Kaimyno terorizuojama moteris nesijaučia saugi net savo namuose: grasino, kad gražiai nuskęsiu

Kuršėnuose gyvenanti moteris namo kasdien grįžta su baime. Kaimynas jai ir sugyventiniui grasina, kartą įsibrovė ir užpuolė namuose. Kuršėniškei keista, kad po keturių panašaus pobūdžio pareiškimų mažai veiksmų imasi policija. O ir tik įsikišus žiniasklaidai, kaimynui buvo liepta nuimti nelegaliai įmontuotą kamerą. Moteris įsitikinusi, kad vaizdo įrašai padėjo susekti jos ir kitų tame pačiame name gyvenančių moterų buvimą namuose.

Kuršėniškė Laima atrodo rami ir pasitikinti. Tačiau vos prieš mėnesį, kai į jos namus įsiveržė kaimynas, moteris sunkiai rinko žodžius. Pasakojo, kad vyras ją kaip reikiant išgąsdino.

„Buvo įsiveržęs į mano namus, užrakinęs duris, neišleido, grasino, kad galva atsidurs vonioj ir labai gražiai nuskęsiu. Buvo panaudotas smurtas, buvau pastumta keletą kartų, griuvau, sutrenkti ir keliai, ir alkūnės“, – pasakojo kuršėniškė Laima Lukšaitė.

Kitą dieną vėl sulaukė grasinimų iš to paties kaimyno.

„Grasinta mano sugyventiniui, kuris sėdėjo automobilyje ir laukė manęs, kad bus ištemptas iš automobilio, kad automobilis bus padegtas“, – tęsė pasakojimą L. Lukšaitė.

Dar po savaitės kaimynas vėl užsipuolė moterį ir jos sugyventinį.

Vyrai apipurškė vienas kitą dujomis, bandė aiškintis santykius. Galimai įpykęs dėl ašarinių dujų, kaimynas po kelių valandų vėl pašėlo. Apmėtė mašiną pieno pakeliais.

Tad vos per savaitę moteris į policiją kreipėsi net kelis kartus.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Situacija mums yra žinoma, pareiškėja kreipėsi į policiją keturis kartus dėl kaimyno netinkamo elgesio“, – sakė Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato vadovas Eugenijus Takuševičius.

Dėl smurto pradėtas ikiteisminis tyrimas, kol jis vyks, kaimynui skirta kardomoji priemonė, jis negali artintis prie moters.

Buvo įsiveržęs į mano namus, užrakinęs duris, neišleido, grasino, kad galva atsidurs vonioj ir labai gražiai nuskęsiu. Buvo panaudotas smurtas, buvau pastumta keletą kartų, griuvau, sutrenkti ir keliai, ir alkūnės.

O už viešosios tvarkos pažeidimą vyras nubaustas minimalia, 15 eurų bauda, kuri kuršėniškei atrodo juokinga.

Gautus atsakymus dėl pareiškimų kartu su teisininkais moteris apskundė.

„Pasakyčiau, jautiesi niekam neįdomus. Gal per skambiai pasakysiu, trukdantis jų darbui. Kviečiantis pagalbos reakcijos didelės tikrai nėra“, – tikino L. Lukšaitė.

Daugėlių seniūnaitė taip pat įsitikinusi, kad policijos pareigūnai galėjo moteriai padėti daugiau.

„Iš policijos žmonės sulaukia tik pasiūlymo perstatyti automobilį už pusantro kilometro, aikštelėje prie prekybos centro, kas atrodo labai keistai. Visi veiksmai atitinka baudžiamojo kodekso normas ir asmuo turėtų sulaukti baudžiamojo poveikio priemonių, baudžiamosios atsakomybės“, –  kalbėjo Daugėlių seniūnaitė Sandra Jakė.

Vyras namą ir kiemą stebėjo įsirengęs kameras.

Iš pradžių nei policija, nei daugiabutį administruojanti įmonė nematė priežasties jas šalinti.

Tačiau moters atkaklumas suveikė. Ji įtikino, kad nelegaliai įrengtų kamerų turi nelikti, nes per jas lengva susekti kiekvieną daugiabučio gyventojų judesį.

„Pats pirmasis įvykis man akivaizdžiai yra įrodymas. Pas mane penkias dienas viešėjo iš Norvegijos grįžęs krikšto sūnus ir tik jam išėjus su kuprine, po 20 minučių nuo išėjimo, buvo paskambinta į mano duris“, – teigė L. Lukšaitė.

Net ir nuėmus kameras moteris namuose sako nesijaučianti saugiai. Kaskart ji turi praeiti pro kaimyno duris, kaskart turi dairytis, ar nesutiks grasinimus pamėgusio vyro.

Tačiau anot policijos, dėl apriboto prisiartinimo moteris turėtų jaustis saugesnė. Mat jei jis to nepaisys, prisidirbs dar labiau.

„Jeigu tas kaimynas vėl bando ieškoti ryšių su pareiškėja, reikia vėl informuoti policiją, kad asmuo pažeidžia kardomąją priemonę ir tada gali būti skirta griežtesnė kardomoji priemonė“, – aiškino E. Takuševičius.

Gali grėsti suėmimas arba įpareigojimas registruotis policijos įstaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tipiškas klimaksinio amžiaus, neurozės iškamuoto individo poelgis. Žmogui stogas važiuoja, saulėle link vakaro, tai bando trūkumas kompensuotis kitais būdais, stebėti kaimynus ir t.t.

Straipsnis visiškai bukas ir niekinis

Straipsnis visiškai bukas ir niekinis portretas
Nei konflikto pradžios, nei priežasčių nenagrinėja. Ne visada kaltas tas ant kurio skundžiamasi ir atvirkščiai.

Vytiokas

Vytiokas portretas
Manau,jei tos kaimynės apiplėštu butą,tai ji lėktu prašyti kamerų išrašų.Jei aš laikausi įstatymų,nepažeidžiu viešosios tvarkos ,nerodau pimpio visiems matant,tai ko man bijoti tų kamerų.Kameros atbaido tik blogiukus.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių