Trispalvių niokojimas – lyg virusas

Panašu, kad Lietuvos valstybės vėliavos niekinimas kažkam tapo nuotykiu. Pareigūnai, besiaiškinantys kiekvieną tokių atvejų, tiria įvairias versijas, bet įtariamųjų kol kas nustatė tik vieną.

Apdegino ir numetė

Birželį Klaipėdoje užfiksuoti du trispalvių niekinimo atvejai, abu palyginti netoli vienas kito. Birželio 25-osios ryte į darbą atėjęs Klaipėdos socialinės paramos centro darbuotojas pamatė iš vėliavos laikiklio ištrauktą trispalvę, ji apdeginta mėtėsi ant žemės.

Kurią tiksliai dieną įvykdytas nusikaltimas, kol kas nežinia, tikėtina, kad kažkuriuo metu nuo birželio 23-iosios iki 25-osios ryto.

Panašus įvykis užfiksuotas ir ankstų birželio 20-osios rytą. Tada vėliava išimta iš laikiklio nuo mokyklos pastato. Trispalvės audekle buvo išdeginta skylė.

O gegužės 25 d. Lietuvos vėliava rasta Nidos gatvėje stovinčiame buitinių atliekų konteineryje. Jos kotas buvo nulaužtas.

Visus šiuos atvejus tiria skirtingi pareigūnai, nes tai yra atskiri tyrimai.

Ta pati vieta ir braižas

Ar pastaruosius du atvejus reikėtų sieti su kovo mėnesį 14-os vėliavų išniekinimu įtartu 33 metų klaipėdiečiu?

Prieš pat Kovo 11-ąją Lietuvos trispalvės buvo išniekintos Poilsio, Naikupės, Nidos, Žalgirio, Kalnupės, Šiaulių gatvėse. Kai kurios buvo apdegintos, kai kurios tiesiog ištrauktos ir numestos, kitų kotai sulaužyti.

Miesto policijos komisariato pareigūnams ieškoti kaltininkų padėjo Kriminalinės policijos darbuotojai bei Valstybės saugumo departamentas.

Įtariamasis – ne kartą anksčiau teistas, ilgokai gyvenęs užsienyje ir persismelkęs prorusiška ideologija asmuo.

Netruko paaiškėti, kad įtariamasis – ne kartą anksčiau teistas, ilgokai gyvenęs užsienyje ir persismelkęs prorusiška ideologija asmuo.

Galbūt jo pavasarį įvykdytų nusikaltimų braižas ir teritorija, kur jis veikė, verčia ir pastaruosius įvykius sieti su šiuo asmeniu.

Kai tik buvo viešai pranešta apie šio vyro sulaikymą, pareigūnai prasitarė tiriantys, ar įtariamasis buvo kitų asmenų sukurstytas ar net paskatintas atlygiu.

Šis ikiteisminis tyrimas dar tebeatliekamas, įtariamasis jau senokai mėgaujasi laisve, o jam taikomos kardomosios priemonės neriboja jo galimybės kartoti to, ką galėjo padaryti pavasarį.

Vyras yra pasirašęs pasižadėjimą neišvykti, paimti jo dokumentai, jis privalo nuolat registruotis policijos komisariate.

Jokia paslaptis, kad pastaruoju metu nedraugiškos Lietuvai jėgos bando veikti ir mūsų šalies viduje. Valstybės vėliavų niekinimas gali būti siekis sutrikdyti mūsų šalies žmonių pasitikėjimą teisėsauga, sukelti nerimą.

Norėjo turėti savo vėliavą

Vėliavos niokotoją sekę pareigūnai pavasarį išsiaiškino, kur dingo viena trispalvė. Pasirodo, du vaikinai paprasčiausiai pavogė vėliavą.

Jų siekis buvo turėti šį valstybės simbolį, naudoti pagal paskirtį. Noras – pagirtinas, bet tai yra vagystė, kad ir kokių pakilių tikslų vedami buvo jaunuoliai.

Kol kas pareigūnai ragina būti akylesnius, pamačius nederamai besielgiančius asmenis nenutylėti ir pranešti apie tai bendruoju pagalbos telefonu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vėliava burlaivyje

vėliava burlaivyje portretas
prie šito mero niekas nestebina.Prie Grubliausko to nebuvo.

Purmaliai

Purmaliai portretas
Iš tavęs toks žemaitis,kaip iš manęs kubietis !

pi.de.rai yra blogi

pi.de.rai yra blogi portretas
Baobabas yra geras
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių