
berniulams pilvukus bučiuoja
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių