Naujas E. Vėlyvio filmas nerekomenduojamas jautruoliams

Dūminės bombos, cypiantys automobilių ratai, dujokaukėmis prisidengę „kietuoliai“, šūviai, muštynės, šaižiai žviegiančios kiaulės – taip pirmadienį pristatytas iš anksto skandalingu tituluojamas Emilio Vėlyvio filmas „Redirected“.

Vertas trijų S

„Aš labai apgailestauju dėl savo paties sukurtų personažų elgesio. Džiaugiuosi, kad kol kas dar esu sveikas“, - sakė režisierius, pristatęs pirmąjį “Redirected” reklaminį klipą.

Pats kūrėjas naujausią savo kūrinį, kurio premjera įvyks 2014-ųjų sausį, apibūdina kaip nerekomenduojamą jautriems, humoro ir šaržo nesuprantantiems piliečiams. O konkrečiau – dvi valandas truksiantis filmas pasakos keturių draugų britų istoriją, nutikusią tarp Lietuvos ir Didžiosios Britanijos. Londone apiplėšę nelegalų kazino vyrukai nuo juos persekiojančių gangsterių pabėga į Malaiziją, tačiau dėl Islandijos ugnikalnio išsivežimo jie priversti leistis Lietuvoje, kur, žinoma, jų laukia neįtikėtini nuotykiai, kuriuos žiūrėti leidžiama tik suaugusiesiems. E. Vėlyvis juokavo, kad jei jau jo filmas „Zero 2“ buvo rodomas su S ženklu, tai „Redirected“ turbūt turės SSS ženklą. „Tikimės N-16, tačiau išgirdę mano pavardę jie jau iš karto rašo „S“, - sakė E. Vėlyvis.

60 aktorių tarptautinė komanda

Anot kūrėjų, filmo idėja – kritiškas ir ironiškas žvilgsnis į užsieniečių kuriamus mitus apie Lietuvą, o tikslas – išplaukti į tarptautinę rinką. Filme „Redirected“ net 80 proc. skamba anglų kalba, nors jame numatyta atskleisti labai daug lietuviškumo – nuo humoro iki vietos papročių.

Tarptautiniu šį filmą daro ir spalvinga beveik 60 aktorių komanda: amerikiečiai, britai, rusai, australai, lietuviai. Pagrindinius vaidmenis „Redirected“ atlieka tokios užsienio kino žvaigždės, kaip JAV gyvenantis britas Vinnie Jonesas, beje, sutikęs vaidinti vos perskaitęs scenarijų, britai Scotas Williamsas, Anthony Strachanas, australas Gilas Darnellis, rusas Arturas Smolyaninovas bei kiti. Lietuviškajame fronte –  Kęstutis Jakštas, a.a. Vytautas Šapranauskas, Mindaugas Papinigis, Rafailas Karpis, Andrius Žiurauskas, Monika Vaičiulytė ir kiti. Lietuvoje parengiamieji filmavimo darbai truko tris mėnesius, intensyvus filmavimas - dar du, o iš viso filmuota net 38-iose skirtingose šalies vietose.

Naujasis Tarantino – iš Lietuvos?

„Redirected“ prodiuserė Asta Liukaitytė atskleidė, kad filmo kūrimui reikėjo po litą iš kiekvieno lietuvio – apie 3 mln. litų. Tiesa, paskutiniam filmavimui trisdešimties žmonių komanda penktadienį išvyks į Londoną.

Užbėgdami klausimui, ar tikisi, kad filmas atsipirks, kūrėjai neslėpė didelių ambicijų ir pabrėžė tikintys sėkme, juolab kad optimistiškai nuteikia užsienio platintojų, tokių kaip „Universal Pictures“ ar „Karo film“ dėmesys. Jau yra numatyta 60 tikslinių regionų, kur norima rodyti filmą, pradėtos derybos su D. Britanijos, Prancūzijos, JAV, Kanados, Rusijos, Skandinavijos kompanijomis.

„Visi ieško naujo Tarantino. Ir jeigu tas Tarantino bus iš Lietuvos – bus fantastika“, – pasitikinčiai kalbėjo filmo kūrėjai.


Šiame straipsnyje: RedirectedkinasEmilis Vėlyvis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kinofanas

Kinofanas portretas
Kai tikslas yra "sudrebinti pasaulį". tai rezultatas būna kaip visada. Kodėl tiesiog nepastatyti gero filmo?

to Kinofanas

to Kinofanas portretas
Kazkas bent kazka daro, ne taip kaip tamsta tik bambat. Gal anglai savo dievaiti lietuvoje isvyde daugiau apie musu sali zinos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių