Klaipėdiečiai plūdo į knygos sutiktuves

Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Girulių padalinyje vyko Vytauto Čepo naujausio romano „Surask mano vyro kaulus“ sutiktuvės. Renginyje provokuojančius klausimus autoriui uždavinėjo pokalbį moderavęs rašytojas Liutauras Degėsys kartu su Birute Skaisgiriene.

I. Kanto viešosios bibliotekos organizuojami renginiai Girulių padalinyje kaskart sulaukia klaipėdiečių dėmesio.

Šįsyk klaipėdiečiams gerai žinomas rašytojas V. Čepas pristatė savo dešimtąją knygą „Surask mano vyro kaulus“ – kriminalinį romaną apie Klaipėdą ir jos žmones.

Knygoje pasakojama apie veikėjus iš Klaipėdos, įvardijami konkretūs vardai ir pavardės. L. Degėsys teigė, kad tokiu atveju rašytojo pozicija provokuojanti, jis V. Čepo klausė, kokiu tikslu rašė apie konkrečius personažus ir ar taip nerizikuoja.

„Iš tikrųjų aš pasitikiu žmonėmis, manau, kad protingų žmonių yra daugiau nei kvailai įsižeidžiančių. Nebe tie laikai, kai dėl tokių dalykų kažkas kreiptųsi į teismą“, – atsakė į klausimą rašytojas.

Vytautas Čepas / Vestos Jašinskaitės nuotr.

Naujajame romane rašoma ir apie intymų personažų gyvenimą. Ankstesniuose rašytojo romanuose taip pat neapsieita be erotinių scenų, daliai visuomenės tokios temos yra tabu, tačiau V. Čepas teigė, jog gėdytis, kaip gimsta vaikai, nereikėtų.

Manau, kad protingų žmonių yra daugiau nei kvailai įsižeidžiančių.

„Rašyti apie nieką neįdomu, turi būti įvykis, nebūtinai erotinis. Bet intymumas tai bene vienas svarbiausių dalykų kalbant apie artumą. Labai gražu, kai abipusiu sutarimu du žmonės myli vienas kitą, juk žmonės dėl to ir gyvena. Pastebiu, kad tie, kas šios laimės nejaučia, būna piktesni“, – kalbėjo rašytojas.

Diskusijoje dalyvavę žurnalistas Gediminas Pilaitis, leidėjas Saulius Jokužys, pianistas, klavišininkas, kompozitorius, romano personažas Saulius Šiaučiulis taip pat žadino skaitytojų susidomėjimą naujuoju romanu. Svečiai dalijosi įspūdžiais, išsakė savo nuomones apie knygą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

beveik visa Girulių grietinė

beveik visa Girulių grietinė portretas
įsisukusi ir prasisukusi /per 30 su viršum metu/ sau NT šioje geroje vietoje , sulėkė..:D Nesiginčiju, Vytautas įdomi asmenybė ir knygos jo neblogos, bet tie snobai visi vieno veido..ir skūros..dažniausia raudonos..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių