Vandalų taikinys uostamiestyje – ir autobusų grafikai

Vandalai nusitaikė ir į autobusų grafikų stendus – juos ne tik apipaišo grafičiais, sulaužo, bando išimti tvarkaraščius, bet kartais net kėsinasi sudeginti. Šių viešosios tvarkos pažeidėjų užfiksuoti įprastai nepavyksta.

Vienas nuterliotas stendas šią savaitę buvo pastebėtas netoli Malūno tvenkinio esančios Verpėjų stotelės. Čia autobusų grafikas, kuriame pažymėti 21 ir 41 autobusų maršrutai, apipaišytas neaiškiomis terlionėmis su užrašu „Okupantai Lietuvos“.

Pasak viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus pavaduotojo Andriaus Samuilovo, tokių incidentų išties pasitaiko ne taip ir retai.

„Būna tokių atvejų, kad bando juos deginti, plėšyti, išimti, apipaišyti. Arba patys pastebime, arba gauname informaciją, nuvažiuojame ir pakeičiame“, – sakė A. Samuilovas.

Pasak jo, skirti kam nors baudų arba kreiptis į pareigūnus dėl žalos netenka.

„Mes dažniausiai tvarkomės su pasekme – su apgadintu stendu. Tiesiog gauname informaciją, jeigu trūksta arba sugadintas, ir jį pakeičiame“, – pasakojo pašnekovas.

Pakeisti sugadintą stendą nauju kainuoja iki kelių dešimčių eurų.

„Tai nėra kosminės sumos. Netgi sudėjus laiko sąnaudas, popierių, vokelį, laminavimą, elektros išlaidas laminavimo aparatui, tikrai ne šimtas eurų, kelios dešimtys eurų. Priklauso nuo to, kur stotelė. Jeigu nuo mūsų biuro – 15 kilometrų, tai ir degalų sąnaudos didesnės. Realiai galima ir autobusu nuvažiuoti ir pakeisti“, – sakė A. Samuilovas.

Naujo stendo pakeitimas trunka maždaug 20 minučių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai blogai, kai autobusų grafikai

Labai  blogai, kai autobusų grafikai portretas
paryškinti žaliu markeriu. Vakare beveik nesimato kas parašyta.

o

o portretas
ir policija kai kada yra jų stogas

To ir reikėjo tikėtis

To ir reikėjo tikėtis portretas
Juk Lietuva tiek prisileido rusų, baltarusių bei ukrainiečių..! Tad manau, kad viskas čia gerai..:-)))
VISI KOMENTARAI 10

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių