Byloje dėl neteisėto keturiolikos migrantų gabenimo kaltinimai pareikšti dviem latviams

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūra penktadienį teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl neteisėto keturiolikos migrantų gabenimo per Lietuvos sieną pareikšti dviem Latvijos piliečiams.

Baudžiamosios bylos duomenimis, 2024 metų balandį Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai, vykdydami nelegalios migracijos prevenciją bei kontrolę, sulaikė Latvijos piliečių automobilį, kuriame, kaip įtariama, buvo gabenami nuolatinės gyvenamosios vietos Lietuvos neturintys užsieniečiai.

Anot prokuratūros, vienas iš kaltinamųjų automobiliu gabeno migrantus, o kitas vykdė iš anksto su organizatoriumi aptartą vaidmenį – aplinkos stebėjimą.

Tyrimo duomenimis, kaltinamieji neteisėtai iš Latvijos per Lietuvos sieną gabeno keturiolika nelegalių migrantų – dvylika Indijos piliečių bei du Nepalo piliečius. Kaip įtariama, kaltinamieji veikė dėl savanaudiškų paskatų, iš organizatoriaus už nusikalstamos veikos padarymą siekdami gauti ne mažiau kaip 6 tūkst. eurų. Organizatoriaus tapatybės ikiteisminio tyrimo metu nustatyti nepavyko.

Abu kaltinamieji prisipažino padarę nusikalstamas veikas. Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą žmonių gabenimą per valstybės sieną dėl savanaudiškų paskatų numato laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros prokurorė. Tyrimą atliko Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių