Šilutės rajono meras: situacija dėl gaisro durpyne – valdoma

Situacija dėl gaisro Traksėdžių durpyne yra valdoma, teigia Šilutės rajono meras Vytautas Laurinaitis.

„Situacija pilnai valdoma. Šešių–aštuonių valandų bėgyje tikimasi gaisrą suvaldyti“, – BNS sakė meras.

Jis sakė, kad 2 kilometrai nuo gaisro židinio esančios sodybos gyventojams pasiūlyta evakuotis, o Šilutėje ir priemiesčiuose respiratorius gali pasiimti kiekvienas norintis, taip pat rekomenduojama nevaikščioti lauke, užsidaryti namų langus ir duris.

„Yra Traksėdžiuose valdymo centras, jeigu reikia respiratoriaus, jie yra privežami“, – teigė V. Laurinaitis.

Naujausiais duomenimis, toliau telkiamos ugniagesių pajėgos.

„Iš pat pradžių dirbo dešimt autocisternų, šiuo metu padėti gesinti gaisrą važiuoja viena siurblinė ir kitos pajėgos“, – sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovas Sauliaus Raščevskis.

Jis sakė, kad gesinti gaisrą padeda ir įmonės darbuotojai su savo turima technika. Gaisro teritorijoje dirba ir policijos pajėgos.

„Ekipažai saugo prieigas, kad gaisrininkai galėtų pravažiuoti, o žmonės nežiopsotų į gaisrą“, – BNS pranešė Tauragės policijos budėtojai.

Jie teigė, kad vietiniai gyventojai atvažiuoja nusifotografuoti prie dūmų ir taip trukdo ugniagesių darbą.

Kaip BNS Krašto apsaugos ministerija, gesinti gaisrui Šilutės rajone ieškoma galimybių pakelti vieną iš kariuomenės Mi-8 sraigtasparnių, susitarta, kad esant reikalui, bus prašoma pagalbos iš Latvijos.

Šilutės rajone užsidegus 12 hektarų Traksėdžių durpyno, telkiama ugniagesių technika iš visos Lietuvos. Ugniagesiai teigia, jog situacija sudėtinga ir dėl didžiulio vėjo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

PETRAS

PETRAS portretas
KAIP CIA YRA?? DURPYNAS (deganti dalis) RANDASI NEMUNO REGIJONINIO PARKO DALIS, 2011 metais degdamas 120 ha plote silde visa rajona DABAR JAU TIK 20 HA.DARAU ISVADA KAD GAISRININKAI KARISKIAI IR KELI RUSISKI VERTALIOTAI DIBO SESIS KART GERIAU IR NE DEL MISIUNO TAPKIU.BET KODEL SITAME REGIONINAME PARKE VYKSTA DURPIU KASIMAS? NEBERA VALDZIOS KAD TAI SUVOKTU, GAL MAZAI ATSAKINGU PRIEZIUROS VISU RUUSIU TARNAUTOJU? Vienuose regioniniuose parkuose pirstelti negali, o cia degink iskastini kura ir kaltu nebus?? Kodel prokuratura dar neapsilanke ir patys paciausi zamorski seimininkai?? Ar ir sykkart pasibaigs tik zurnalistu BLE BLE BLE?

...

... portretas
Chm: "Situacija dėl gaisro Traksėdžių durpyne yra valdoma" - tai GAL ir pats gaisras VALDOMAI kilo?..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių