„Ekranas“ išvyksta į Maskvą

Jau šį savaitgalį Lietuvos čempionas FK "Ekranas" išbandys jėgas su stipriausiais Baltijos ir NVS klubais tradiciniame Sandraugos taurės turnyre Maskvoje. B grupėje Panevėžio komanda susitiks su Minsko „MTZ-RIPO", Rusijos U-21 rinktine bei Turkmėnijos čempionu "Ašchabad", rašo futbolas.lt.

„Ekranas" turnyre dalyvaus pirmą kartą

Tai bus pirmas kartas, kuomet „Ekranas" žais Sandraugos taurės turnyre. Prieš trejus metus - 2005-iais -, kuomet „Ekranas" tapo Lietuvos čempionais, komanda taip pat buvo kviečiama į Sandraugos turnyrą. Tiesa, tada Panevėžio komanda teisę varžytis Maskvoje perleido FBK „Kaunui". Sprendimą nedalyvauti turnyre ir kitais būdais ruoštis artėjančiam sezonui priėmė tuometinis „Ekrano" treneris Virginijus Liubšys.

Būtent tais metais antrąją vietą Lietuvoje iškovojęs FBK „Kaunas" pasirodė geriausiai iš Lietuvos komandų per visą Sandrugos turnyro istoriją - pateko į turnyro finalą, tačiau jame 2:4 pralaimėjo Baku "Neftči" (Azerbaidžanas) komandai.

D. Bička ir V. Trakys žino, kur važiuoja

Panevėžio „Ekranas" į turnyrą važiuoja pirmą kartą, o štai komandos kapitonas D. Bička ir atakų lyderis V. Trakys Maskvoje organizuojamame turnyre jau žaidė. D. Bička, vilkėdamas Šiaulių „Karedos" marškinėlius, Sandraugos turnyre dalyvavo du kartus (1998 ir 1999 metais). V. Trakys Maskvoje rungėsi 2000 metais. Abiejų įspūdžiai iš turnyro - tik geri:

„Į Sandraugos turnyrą važiavau su FBK „Kaunu". Pamenu, tai buvo labai aukšto lygio turnyras, apgaubtas didžiulio žurnalistų ir visuomenės susidomėjimo. Turnyre dalyvavo tokios komandos kaip Maskvos „Spartak", Kijevo „Dinamo" su Ševčenka priešakyje. Pusfinalyje, kiek pamenu, ukrainiečiams ir pralaimėjome. Minėtos komandos susitiko turnyro finale, kurio pažiūrėti susirinko 35 tūkstančiai žiūrovų.

Koks turnyras bus šiemet - sunku vertinti. Pats dalyvavau seniai, žinau tik iš kalbų, kad interesai, masteliai ir ažiotažas - jau nebe tie. Tačiau važiuoti į Maskvą labai noriu. Šis turnyras - geras dalykas sezono pasiruošimui. Maskvoje žaisti - kur kas geriau, nei kasdien važinėti į Marijampolės maniežą (juokiasi).

Turnyras bus puikus šansas jaunimui. Sakau iš patirties - tada atstovaudamas „Kaunui" įmušiau 3 ar 4 įvarčius, mane pastebėjo ir jau kitais metais pasikvietė Maskvos „Torpedo". Skautų bus ir šiemet. Tuo neabejoju. Juo labiau, kad žaisime su Rusijos jaunimo rinktine. Mūsų jaunimas pasistengęs gali pakeisti savo ateitį,"- sako V. Trakys.

"Ekrano" kapitonas D. Bička Maskvoje rungtyniavo prieš 10 metų. Nekantrauja ir vėl ten nuvykti. Tačiau suprnta, kad vaiuos jau į kito lygio turnyrą:

„Tada buvo visai kas kita, komandos žaisdavo pagrindinių sudėčių. Tai buvo aukšto lygio turnyras ir rungtynės. Dabar klubai atsiveža daug dublerių, turnyro lygis kritęs. Nepaisant to, važiuojame kovoti, vykdyti trenerio užduotis, atstovauti savo šaliai. Būsim matomi, palaikomi, atsakomybę suprantame, stengsimės pasirodyti kuo geriau,"- prieš išvyką į Maskvą kalba „Ekrano" kapitonas.

Dar vienas ekranietis - dabartinis "Ekrano" vartininkų treneris A. Skrupskis - taip pat rungtyniavo Rusijos sostinėje organizuojamame turnyre. 2000- iais Dusia vadintas futbolininkas gynė FBK "Kauno" vartus.

Tikslas - pasiruošti sezonui

FK „Ekranas" vadovybės keliami tikslai komandai nėra dideli:

„Komanda šiuo metu ruošiasi sezonui. Tad turnyras Maskvoje bus tik vienas iš pasiruošimo sezonui etapų. Ypatingų tikslų komandai klubo vadovybė nekelia. Žinoma, norėtųsi, jog komanda sukovotų grupės turnyre ir išeitų į kitą etapą. Jei to padaryti nepavyks, tragedijos nebus. Aš puikiai suprantu, kad rezultatų iš komandos reikalauti dar ne laikas.

Azijos regiono šalims laimėti šį turnyrą - prestižo reikalas. Mūsų tikslas - gerai pakovoti, patobulėti, negauti traumų, parodyti save ir pamatyti kitus,"- „Ekrano" internetinei svetainei www.fkekranas.lt sakė klubo prezidentas Aušrys Labinas.

Treneris nusiteikęs optimistiškai

Prieš išvyką į Rusiją FK "Ekranas" sužaidė dvejas draugiškas rungtynes. Nors rezultatai komandos fanus džiugina ("Ekranas" - "Ventspils" 3:3, "Ekranas" - "Sūduva" 6:1), "Ekrano" vyr. treneris Valdas Urbonas mano, kad džiaugtis dar per anksti:

"Nesame nei mes, nei mūsų varžovai tokios formos, kad reikėtų skaičiuoti rungtynių rezultatą. Sužaidėme dvejas treniruočių pobūdžio rungtynes. Man tokiose rungtynėse tablo nereikia. Sausio mėnesį sunku surasti priešininkų draugiškoms rungtynėms, noriu padėkoti FK "Sūduvai", kuri sutiko su mumis žaisti,"- sako treneris.

Nesureikšminęs draugiškų rungtynių rezultatų V. Urbonas nelinkęs pervertinti ir artėjančio turnyro. Treneris pritaria FK "Ekrano" vadovybei dėl keliamų tikslų Sandraugos turnyre, sakydamas, jog svarbiausia Maskvoje bus pratęsti pasiruošimą sezonui, kovoti, garbingai atstovauti Lietuvą. "Ekrano" strategas prasitarė, jog pats komandai kelia uždavinį patekti į kitą etapą:

"Norime patekti į kitą etapą, tačiau šito planuoti negalime - neaišku kokius žaidėjus atsiveš priešininkai, o ir patys nesame įpratę žaisti ant dirbtinės dangos,"- po rungtyniu su "Sūduva" kalbėjo V. Urbonas.

Žurnalistų paprašytas įvertinti "Ekrano" pasiruošimą Sandraugos taurei Lietuvos čempionų treneris prašė neskubinti įvykių:

"Dar ne laikas daryti išvadas. Sportuojame nuo gruodžio 17 dienos. Žaidžiant su "Sūduva", kuri į treniruotes susirinko tik prieš savaitę, skirtumas jautėsi. Atrodėme geriau tiek fiziškai tiek taktiškai. Tai reiškia, kad judame teisinga kryptimi ir būsime konkurencingi turnyre Maskvoje."

Į Maskvą išvyksta 18 futbolininkų

Į Maskvą Panevėžio FK „Ekranas" išvyks rytoj, sausio 15 dieną. Autobusu „Ekrano" komanda važiuos iki Rygos, iš ten - traukiniu į Maskvą. Į turnyrą važiuos šie futbolininkai: vartininkai V. Černiauskas ir T. Kauneckas, gynėjai D. Gleveckas, N. Sasnauskas, D. Padaigis, G. Tomkevičius, A. Arlauskas, T. Rahn, D. Matovič, saugai D. Galkevičius, D. Bička, Ž. Banys, P. Janušauskas, S. Pogreban, puolėjai D. Saulėnas, V. Trakys, T. Markevičius, A. Marcinkevičius.

Jei FK "Ekranas" per dvi artimiausias dienas spės suderinti legionieriaus iš Kanados S. Ademolu kontrakto sąlygas, puolėjas prie komandos Maskvoje prisijungs diena vėliau. Tuo tarpu kitas kandidatas į "Ekraną" serbas Predrag Protič šiandien su komanda į Marijampolę nevyko. Su  gynėju nutarta nepasirašyti sutarties.


Šiame straipsnyje: Ekranassandraugos taurė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Domantas

Domantas portretas
Sėkmės 'Ekranui", atstovaujant mūsų šalį.

arvys

arvys portretas
butu mano valia tai is viso neleisciau LT komandoms dalyvauti tokiuose ex sovietiniuose sporto ar kulturos renginiuose.tai geda viso pasaulio akise.taip ir atrodom kaip kokie ruskiai.man geda.na bet jei jau nuvaziavo tai tegul jau bent ir pasirodo gerai,linkiu sekmes Ekranui!

Hell

Hell portretas
Sakyciau ziauriai geri burtai. Be to, U-21 kiek pamenu dalyvaudavo 'be konkurencijos', tai uztektu tik azijatus aplenkti ir papuola toliau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių