Pažintis su Amerika – per lindihopą

Šiandien Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų kiemelyje vyks JAV užgimusio šokio – lindihopo nemokama pamoka, kurią ves klaipėdiečių šokių studija. Renginys – atviras visiems, norintiems susipažinti su Amerikos kultūra per šokį ir išmokti naujų judesių.

Šis šokis gimė XX a. trečiojo dešimtmečio Harleme, o Lietuvoje jis prasidėjo 1990-ųjų Klaipėdoje, kai akrobatinio rokenrolo entuziastas Ichtiandras Veliulis parsivežė šio šokio „užkratą“ iš Švedijos.

KKKC Parodų rūmų kiemelyje šiandien 18 val. klaipėdiečių šokių studija „Jazz Fam“ supažindins susirinkusiuosius su šio šokio pradmenimis. Pasak renginio koordinatorės Laimos Andriekienės, pamoka vyks veikiausiai apie dvi valandas.

„Jie pamokys, o po to visi norintys galės šokti. Tai – nemokama, atvira pamoka, kaip ir visi kiti renginiai mūsų Parodų rūmų kieme. Per vasarą turime juos bent kelis. Kviečiame grupes, šokių mokyklas ir darome paprastą, nesudėtingą koncertą ar šokio pamoką. Lindihopas bus šokamas pirmą kartą“, – sakė L. Andriekienė.

Viliamasi, kad šis renginys pritrauks nemažai klaipėdiečių, o esant galimybei šokių pamokos tęsis ir rudenį.

„Šis šokis ne tik malonus šokti, bet ir pažiūrėti. Manau, kad jeigu pasiseks ir pavyks, kalbėsime su studija ir toliau bendradarbiausime. Tada gal vyks nebe lauke, o atrasime erdvę Parodų rūmų viduje. Kodėl gi ne?“ – tikino pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Juodi triusikai neįdomu. Nors spalvoti būtų....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių