Neblaivi progimnazijos direktorė kolegoms teigė gėrusi ne alkoholį, o vaistus

Klaipėdoje per metus jau antras atvejis, kai švietimo įstaigos vadovė darbe pasirodo neblaivi. Dėl to anksčiau pareigų neteko darželio vedėja. Dabar tokie įtarimai krito ant progimnazijos direktorės.

Į uostamiesčio mokyklą ketvirtadienio rytą vyko savivaldybės Švietimo skyriaus valdininkai. Mat, patys progimnazijos darbuotojai pranešė įtariantys, jog mokyklos direktorė yra neblaivi. To užfiksuoti atvyko ir policija. Policininkai paprašė, kad direktorė pūstų į alkoholio matuoklį, bet to padaryti moteriai net kelis kartus nepavyko. Direktorė aiškino tai daranti pirmą sykį gyvenime.

„Moteris nepūtė taip, kad būtų galima nustatyti promiles. Kadangi sklido alkoholio kvapas, matėsi nekoordinuoti judesiai, buvo surašytas straipsnis pagal Administracinių nusižengimų kodekso 98 straipsnį“, – papasakojo policijos atstovė Andromeda Grauslienė. 

Kadangi pūsti nesugebėjo, direktorei buvo nurodyta nuvykti į ligoninę, kad duotų medikams kraujo. Bet ir šitaip patikrinti blaivumo nepavyko.

Valdininkai nežino, ar direktorė išvis buvo ligoninėje. Direktorė paaiškino laukusi iki pavakarės, bet niekas esą jos nepatikrino.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

O kolegoms mokyklos vadovė teigė gėrusi ne alkoholį, o vaistus.

„Aš ne koks specialistas – negaliu įtarinėti. Žmogus sakė, kad labai blogai jaučiasi ir gėrė vaistus. Tokią informaciją turiu iš jos pačios“, – sakė direktorės pavaduotoja Sigutė Piekienė.

Bet miesto valdžia turi duomenų, kad darbe neblaivi moteris galėjo būti ne pirmą kartą.

„Nenorėčiau komentuoti informacijos iš praeities, bet tokių duomenų, kad buvo piktnaudžiaujama ir praeityje, mes turime iš Švietimo skyriaus“, – teigė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Matyt, direktorė vis dėlto pripažino darbe pasielgusi nederamai, nes trečiadienį pradėjus tarnybinį patikrinimą buvo nušalinta, o ketvirtadienį jau pati parašė pareiškimą atleisti iš darbo.

„Tikrai blogai, dar ypač mokytoja“, – sakė moteris.

Nenorėčiau komentuoti informacijos iš praeities, bet tokių duomenų, kad buvo piktnaudžiaujama ir praeityje mes turime iš Švietimo skyriaus.

„Aš čia pat gyvenu, negirdėjau tokių dalykų. Gal provokacija?“ – stebėjosi kita moteris.

„Vaiko nenorėčiau vesti į šią mokyklą. Šiemet vesiu vaiką į mokyklą, bet į kitą. Tai gerai, kad šitos nepasirinkau“, – kalbėjo dar viena pašnekovė.

Rusakalbių progimnazijai direktorė vadovavo neilgai, apie metus.

„Yra labai liūdna, labai gaila, kad pedagogai sau leidžia piktnaudžiauti. Tie žmonės, kurie turi rodyti visiems pavyzdį“, – apgailestavo Klaipėdos meras.

Beveik prieš metus pasirodymas išgėrus darbe postą kainavo ir vieno uostamiesčio darželio vedėjai. Tik tada pareigūnams bent pavyko nustatyti girtumą. Darželio vedėja įpūtė 1 ir 75 šimtąsias promilės.

O prieš pusmetį miestas neteko ir kultūros skyriaus vadovės, kai ji neblaivi buvo nutverta darbo vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tegul

tegul portretas
ta bobelė neseka pasakų. Nuo kad ir 50g degtinės ar tinktūros į šonus nenešioja. O tas faktas, kad nepūtė, neleido imti kraujo parodo, kad puikiai žino ne tik alkoholio skonį, bet ir įstatymus. Bet vis tiek pijokas yra pijokas ir įstatymo žinojimas blaivininku nepadaro. Gėrė, gers viską kas papuola ir su laipsniais. Galų gale tiks ir losjonas.

Anonimas

Anonimas portretas
aš irgi kai prilašinu vaistu į šimtgaminę noras į šoną nueit atsiranda.

Blaivus

Blaivus portretas
siulau uzdrausti geroves zemeje gudobeliu ekstrakta, kaip gresme lietuvos zmonems....
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių