Bosnijoje prasidėjo A.Jolie režisuojamos juostos filmavimas

Bosnijoje trečiadienį prasidėjo Angelinos Jolie režisūrinio debiuto filmavimas, kurio pradžią buvo komplikavęs neseniai atšauktas pareigūnų draudimas sukti prieštaringo turinio filmą šalyje.

Pasak vietos filmo prodiuserio Edino Sarkičiaus, darbas filmavimo aikštelėje Sarajeve buvo pradėtas be pačios A.Jolie, kuri į Bosniją turėtų atvykti kiek vėliau.

Kaip rašo vietos dienraštis "Dnevni Avaz", filmavimo grupė sostinėje Sarajeve ir Varešo mieste nufilmuos tik panoraminius vaizdus.

Iš karto buvo planuojama filmuoti 17-koje Bosnijos vietų, tačiau vėliau buvo apsiribota penkiomis, sakė prodiuseris.

Anot jo, pati A.Jolie Vengrijoje filmuoja kitas filmo scenas - musulmonės moters ir serbo vyro meilės istoriją, užsimezgusią kruvino Bosnijos etninio konflikto 1992-1995 metais.

Kaip praneša vietos žiniasklaida, filmavimo darbus Bosnijoje numatoma baigti sekmadienį.

Pirmąjį savo režisūrinį darbą A.Jolie pradėjo filmuoti Vengrijos sostinėje Budapešte spalio pradžioje.

Remiantis trumpu filmo siužeto aprašymu, jauną porą išskiria Bosnijoje ir Hercegovinoje prasidėjęs karas. Pora vėl susitinka belaisvių stovykloje, kurioje atsiduria musulmonė mergina ir kurios belaisvius saugo ten dirbantis merginos mylimasis.

Filmas susilaukė prieštaringų vertinimų Bosnijoje, vietos žiniasklaidai pranešus, jog jame bus pasakojama apie išprievartautą moterį, kuri esą įsimyli savo skriaudiką. Tai papiktino "Nuo karo nukentėjusių moterų draugiją", kuri pareikalavo, kad kultūros ministras atšauktų A.Jolie leidimą filmuoti ir šis jų reikalavimą patenkino.

Leidimas buvo vėl išduotas, kai E.Sarkičius įtikino ministrą, kad gandai apie juostą nepagrįsti, leidęs jam perskaityti filmo scenarijų.

Spalio pradžioje A.Jolie, kuri yra Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių komisaro biuro (UNHCR) geros valios ambasadorė, parašė laišką "Nuo karo nukentėjusių moterų draugijai", norėdama išsklaidyti jų nerimą dėl filmo. A.Jolie pasiūlė moterims susitikti, kai ji atvyks į Sarajevą.


Šiame straipsnyje: Angelina Jolie

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių