A. Dulkys apie Prezidentūros kritiką dėl viceministrų: matau kaip mėginimą daryti poveikį

Prezidentūrai pasigendant daugiau viceministrų, Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) vadovas Arūnas Dulkys sako šią kritiką matantis kaip bandymą daryti poveikį komandai.

„Man malonu, kad kažkas rūpinasi manimi. Nenoriu, kad nuskambėtų kaip ironija, bet turime suprasti, kad tai yra politinio pasitikėjimo darbo vietos“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė ministras.

„Tą nuolatinį mėginimą man įkišti kažkokius viceministrus ar tą temą gvildenti aš daugiau matau kaip mėginimą daryti poveikį mūsų komandai“, – pridūrė jis.

Pastaraisiais metais A. Dulkio komandą paliko trys viceministrės: Živilė Simonaitytė, Aušra Bilotienė Motiejūnienė ir Danguolė Jankauskienė. Šiuo metu SAM turi du viceministrus.

Ministras teigė, kad sprendimą dėl viceministrų priima jis pats, kaip ir premjerė pati sprendžia dėl savo Ministrų kabineto.

Geriau bus tų viceministrų ar patarėjų mažiau, bet geriau jie bus protingesni už patį ministrą.

„Čia yra labai svarbu, kad būtų pasitikėjimas, sutaptų vizija, – sakė A. Dulkys. – Geriau bus tų viceministrų ar patarėjų mažiau, bet geriau jie bus protingesni už patį ministrą.“

Pastaruoju metu sveikatos apsaugos ministras iš Prezidentūros sulaukė ir daugiau kritikos. Vis tik jis teigia, kad pats šalies vadovas Gitanas Nausėda jo susitikti ir aptarti rūpimų šios srities klausimų nekvietė pustrečių metų.

Antrai kadencijai prisiekęs G. Nausėda yra sakęs, kad po Vyriausybės įgaliojimų grąžinimo norėtų pakeisti kelis ministrus.

Nors konkrečių asmenų jis neįvardijo, spėjama, kad tarp jų yra ir A. Dulkys.

Prezidentas dėl jo skyrimo ministru abejojo ir centro-dešiniųjų Vyriausybės kadencijos pradžioje 2020 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Graudi situacija,kai zinai ,kad nei

Graudi situacija,kai zinai ,kad nei portretas
sis nri kitas ministras nieko nero nenuveiks gyventoju labau, tam reikia didesnio finansavimo, gyd istaigu darbo skatinimo ir kontroles bei pacientu atsiliepimu apskaitos. O,to ministerija nenori matyti. Be to ,reiketu ir pagyvenusiu zmoniu genicida naikinti,juk nenormalu,kad po 70 euru beveiknebera nemokamu patikrinimo programu,nei mamografijos,nei sirdies,nei kaprologinio tyrimo,lieka nulis rimtu paslaugu ,o dar laukimas taloneliu,jauciasi,kad pensininkai jau nurasyti valstybeje.

Poveikis buna ir naudingas

Poveikis buna ir naudingas portretas
Kaip be poveikio paveiksi?

Ji

Ji portretas
Kada ir koks ministras buvo geras. Amžinai buvo nuo sofos geriau žinančiu kaip vadovauti .
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių