E. Nekrošius ir V. Landsbergis bus inauguruoti LMTA garbės daktarais

Ketvirtadienį minint Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) aštuoniasdešimtmetį muzikologas profesorius Vytautas Landsbergis ir teatro režisierius Eimuntas Nekrošius bus inauguruoti garbės daktarais.

E. Nekrošius taps pirmuoju lietuvių teatro menininku, kuriam suteikiamas akademinis garbės daktaro vardas. Šį vardą menininkas pelnė dėl išskirtinio talento ir neeilinių nuopelnų Lietuvos teatro raidai taip pat - už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje.

V. Landsbergis LMTA Garbės daktaru inauguruojamas už itin platų, originalų ir aktualų lietuvių kultūros tyrinėjimą, nacionalinių vertybių propagavimą tarptautiniu lygiu, neeilinius nuopelnus ne tik LMTA, bet ir Lietuvai bei pasauliui, teigiama akademijos pranešime.

LMTA aštuoniasdešimtmetis minimas skaičiuojant nuo 1933 metų vasario 7 dienos, kai Kauno muzikos mokykla perorganizuota į aukštąją mokyklą - Kauno konservatoriją.

LMTA garbės daktarais jau yra tapę smuikininkas Yehudi Menuhinas (Jehudis Menuchinas), dainininkas Stasys Baras-Baranauskas, marimbininkė Linda Maxey (Lina Maksėj), dirigentas Saulius Sondeckis, violončelininkas Davidas Geringas, dirigentas Josifas Wallnigas (Josifas Volingas), operos solistė Violeta Urmanavičiūtė-Urmana.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastabusis

Pastabusis portretas
Kam tas pataikavimas .Lansbergiis muzikams aiškino marksizmo tiesas KLaipėdoje. Nepriklausomoje. Lietuvoje muzikai įžymybei tik runkeliai.Okad moka grotj pianinu už tai garbės vardai neteikiami. Kada prasidės apdovanojimai to nusipelniusiems. .

aAlgirdas

aAlgirdas portretas
nesupratau proe ko čia Landsbergis, juk marksizmas leninizmas yra pasmerktas Lietuvoje

Na sekasi

Na sekasi portretas
Profesorius be jokio mokslinio darbo, ta pati darbeli apie Čiurlioni uzskaite...o dabar daktaras....o kas toliau? Geda skaityti, negi daugiau nusipelniusiu nera?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių