G. Nausėdai buvo pristatyti kandidatai į dviejų ministerijų vadovus

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad premjerė Ingrida Šimonytė jam pateikė dvi kandidatūras švietimo, mokslo ir sporto ministro postui užimti bei vieną kandidatūrą pakeisti besitraukiančią Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) vadovę Moniką Navickienę.

„Aptarėme galimus kandidatus tiek į švietimo, mokslo ir sporto ministro poziciją ir socialinės apsaugos ir darbo ministro poziciją. Į pirmąją poziciją yra du kandidatai, į antrąją – vienas. Pavardžių minėti kol kas negaliu, nes tai dar nėra oficialiai pateikta“, – žurnalistams po susitikimo Prezidentūroje teigė G. Nausėda.

ELTA primena, kad socialinės apsaugos ir darbo ministrė M. Navickienė trečiadienio vakarą premjerei I. Šimonytei įteikė atsistatydinimo raštą, tęsiantis skandalui dėl jos ir sutuoktinio Mindaugo Navicko ryšių su įmone „Foxpay“, jos savininke Ieva Trinkūnaite ir verslininkės sugyventiniu, anksčiau už finansinius nusikaltimus kalėjusiu Vilhelmu Germanu.

Finansinių technologijų įmonė „Foxpay“ buvo atsidūrusi vyriausybinės Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisijos akiratyje. Trečiadienį pranešta, kad pastaroji neleido „Foxpay“ savininkei I. Trinkūnaitei įsigyti įmonės „LITLAB“, kurios pagrindinis akcininkas – ministrės sutuoktinis M. Navickas. Komisijos vertinimu, investuotoja I. Trinkūnaitė neatitinka nacionalinės svarbos objektų apsaugos įstatyme keliamų reikalavimų.

Antrai kadencijai šį pavasarį perrinktas G. Nausėda po pergalės teigė, kad verta kritiškai peržiūrėti kadenciją baigiančios Vyriausybės sudėtį. Šalies vadovas užsiminė, kad turi konkrečias pavardes ministrų, kuriuos, jo požiūriu, būtų galima pakeisti po to, kai Vyriausybė grąžins įgaliojimus. Be to, prezidentas akcentavo ir poreikį rasti kandidatą nuolatinio ŠMSM vadovo postui užimti.

Kaip ELTA skelbė anksčiau, kilus nepasitenkinimui dėl tarpinių vienuoliktokų patikrinimų, iš švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigų pasitraukė Gintautas Jakštas.

Laikinai vadovauti ministerijai pavesta socialinės apsaugos ir darbo ministrei M. Navickienei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodėl?

Kodėl? portretas
Lyg į pliažą pasirėdžius ponia

Barbei

Barbei portretas
Žinau bet nesakysiu :) Prisimink ką labiausiai užsipuldinėjo Seime Navickienė ir Co.

Barbe

Barbe portretas
idomu, kokios povandenines sroves pajudino M. Navickiene?Juk seniai visi viska zinojo, bet triuksma sukele dabar, artejant rinkimams.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių