Tarnybinis romanas už grotų finišavo teisme su skirtingu buvusių meilužių prisistatymu Temidei

Paaiškėjo, ko paniškai bijo jau apie 20 metų už grotų praleidęs Eugenijus Bosenka, dėl kurio, nepaisant septynių jo teistumų, pešasi moterys. Pamatęs šiandien teismo salėje dar vieną moterį – tik jau iš žiniasklaidos ir su fotoaparatu, šis kalėjimų „liūtas“ su firminiais marškinėliais su užrašais ant rankovių „Boss“ ir net kepuraite su tokiu pačiu užrašu, kaip įmanydamas puolė dangstytis veidą. Ir prašė teisėjo, kad kitame posėdyje jam būtų galima dalyvauti nuotoliniu būdu iš Pravieniškių 1-ojo kalėjimo, į kurį jis perkeltas iš 2-ojo po į šią bylą sugulusių įvykių.

Dvigubi žaidimai virto byla

Prieš Kauno apygardos teismą šiandien stojo neeilinis duetas: buvusi Pravieniškių 2-ojo kalėjimo Resocializacijos skyriaus specialistė Karolina Rupeikaitė bei, kaip jau užsiminta, septynis kartus, du iš jų – už nužudymus, teistas Eugenijus Bosenka, kaltinamas sukurstęs K. Rupeikaitę piktnaudžiauti tarnybine padėtimi, kad ši padėtų jam organizuoti už grotų draudžiamų daiktų platinimą, šiuos slapta įnešant į kalėjimą. Juos siejo ir asmeniniai, anot teisėsaugininkų, arba romantiniai, pasak paties E. Bosenkos, santykiai.

Kaip jau rašyta, Lietuvos kalėjimų tarnybos kriminalinės žvalgybos pareigūnai demaskavo K. Rupeikaitę, bandžiusią apatiniuose drabužiuose įnešti į Pravieniškių 2-ąjį kalėjimą nuteistiesiems draudžiamus daiktus, šiemet vasarį. Ir tai, šios skandalingos bylos duomenimis, buvo jau ne pirmas kartas, kai ši Resocializacijos skyriaus specialistė tokiu būdu piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ne tik, siekdama pasipelnyti, bet ir dėl su minėtu kaliniu ją siejusių jausmų.

Asociatyvi V. Balkūno /BNS, freepik.com nuotr.

27-erių K. Rupeikaitės netarnybiniai santykiai su netrukus 39-erių sulauksiančiu E. Bosenka truko daugiau kaip metus, nepaisant to, kad pernai gegužę šis kalinys Pravieniškių pataisos namuose susituokė su kita moterimi.

Sulaikius šiųmetės vasario 22-osios rytą K. Rupeikaitę su įkalčiais – į Pravieniškių 2-ąjį kalėjimą bandytomis įnešti penkiomis dopingo ampulėmis, Lietuvos Respublikos dopingo medžiagų kontrolės įstatyme priskiriamomis androgeninių steroidų grupei, bei 109-iomis panašios sudėties tabletėmis, demaskuotoji parašė pareiškimą savo noru palikti tarnybą. Perduodant šią bylą teismui ji jau buvo vienų socialinės globos namų, skirtų suaugusiesiems su negalia, darbuotoja.

Tą vasario 22-ąją buvo atliktos kratos ir K. Rupeikaitės, kaltinamos piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi bei neteisėtu disponavimu dopingo medžiagomis, turint tikslą jas platinti, namuose bei automobilyje, kur taip pat buvo rasta tokių pačių draudžiamų medžiagų.

Iškalbingi liudijimai

Ikiteisminio tyrimo metu pasitvirtino įtarimas, kad K. Rupeikaitė platino šias medžiagas kaliniams už piniginį atlygį.

Vienas iš kalinių pasakojo, kad ši socialinė darbuotoja yra jam skundusis, kad jai trūksta pinigų. Ir užsiminusi, kad sutiktų papildomai užsidirbti, įnešdama draudžiamus daiktus. Tai pasakojęs kalinys atskleidė ir, kad po šio pokalbio jis nunešė K. Rupeikaitei į jos darbo kabinetą lapelį su telefono numeriu, kurį jam perdavė E. Bosenka, sužinojęs iš jo apie minėtas šios socialinės darbuotojos kalbas. Paskambinus šiuo telefono numeriu, K. Rupeikaitė gavo mobiliuosius telefonus bei narkotikus, kuriuos turėjo įnešti į Pravieniškių 2-ąjį kalėjimą. Tačiau pareikalavo, kad pinigai už tai jai būtų sumokėti iš anksto.

Kitas kalinys pasakojo, kad ši socialinė darbuotoja, vesdavusi jiems įvairius renginius bei užimtumo būrelius, jam taip pat sakiusi, kad galėtų įnešti į kalėjimą mobiliuosius telefonus. Už 50 arba 100 eurų – priklausomai nuo telefono dydžio. Ir yra girdėjęs iš kitų nuteistųjų, kad šie naudojasi tokiomis K. Rupeikaitės paslaugomis, bei matęs, kaip ji su kai kuriais iš jų eina į jų būrio kieme esantį šiltnamį ir ten kažką perduoda. Kiti kaliniai šiam liudytojui pasakojo, kad atsiskaito su šia socialine darbuotoja per terminalą „Perlas“ arba perveda pinigus į jos sesers sąskaitą. Vienas iš jų teigė, kad tokiu būdu gavęs sulčių pakelyje paslėptus mobiliuosius telefonus, kuriuos jo draugas atvežė į Rumšiškių paštomatą. Esą tik saugojimui. Ir perdavęs šio siuntinio kodą K. Rupeikaitei, kuri tokiomis aplinkybėmis negavo jokios žinutės į telefoną apie jos vardu atėjusią siuntą. Tačiau kitą dieną įnešė paslėptus telefonus į kalėjimą, už ką jai buvo pervesti 50 eurų.

Eugenijus Bosenka/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Apklaustos ir žmona, ir sesuo

Pasakojo vienas iš minėtų liudytojų ir apie tai, kad matęs kaip ši socialinė darbuotoja renginių metu ar užimtumo salėje laikosi su E. Bosenka už rankų, glamonėjasi bei bučiuojasi.

Apie tai, kad jos sutuoktinis prasitarė, jog mylėjosi su socialine darbuotoja, vardu Karolina, šios darbo vietoje, ikiteisminį tyrimą atlikusiems pareigūnams pasakojo ir E. Bosenkos žmona. Ji teigė, kad po judviejų santuokos sutuoktinio įkalinimo vietoje, ji prašiusi K. Rupeikaitės, jog ši išeitų iš darbo ir duotų ramybę jos vyrui. K. Rupeikaitė ją patikinusi, kad ruošiasi tai padaryti, bet dar laukia, kol bankas duos jai paskolą, o tada ir išeis iš darbo.

Buvo apklausta ikiteisminio tyrimo metu ir minėta K. Rupeikaitės sesuo, į kurios sąskaitą kalinių artimieji pervesdavo pinigus. Ji apklausta šioje byloje specialiąja liudytoja, t. y. asmeniu, galinčiu suteikti informacijos apie galimai paties padarytus nusikaltimus. Ir neneigė, kad sesuo buvo prašiusi leidimo pasinaudoti jos banko sąskaita. O ji nieko blogo neįtarusi, nes pasitikėjo seserimi. Pasak K. Rupeikaitės sesers, po tokio prašymo ji sulaukusi piniginių pervedimų iš penkių nepažįstamų asmenų – esą už batus, braškes, depiliaciją, pokerį ir pan. Tai buvo sumos nuo 50 iki 100 eurų. Ir ji iš karto pervesdavo šiuos pinigus seseriai.

Po tokių K. Rupeikaitės sesers parodymų specialiosios liudytojos statusas jai buvo panaikintas. Kaip ir dar trims buvusiems specialiesiems liudytojams – dviem Pravieniškių 2-ojo kalėjimo kaliniams bei E. Bosenkos sutuoktinės žentui, kuriems taip pat pavyko atsikratyti įtarimų, kad jie galėjo būti susiję su K. Rupeikatei bei E. Bosenkai inkriminuojamais nusikaltimais.

Neatsilaikė prieš žmogžudžio kerus

Pati K. Rupeikaitė duoti parodymus ikiteisminio tyrimo metu atsisakė. Iki teismo sprendimo, kaip vertinti šios buvusios Pravieniškių 2-ojo kalėjimo Resocializacijos skyriaus specialistės veiksmus, jai skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos.

Savo kaltės nepripažįsta ir E. Bosenka, pradėjęs minti teismų slenksčius, dar būdamas šešiolikos. Tada jis stojo prieš teismą dėl to, kad nužudė su bendrininkais Josvainių (Kėdainių r.) vidurinės mokyklos kūno kultūros mokytoją. Šis 40-metis buvo mirtinai sužalotas vienos kavinės-baro kieme. Jam ne tik šokinėta ant krūtinės bei galvos. Paliktas merdėjantis krūmuose, jis dar buvo ir apvogtas.

Antrasis nužudymas, dėl kurio buvo teisiamas jau 26-erių E. Bosenka, buvo kvalifikuojamas kaip itin žiaurus bei padarytas iš savanaudiškų paskatų. Ir, panašu, kad buvo įvykdytas, jam jau patekus už grotų.

Tarp E. Bosenkos teistumų yra ir pasikėsinimas organizuoti kvaišalų patekimą į įkalinimo įstaigą, atliekant vieną iš jam skirtų teismo bausmių, ir padėjimas sukčiauti, įgyjant didelės vertės turtą,

panašu, kad skambinant iš už grotų ir kuriant nusižiūrėtiems į aukas įvairias istorijas, po kurių patikėjusieji jomis netekdavo savo santaupų.

Bailys ar artistas?

K. Rupeikaitei už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų, o už neteisėtą disponavimą dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytomis medžiagomis, turint tikslą jas platinti, – laisvės atėmimas iki ketverių metų.

E. Bosenkai, šiuo metu atliekančiam dešimties metų vienuolikos mėnesių ir 23 dienų bausmę, susidariusią Marijampolės apylinkės teismui pernai vasarį subendrinus tada jam skirtą bausmę už minėtą padėjimą sukčiauti su dar neatliktomis bausmėmis už antrąjį nužudymą bei pasikėsinimą organizuoti kvaišalų patekimą už grotų, pagal byloje, kurioje jis teisiamas kartu su K. Rupeikaite, pareikštą kaltinimą gresia laisvės atėmimas dar iki septynerių metų. Į šiandieninį posėdį jį atvedė keturi ginkluoti konvojaus pareigūnai.

Šiandien planuotas pirmasis šios skandalingos bylos posėdis truko vos dešimt minučių, nes jame nepasirodė K. Rupeikaitė. Pasiteiravus jos advokatės, gal ši žino, kodėl neatvyko jos ginamoji, advokatė teigė susiskambinusi su K. Rupeikaite telefonu prieš pat posėdį. Esą ši tikino nieko apie jį nežinanti. Ir jau nebespės atvykti iš savo gyvenamosios vietos Kaišiadorių rajone.

Eugenijus Bosenka/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Kita priežastimi skelbti šioje byloje pertrauką, jos net neatvertus, tapo tai, kad Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnyba dar nėra paskyrusi E. Bosenkai advokato, nors į šią dėl to kreiptasi dar rugpjūčio 1-ąją. Todėl šiandien tik pasitikslinta, kad šis teisiamasis šiuo metu kali jau Pravieniškų 1-ajame kalėjime, nors laisvėje yra deklaravęs gyvenamąją vietą prie Kėdainių rajono savivaldybės. Ir šiemet šis kalinys, praleidęs už grotų beveik pusę savo gyvenimo, pagaliau baigė ten dvylika klasių.

Jau minėtas E. Bosenkos prašymas nevežti jo į kitą posėdį, randant galimybę prisijungti prie šio nuotoliniu būdu iš Pravieniškių, kaip ir jo dangstymasis nuo žiniasklaidos fotoobjektyvo kaltinamuoju aktu, ne tik nesiderino su jau minėta jo uniforma, priderinta prie pavardės. Bet ir su nuotraukomis, kurias E. Bosenka kelia į savo „Facebook“ paskyrą iš iškalbingų užstalių, vykstančių už grotų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Yututufufbzbsb

Yututufufbzbsb portretas
Nu jo, mano bendraamžis, bet atrodo blogiau, nei mano tėvas. Ojej, koks apsileidimas žmogaus. Blyn, tiek laisvo laiko pas bezdarių, galima atrodyt tobulai, o čia …kriu kriu koks tai.

Analnimei

Analnimei portretas
Bitės nešvaisto laiko aiškindamos musėms, kad medus geriau už šūdą...

Vladas

Vladas portretas
Visus teistumus tam vyrui atleidžiame , svarbu, kad tradicinis , kad ne homoseksualas , sakytų Gražulis .Išeis iš lagerio-----išrinksime jį į Seimą su Vėgėlės arba Medūzos partija . Pabučiuok man Celofaną .
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių