Klaipėdiečiai piktinasi: šakos liečia langus

 

Klaipėdiečiai ėmė piktintis dėl nenugenėtų medžių ir krūmų, kurie trukdo eiti šaligatviais, pėsčiųjų takais ar pastebėti gatve atvažiuojančius automobilius.

Viena klaipėdietė „Facebook“ grupėje „Žvejybos uosto rajono kaimynai“ klausė grupės narių, kur reikėtų kreiptis dėl medžių genėjimo, kadangi Žalgirio gatvėje medžių šakos esą jau beveik siekia žemę. Tai neva trukdo praeiviams, tad žmonės laužo pasvirusias šakas.

Diskusijoje dalyvavę grupės nariai paaiškino, kad genėjimas uostamiestyje vyksta rudenį ir pavasarį. O siekiantiesiems, kad medžiai būtų nugenėti, gyventojai patarė kreiptis į namą administruojančią įmonę arba Klaipėdos savivaldybę, kuri paskirtų rangovus atlikti darbus.

Klaipėdos savivaldybės interneto svetainėje, skiltyje „Praneškite apie problemą mieste“, ne vienas gyventojas jau skundėsi dėl nenugenėtų medžių ir krūmų įvairiose uostamiesčio vietose.

„Rambyno g. 10, prie antros ir trečios laiptinės, medžių šakos liečia mašinų stogus. Greitoji pagalba atsisako privažiuoti prie namo. Būtina nupjauti šakas“, – rašė gyventojas.

„Laukininkų g. 7 problema – prie pat namo augantys krūmai ir medžiai. Niekada negenėti. Uždengia visą dienos šviesą, šakos remiasi į langus. Slyvų medis apėjęs vabalais, neįmanoma atsidaryti langų, visi gyviai puola į vidų“, – skundėsi dar vienas klaipėdietis ir įkėlė nuotrauką, kurioje matyti į daugiabučio namo langą besiremiančios šakos.

„Sukant iš Manto gatvės į Šiaurės pr., ties degaline, yra pėsčiųjų perėja, tačiau iš dešinės visiškai nematyti ateinančių pėsčiųjų, nes užstoja nenugenėti želdiniai“, – rašė kitas gyventojas.

Inga Kubilienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pranešimų apie būtinybę genėti želdinius sulaukiame ištisus metus.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės teigimu, visa ši informacija perduodama atsakingiems rangovams.

„Intensyvesnis genėjimas mieste vykdomas pavasarį prieš žydėjimą ir rudenėjant, tačiau kitu laiku taip pat pasitaiko nemažai situacijų, kai tenka genėti želdinius – kai želdiniai ima trukdyti matomumui, nulūžus ar pavojingai pasvirus šakoms ir pan. Gavus pranešimą apie matomumą, kelio ženklus užstojančius ar važiuoti dviratininkams, eiti pėstiesiems trukdančius želdinius, situacija įvertinama ir perduodama rangovams, kad želdiniai būtų sutvarkyti. Pranešimų apie būtinybę genėti želdinius sulaukiame ištisus metus“, – tikino I. Kubilienė.

Pasak vedėjos, gyventojai apie mieste pastebėtas problemas gali pranešti savivaldybės interneto svetainėje, skiltyje „Praneškite apie problemą mieste“, taip pat el. paštu info@klaipeda.lt arba atvykę į savivaldybės Klientų aptarnavimo skyrių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nijolė Abilovienė

Nijolė Abilovienė portretas
Baisu,Švyturio g.18name taip pat lipžiedžius galim nusiskint,vabalų ir vorų neatsiginam.

As

As portretas
Prie J.Karoso 20 namo irgi apauge negeneta,sakos remiasi i sienas, o medziai apatiniams aukstams neleidzia vieninteles vakarines saules matyti.Laukiam nesulaukiam genejimo.

keidanskas

keidanskas portretas
Juokdariai.Kad ir šitoje nuotraukoje-nuėjai ir apkarpei tą krūmą palei langą.Bet ne,geriau pakeiksiu miesto valdžią.Vaikystėje, atsimenu,antrame aukšte atidarę langą kriaušių pasiskindavome.Na kad ir dabar kriaušę tarsi anos prisiminimui turme pasisodinę.Saulė ne taip plieskia kambarin.
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių