Konservatoriai pradėjo ieškoti naujo frakcijos seniūno, kuris pakeistų R. Morkūnaitę-Mikulėnienę

Premjerei pateikus Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės kandidatūrą į švietimo, mokslo ir sporto ministrus, konservatorių gretose svarstoma, kas galėtų iš politikės perimti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno postą. Potencialiausiu kandidatu į šias pareigas yra įvardijamas parlamentaras Andrius Vyšniauskas, kuris, pasak kolegų, jau dabar aktyviai rūpinasi frakcijos reikalais.

„Turės būti pokyčių. Jeigu būsiu paskirta ministre, negalėsiu eiti frakcijos seniūnės pareigų, kaip ir negalėsiu būti Seimo vicepirmininke ir Europos reikalų komiteto vadove“, – Eltai sakė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Paklausta, ar matytų Seimo konservatorių frakcijos seniūno pareigose A. Vyšniauską, politikė patikino, kad jis būtų tinkamas pretendentas į šį postą.

Seimo pirmininkės pirmasis pavaduotojas konservatorius Jurgis Razma taip pat tikina, kad A. Vyšniauskas būtų tinkamiausias kandidatas vadovauti frakcijai.

„Aš pritarčiau Andriaus Vyšniausko kandidatūrai. Jis ir nebūdamas seniūnu pakankamai nuosekliai rūpinasi frakcijos reikalais, tai toks sprendimas, man atrodo, būtų visiškai natūralus“, – Eltai teigė J. Razma.

Pats J. Razma tikina frakcijos seniūno pareigose savęs nematąs.

„Ne, aš nesvarstyčiau, nes man užtenka darbų su darbotvarkių formavimu, komitetų veiklos koordinavimu, Seimo visa virtuve. Tai, manau, kad yra laisvesnių žmonių, kurie sėkmingai gali užimi seniūno pareigas – Andrius Vyšniauskas vienas iš geriausiai galinčių tai daryti“, – akcentavo parlamentaras.

Savo ruožtu pats A. Vyšniauskas teigia atsakomybės ir pareigų nesikratantis, tačiau, pasak jo, visų pirma šie klausimai turi būti išdiskutuoti frakcijoje.

„Aš niekada nesikratau jokių pareigų, bet turėsime diskutuoti frakcijoje“, – Eltai sakė A. Vyšniauskas.

Pasak jo, yra ir daugiau parlamentarų, tinkančių šioms pareigoms.

„Mūsų frakcijoje yra daug stiprių kolegų, kurie gali užimti šitas pareigas ir vadovauti frakcijai. Mes turime gana platų frakcijos seniūnės pavaduotojų korpusą, turime komitetų pirmininkų. Manau, kad tikrai ir tarp jų galima rasti gerų kandidatų“, – svarstė jis.

Tektų ieškoti ir ERK vadovo bei Seimo vicepirmininko

A. Vyšniauskas atkreipia dėmesį – jeigu R. Morkūnaitė-Mikulėnienė taps ministre, frakcijai taip pat teks ieškoti parlamentaro, kuris užimtų Europos reikalų komiteto (ERK) pirmininko bei Seimo vicepirmininko pozicijas. Pasak jo, logiškiausia į šias pareigas būtų deleguoti šiame komitete jau dirbantį Seimo narį.

„Sunkiai matyčiau kažką ne iš komiteto, nes už komiteto ribų nelabai yra žmonių, kurie gerai būtų įsigilinę į ERK specifiką“, – akcentavo A. Vyšniauskas.

Jam antrino ir frakcijos kolega J. Razma. Pasak jo, naujasis ERK pirmininkas būtų deleguojamas ir į Seimo vicepirmininko poziciją.

„Man atrodo, pirmiausiai reiktų žiūrėti, kad tai būtų žmogus, tinkamas užimti Europos reikalų komiteto pirmininko pareigas, o po to jau Seimo vicepirmininko klausimas natūraliai turėtų spręstis“, – sakė jis.

Šiuo metu ERK dirba konservatoriai R. Morkūnaitė-Mikulėnienė, A. Vyšniauskas, Emanuelis Zingeris, Dalia Asanavičiūtė, Audronius Ažubalis, Mindaugas Lingė, Matas Maldeikis ir Žygimantas Pavilionis.

Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė penktadienį pateikė prezidentui naujų ministrų kandidatūras – švietimo, mokslo ir sporto ministre siūloma skirti konservatorių frakcijos Seime seniūnę R. Morkūnaitę-Mikulėnienę. Tuo metu Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vadovu siūlomas dabartinis viceministras Vytautas Šilinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bardakas

Bardakas portretas
Greiciau rinkimai, jau nervai nelaiko i juos visus ziurint…

Ką gi

Ką gi portretas
bus dar viena "Barbė devyndarbė"...

valio!!!!

valio!!!! portretas
pedofilu globeja i svietimo ministrus!!! tikrai stipru
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių