Pasisakė „lukašenkinei grietinėlei“ koncertavęs tenoras V. Vyšniauskas

  • Teksto dydis:

Kai pirmadienį žurnalistas ir visuomenės veikėjas Andrius Tapinas feisbuke pasidalijo informacija ir vaizdo įrašu apie tai , kad Lietuvos tenoras Vaidas Vyšniauskas, žinomas ir Kristian Benedikt vardu, sekmadienį koncertavo Minsko Didžiajame teatre, visuomenė sureagavo itin audringai. Visą dieną tylėjęs atlikėjas savo poziciją išsakė tik pirmadienį vėlai vakare feisbuke.

V. Vyšniausko poelgį pirmadienį pasmerkė kultūros ministras Simonas Kairys bei Lietuvos nacionalinio operos bei baleto teatro (LNOBT) direktorius Jonas Sakalauskas. 

Bandymai sužinoti paties atlikėjo poziciją buvo bergždi, nes tenoras buvo nepasiekiamas, su žiniasklaida nebendravo ir situacijos nekomentavo. Tačiau pirmadienio vėlų vakarą savo socialiniuose tinkluose vis tik išreiškė savo poziciją citata iš Šventojo Rašto: „Tada prabilo vienas iš jų, Nikodemas, kuris buvo aplankęs Jėzų nakčia: „Argi mūsų Įstatymas teisia žmogų, jeigu jis pirmiau neišklausytas ir nežinoma, ką jis padaręs?“ (Jn 7:50-51).“ Bei nuoroda į tai, kad jo buvimo vieta – Vilnius. 

Kiek vėliau atlikėjas paviešino dar vieną įrašą, kuriame atsiprašo ir žada paaiškinti tokio sprendimo priežastis.

„Pirmiausia, aš noriu visų atsiprašyti ir paprašyti atleidimo dėl susiklosčiusios situacijos. Antra, aš pažadu: tikrai parašysiu visas savo mintis, motyvus ir priežastis, bet kiek vėliau“, – feisbuke antradienį paskelbė atlikėjas.

Jis tvirtino norintis, kad „visi išsisakytų iki galo“.

„Juk visvien verdiktai paskelbti ir aš esu pasmerktas net neišklausytas...“ – rašė V. Vyšniauskas.

 

 

Koncertavo A. Lukašenkos grietinėlei

Primename, kad anot A. Tapino, V. Vyšniauskas gruodžio 18-ąją dieną koncertavo Minsko Didžiajame teatre, Gala operos koncerte, kuriame buvo susirinkusi visa Baltarusijos vadovo Aleksandro Lukašenkos grietinėlė.

LNK reportažas:

Iš A. Tapino paviešintos teatro programėlės nuotraukos matyti, jog V. Vyšniauskas, užsienyje geriau žinomas kaip Kristian Benedikt,  atliko  Otelo ariją iš Dž. Verdžio operos „Otelas“.

Pirmadienį portalui kauno.diena.lt susisiekti su žinomu atlikėju telefonu nepavyko.

Kultūros ministras šokiruotas

Kultūros ministras Simonas Kairys sako kritiškai vertinantis operos solisto V. Vyšniausko sprendimą savaitgalį koncertuoti Baltarusijos sostinėje.

„Esu šokiruotas, jei taip paprastai kalbant. Išties man sveiku protu nesuvokiami tokie pasirinkimai. Kyla klausimas toks iš principo, kas žmogaus galvoj darosi, kad tokius pasirinkimus jis galėtų padaryti“, – BNS pirmadienį sakė ministras.

Net baisiausiame sapne nebūčiau susapnavęs, kad tokie žinomi asmenys važiuos koncertuoti į Minską.

„Net baisiausiame sapne nebūčiau susapnavęs, kad tokie žinomi asmenys važiuos koncertuoti į Minską“, – teigė S. Kairys.

Pasak jo, nors teisės aktai vykti į Baltarusiją nedraudžia, tai – moraliai nepriimtinas sprendimas, mat A. Lukašenkos režimas remia ir prisideda prie Rusijos karo Ukrainoje.

„Čia yra panašu į kai kuriuos verslus, kurie vis dar išeidinėja iš Rusijos. Tai mūsų sąžinės ir moralės klausimas. Solisto karjerai toks nuvažiavimas pasitarnaus iš neigiamos pusės, kalbant apie Lietuvos auditoriją“, – sakė ministras.

S. Kairio teigimu, V. Vyšniauskas šiuo metu neturi sutarčių su Lietuvos kultūros įstaigomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vatinės utėlės Lietuvoj nepageidaujamos

Vatinės utėlės Lietuvoj nepageidaujamos portretas
Jei važiuojat į bulba$ijas ir maskalynas, ten ir pasilikti. Cemodan, vokzal, urodina, dosvidanije

Rasa

Rasa portretas
To anupras o kam taikstytyis gal paaiškink durneli eik geriau mokytis ir vienas ir kitas bemokslis durnelis Ko nevažiuojat su grybe kariauti jin nori karo o ten sako gerai moka tik eik žudyk jei grįši be kojos kita prisius bet busi CHOCHLIANDIJOS didviris ar ne taip

kauniete

kauniete portretas
Kas lietuva išgelbės nuo šito košmaro landzdberginio siautėjimo tautos naikinimo noriu atgal i sibira Ten saugiau
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių