Triukšmą kenčiantiems Nemuno gatvės gyventojams tebesiūloma išeitis – iškeldinimas

Nuolat triukšmą bei vibraciją kenčiantiems Nemuno gatvės gyventojams dėl gyvenimo sąlygų pagerinimo gali tekti kovoti teisme. Nė viena iš atsakingų institucijų dar nepateikė pasiūlymų, kaip spręsti problemą.

Nuolat triukšmą bei vibraciją kenčiantiems Nemuno gatvės gyventojams dėl gyvenimo sąlygų pagerinimo gali tekti kovoti teisme. Nė viena iš atsakingų institucijų dar nepateikė pasiūlymų, kaip spręsti problemą.

Dėl Nemuno gatvės 113 ir 133 namų gyventojų problemų prieš keletą mėnesių sudaryta darbo grupė. Ją iniciavo miesto savivaldybė.

Darbo grupės pirmininku buvo paskirstas miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Joje dalyvavo visų suinteresuotų pusių: Susisiekimo ministerijos, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto, „Lietuvos geležinkelių“, privačių krovos bendrovių – atstovai. Darbą galėjo stebėti ir gyventojai.

„Darbo grupė dar nėra pateikusi galutinių išvadą, tačiau be didelio džiaugsmo galiu konstatuoti, kad konkrečių priemonių ar siūlymų, kaip spręsti problemą nebuvo sulaukta“, – tvirtino meras.

Pasak V.Grubliausko, laikas pateikti pasiūlymams, kaip sumažinti triukšmą ir vibraciją Nemuno gatvės 113 ir 133 namų gyventojams, yra pratęstas iki vasario 6 dienos.

Mero teigimu, jei nebus sulaukta siūlymų iš atsakingų institucijų, savivaldybė teiks savąjį.

„Nežinau, ar jis bus priimtinas suinteresuotoms pusėms. Kol kas nenoriu nieko konkretizuoti. Tikiu, kad uostas, „Lietuvos geležinkeliai“, privatus sektorius mobilizuosis ir pateiks savus pasiūlymus. Tačiau entuziazmo kol kas nematau. Todėl ir gyventojams nenoriu suteikti vilčių, kad viskas bus išspręsta greitai. Savivaldybė daro, ką gali. Esame gyventojų pusėje“, – pabrėžė meras.

V.Grubliauskas tvirtino, kad jei darbo grupės išvados bus paremtos tik savivaldybės siūlymais, gyventojai neturės kitos išeities kaip savo interesus ginti teisme.

„Manau, kad jų pozicija yra perspektyvi teisminio proceso kontekste. Dar kartą kviesčiau institucijas ieškoti sprendimų, o ne argumentacijos, kodėl to nedaryti“, – dėstė meras.

Viena iš išeičių, kuri buvo siūloma anksčiau, Nemuno gatvės 113 ir 133 namo gyventojų iškeldinimas. Teigiama, kad tai atsieitų 2-3 mln. litų.

„Manau, kad laikinos apsaugos priemonės nuo triukšmo ir vibracijos nepadės. Iškeldinimas – geriausias problemos sprendimo būdas. Tam reikia geranoriškumo ir noro“, – pabrėžė V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nemuno g. gyventojas

Nemuno g. gyventojas portretas
Tai svarbiausia, kad nieks ir nesiulo tu pinigu. Tik "stumdo" viena istitucija ant kitos - kas is ju privalo sumoketi zmonems uz iskeldinima. Bardakas, zodziu.

Renatusia

Renatusia portretas
Irgi, mat, problema surado zmones. Tai ko jus tada norit ? Jeigu jus nenorit issikelti ir nenorit kenteti tas vibracijas, tai ka dabar, gelezinkeli gal suardyti ?! Nieko baisaus, as pati gyvenu visai priepat naujosios perkelos, tai pastoviai dunksejimu visokiu buna ikyriausiu, bet taigi niekas nemirs nuo to, zmones, buna, ir prie oro uostu gyvena, irgi juk triuksmas ir vibracijos, ir nieko - isgyvena. Dziaukites, kad bent turit stoga virs galvos ir nesiskuskit gyvenimu.

Jonas D.

Jonas D. portretas
Visa paauglystė čia praėjo.Puikus,normalus su savita aplinka ir aura rajonas.Mažiau verkšlenkit ir sveikesni būsit.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių