Į konkurso sceną lips jaunieji muzikantai

Šeštadienį uostamiestyje, Jaunųjų atlikėjų meno (JAM) studijoje (Danės g. 6), vyks gitaristų konkursas „Lipk ant scenos!“.

„Jaunimui reikia vietos, kur jis galėtų laisvai pasireikšti. Tam ir rengiame šį konkursą, dėl tos pačios priežasties atsirado ir JAM studija. Todėl ir konkurso sąlygos yra gana laisvos: neribojamas nei kūrinių stilius, nei forma, nei atlikimo technika“, - teigė jo komisijos pirmininkas gitaristas Eugenijus Jonavičius.

Jaunųjų gitaristų konkurse laukiami ansambliai ir solistai, grojantys akustinėmis, klasikinėmis, elektrinėmis ar bosinėmis gitaromis. Nors konkursas daugiausia skirtas moksleiviams ir studentams, dalyvių amžius neribojamas - jame gali pasirodyti visi, save laikantys jaunais gitaros atlikėjais. Vienas iš svarbiausių konkurso reikalavimų - gyvas atlikimas.

JAM studijoje šiemet bus surengti dar bent du - populiariosios muzikos grupių bei būgnininkų - konkursai. Jų tikslas - padrąsinti jaunuosius atlikėjus pasirodyti scenoje, būti išgirstiems bei įvertintiems ne tik publikos, bet ir muzikos profesionalų.

„Lipk ant scenos!“ organizatoriai neabejoja, kad šių renginių metu bus atrastas ne vienas naujas talentas, o dalyvavimas konkursuose jaunuosius muzikantus ir jų mokytojus skatins ne tik siekti kuo geresnių rezultatų, bet ir jungtis į bendraminčių tinklą, dalytis patirtimi bei tarpusavyje kūrybingai bendrauti.

Pirmojo konkurso laureatų laukia bendrovės „Muzikos faktorius“ prizai, o visi dalyviai spalio 29-ąją JAM studijoje turės galimybę susitikti su svečiu iš Kanados - gitaristu bei dainininku Dave'u Goodmanu jo vieninteliame parodomajame seminare Lietuvoje.


Šiame straipsnyje: konkursasjaunimuigitara

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių