Popmuzikos žvaigždei Glitteriui - įtarimai lytiniais nusikaltimais

Britanijoje atliekant tyrimą dėl lytinio išnaudojimo areštuota popmuzikos žvaigždė Glitteris

Britų policija, atlikdama tyrimą dėl kaltinimų dabar jau mirusiai BBC televizijos žvaigždei Jimmy Savile'iui (Džimiui Seiviliui), šeštadienį areštavo 8-ojo dešimtmečio glamūrinio roko žvaigždę Gary Glitterį (Garį Gliterį), kurį taip pat įtaria lytiniais nusikaltimais.

„Pareigūnai, vykdantys operaciją “Yewtree„ (“Kukmedis„), šiandien ryšium su šiuo tyrimu areštavo septintą dešimtį metų einantį vyrą“, - pranešė Skotlandjardo atstovas.

Britų žiniasklaida nurodo, kad tas vyras yra G.Glitteris, kurio tikrasis vardas yra Paulas Gaddas (Polas Gadas).

Policija tirdama įtarimus, kad velionis BBC televizijos žvaigždė lytiškai išnaudojo vaikus, nustatė apie 300 tikėtinų aukų, todėl keliama prielaida, jog J.Savile'is buvo vienas didžiausių seksualinių grobuonių per Britanijos istoriją.

Įtarimai dėl J.Savile'io veiksmų sukėlė krizę BBC ir sugriovė reputaciją žmogaus, kuris ištisus dešimtmečius buvo vienas garsiausių Britanijos televizijos veidų, nuolat dėvėdavęs ryškiaspalvius sportinius kostiumus ir nesiskirdavęs su cigaru.

J.Savile'is, kuris mirė pernai spalio 29 dieną, būdamas 84 metų, taip pat asmeniškai buvo surinkęs dešimtis milijonų svarų labdarai.

J. Savile'is buvo vienas iš populiariausių Britanijos televizijos laidų vedėjų, surinkdavusių didžiules sumas labdaros projektams. Tačiau kaltinimai, kad jis lytiškai išnaudojo nepilnametes, aptemdė J. Savile'o reputaciją, o BBC įtariama dangsčiusi jo veiksmus.

BBC savo ruožtu paskelbė atliksianti nepriklausomą tyrimą dėl transliuotojo „kultūros ir praktikos“ per J. Savile'io darbo laikotarpį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių