Jonaviškės žudikai vėl grįžo už grotų

Kauno apygardos teismas du Jonavos miesto gyventojus ilgam pasiuntė už grotų. Tokios bausmės jiedu nusipelnė už įvykdytą žmogžudystę.

Ketvirtadienį paskelbtu nuosprendžiu Kauno apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo prokuroro Vytauto Gatavecko kaltinimus dėl moters nužudymo Jonavoje pripažino pagrįstais ir abiem kaltiems asmenims skyrė laisvės atėmimo bausmes - 41 metų amžiaus Donatui Zinkevičiui dvylika su puse metų, o penkiasdešimtmečiui Anatolijui Kazlauskui - metais mažiau. Taip pat, teismas patenkino vaikų globos namų ieškinį neturtinei žalai atlyginti - nužudytos moters dukrai iš nuteistųjų priteisė po 25 tūkst. litų.

Tyrimą atlikę Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnai kartu su prokurorais nustatė, kad 2007 metų rugsėjo 10 dieną Jonavoje, Panerių gatvėje esančiame Atminimo parke D.Zinkevičius ir A.Kazlauskas, būdami apsvaigę nuo alkoholio apie 16 valandą peiliais mirtinai subadė kartu su jais buvusią moterį. Nužudytosios lavoną tą pačią dieną parke rado atsitiktinė praeivė. Šie asmenys anksčiau jau buvo teisti - A.Kazlauskas du kartus (taip pat ir už nužudymą), o D.Zinkevičius - penkis kartus. Šįkart teismas įžvelgė ne vieną jųdviejų atsakomybę sunkinančią aplinkybę - žudikai veikė bendrininkų grupėje ir iš asmeninių paskatų.

„Šį nusikaltimą padarę asmenys buvo ne kartą teisti, tačiau jų gyvenimo būdas nesikeitė, - sakė Kauno apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Vytautas Gataveckas. - Kadangi buvo apribotos šios moters motinystės teisės, jos dukra augo vaikų globos namuose, tačiau motina neretai ją lankydavo, tikėtina, kad kada nors  mergaitė vėl galėjo gyventi su motina. Dėl šio nusikaltimo netekusi motinos, mažametė patyrė stiprų dvasinį sukrėtimą, kurio negali kompensuoti priteisti pinigai“.

Teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos Respublikos Apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galina

Galina portretas
Taip šie žūdykai yra mano mamos žūdykai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių