M.Kalnietis: trūkumų dar yra, bet jų mažėja

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai rytoj tik vėlų vakarą pasieks Vitoriją, kur trečiadienį žais ketvirtąsias Eurolygos turnyro rungtynes.

Žalgiriečių varžovė bus Ispanijos čempionė „Caja Laboral“ komanda. Vitorijos krepšininkai, kaip ir žalgiriečiai, A grupėje yra iškovoję dvi pergales ir patyrę vieną nesėkmę.

Šiandien per rytinę treniruotę kauniečiai jau modeliavo galimus žaidimo Vitorijoje scenarijus.

- Rengiame kelis naujus derinius, ieškome efektyvių sprendimų, kaip galėtume gintis nuo pavojingiausių „Caja Laboral“ žaidėjų, - sakė „Žalgirio“ gynėjas Mantas Kalnietis.

- Kokias išvadas padarėte po mačo su Gdynės „Asseco Prokom“ komanda?

- Nėra ko slėpti, dar yra taisytinų dalykų. Treneris pasidžiaugė, kad parodėme kietą charakterį ir laimėjome. O trūkumus kaskart išanalizuojame ir stengiamės jų nekartoti. Ar mūsų žaidimas gerėja, geriausiai matyti iš šalies.

- Kaip turėtumėte rungtyniauti, kad įveiktumėte „Caja Laboral“?

- Vitorijos ekipa, žaisdama savo aikštėje, stengiasi iš karto perimti iniciatyvą, panašiai kaip Tel Avivo „Maccabi Electra“. Labai svarbu atsilaikyti pirmąjį kėlinį, kad varžovai neįgytų didelės persvaros. Mums prireiks geros gynybos, pirmiausia – prieš jų snaiperius Mirzą Teletovičių, Davidą Loganą, Fernandą San Emeteriją. „Caja Laboral“ turi pakankamai individualiai stiprių krepšininkų.

- Kaip manote, ar šiemet „Žalgiriui“ pavyks atsikratyti vadinamo išvykų komplekso?                

- Svečiuose sužaidėme kol kas tik vienerias rungtynes. Mes tikime, kad nebūsime vien tik namų komanda, kad laimėsime ir varžovų aikštėse. To labai norime.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Aco Petrovičius pridūrė, kad „Caja Laboral“ gretose be M.Teletovičiaus, D.Logano ir F.San Emeterijo išsiskiria ir 217 cm ūgio vidurio puolėjas kroatas Stanko Baračas bei gynėjai – Italijos pilietybę turintis brazilas Marcelinho Huertas ir amerikietis Bradas Olesonas.

„Jie žaidžia veržliai, aštriai. Be to, „Caja Laboral“ turi daug ir įvairių puolimo sistemų, todėl mūsų užduotis – rasti atitinkamų gynybos variantų“, - teigė A.Petrovičius.

Žalgiriečių strategas apgailestavo, kad per treniruotę prieš Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes su Vilniaus „Perlu“ traumą patyrė ir į Vitoriją nevyks Aleksandras Čapinas. Per šias varžybas blauzdos raumenis susimušė Tomas Delininkaitis, tačiau tikimasi, kad jis Ispanijoje bus „Žalgirio“ rikiuotėje ir padės komandai.            


Šiame straipsnyje: ŽalgirisEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių