G. Nausėda rėžė M. Navickienei: po pasiskraidymo viskas, ką sugebama ištarti, – aplinka kalta

Skaitydamas penktąjį metinį pranešimą Seime, prezidentas Gitanas Nausėda negailėjo kritikos iš pareigų pasitraukusiai Monikai Navickienei. Šalies vadovas pastebėjo, jog skaidrumo standartų ir sąsajų su verslais kartelė yra nuleista labai žemai. Anot prezidento, stebina ir tai, jog paaiškėjus faktams apie M. Navickienęs kelionę su už sukčiavimą kalėjusio Vilhelmo Germamo privačiu lėktuvu skamba frazė „aplinka kalta“.

„Čia, gerbiamieji, ketinau padėti tašką. Deja, pastarieji įvykiai neleidžia to padaryti. Kaip atsitinka, kad sąsajų su verslais kartelę nuleidome taip žemai, jog pasiskraidymo su kriminalinės praeities asmeniu faktui iškilus į viešumą viskas, ką sugebama ištarti, yra tas senokai begirdėtas „ministrė nekalta, aplinka kalta“, – baigdamas skaityti metinį pranešimą Seime sakė G. Nausėda.

„Arba dar blogiau – kaip atsitinka, kad abejotinos reputacijos ir ryšių įmonė sugeba dominuoti atsiskaitymo su viešuoju sektoriumi rinkoje gana ilgą laiką. Šiuos klausimus reikės atsakyti. Svarbu, kad šių atsakymų neiškraipytų artėjantys rinkimai“, – pranešimą baigė prezidentas.

ELTA primena, kad kilus skandalui dėl ryšių su tolima giminaite ir finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininke Ieva Trinkūnaite bei jos sugyventiniu, už sukčiavimą kalėjusiu Vilhelmu Germantu iš posto pasitraukė ministrė Monika Navickienė.

Viešojoje erdvėje iškylant vis daugiau informacijos apie M. Navickienės sutuoktinį Mindaugą Navicką bei I. Trinkūnaitę bei V. Germantą, jų valdomus verslus, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl „Foxpay“. Lietuvos bankas, savo ruožtu, tęsia įmonės patikrinimą – pranešta, jog nuspręsta apriboti dalį įmonės veiklos.

Visgi, sprendimą trauktis iš pareigų M. Navickienė priėmė po to, kai 15min.lt paskelbė, jog ši su I. Trinkūnaite ir V. Germantu privačiu lėktuvu keliavo į Dubajų. Iš pradžių negalėjusi paaiškinti, kas finansavo šią viešnagę, vėliau konservatorė deklaravo, jog tai buvo dovana.

M. Navickienė yra teigusi, jog I. Trinkūnaitė yra tolima jos giminaitė – vyro brolio žmonos sesuo. Anot politikės, su ja bendrauta retai, o apie I. Trinkūnaitės sugyventinio V. Germano nusikalstamą praeitį nieko nežinojo.

Nepaisant palikto politinio posto, Seimo opozicija imasi apkaltos politikei – siūlo burti laikinąją parlamentinę komisiją, kuri aiškintųsi galimus M. Navickienės neskaidrius ryšius.

Atsistatydinus M. Navickienei, prezidentas pavedė finansų ministrę Gintarę Skaistę laikinai vadovauti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai (SADM) bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai (ŠMSM).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai gerai

Labai gerai portretas
Kol nepabėgo iš Seimo Navickienė kuo greičiau tirti jos aplinką, nes buvo dirbama kryptingai ruošiama nusikaltėlių mafijos invazija į valstybės valdymą, čia ne Gražulio mygtuko paspaudimas kuris buvo ar ne neaišku, bet jis konservatorių dėka išlėkė iš Parlamento, čia šimtai tukstančių ar didesnės sumos.

Rasa

Rasa portretas
Balsuokit žmonės už Nauja Politine jėga ger prof Vaitkaus partija manau kad Vaitkus supranta kad lietuva parlamentinė ir mes juos galim nušluoti tik įkure partijakad seime ju nebutu daugumos nu o paskui esant seime daugumos NPJ ir like veikėjai pasikeis ar turės dingti iš politikos Net ir Nausėda negaus musu uždirbtus pinigus šerti ukram Sėdės šikna suraukes tada mes jau kursi ir gelbesim savo vaikus nuo jo šakalienes bartaševičiu

Natalija

Natalija portretas
Pasibaisėjau kaip po musu gerovės valdovo kalbos seime Šimon su didele baltu rožiu puokšte prišoko ir pasveikino Navickiene ATSEIT SPJAUNU ANT JUSU LIETUVOS TAUTA ir gerbiu savo mafijines ministres o jus man niekas durni vatnikai ubagaiŠimon tu man niekada nebusi elitas nes pamenu kaip patekai i seima buvai apšliurus kaimo merga kaip ir Blinkė BET GERAI APVOGUS TAUTA atkutai ir galvoji kad tu elitas Ne šimon jus tiesiog visi kreiviai gentvilai kubilai ir tt esat paprasti VAGYS
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių