Saulė iš Narsiečių – 900-asis Kauno rajone gimęs kūdikis

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje rugsėjis šventiškas – užregistruotas jau 900-asis Kauno rajone šiais metais gimęs kūdikis. Jubiliejiniu kūdikiu tapo Saulė Juknytė iš Alšėnų seniūnijos, Narsiečių.

Mažylė gimė vos prieš savaitę, rugsėjo 15 d. Mergaitė yra Ignės ir Mariaus Juknių pirmagimė.

Ignė ir Marius susipažino kaip dauguma šiuolaikinių porų – internetu, per socialinius tinklus, būdami dar moksleiviai, tad kartu jie jau vienuolika, o santuokoje – ketverius metus. Saulės mama kilusi iš Kauno rajono, jos vyras gyveno Kaune, Panemunėje. Ignė yra Lietuvos sveikatos mokslų universiteto doktorantė, veterinarijos gydytoja, taip pat – dėstytoja. Jos sutuoktinis turi savo verslą ir užsiima baldų gamyba ir dirba įmonėje „Marex Boat“, padeda kurti įspūdingus laivus.

Dukrelei vardą pora rinko gana kruopščiai, norėjo, kad jis būtų lietuviškas, paprastas, susijęs su gamta. Pora turėjo sąrašą vardų, kurie patiko. Tačiau vienas pasirodė per ilgas ir gana sunkiai įsimenamas, kitą – dukrai jau buvo išrinkusi Ignės sesuo. „Saulės vardą pasiūlė uošvė ir mums jis iškart patiko. Visą nėštumo periodą žmona dukrą jau vadino Saule“, – pasakojo vyras.

„Mūsų Saulutė yra tarsi šviesos spindulėlis, šiluma. Dabar visas mūsų gyvenimas sukasi aplink Saulę“, – patikino mama.

Anot Ignės, mergaitė kol kas miega labai kietai, apetitu nesiskundžia, jau turi charakterį. „Saulės balsas labai skardus, jeigu ko nors nori, moka labai garsiai balsu išsireikalauti“, – su šypsenomis veiduose tėvai pasakojo apie mažylę.

Žinią, kad Juknių dukra tapo jubiliejiniu kūdikiu, šeima priėmė labai džiugiai.

Pasveikinti šeimos į Raudondvario dvarą atvykusi Kauno rajono savivaldybės vicemerė Raminta Popovienė tėveliams įteikė kūdikio knygą, kurioje jie galės fiksuoti svarbiausias dukros gyvenimo akimirkas, ir tradiciškai dovanojamą kūdikio kraitelį. Šeimai buvo perduoda ir Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro dovana – nemokamas 1 valandos plaukimas laivu „Zapyškis“.

„Didžiuojamės, kad tokių jaunų porų dėka taip sparčiai auga Kauno rajonas. Linkiu Saulei augti sveikai, linksmai ir laimingai“, – sveikino vicemerė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sveikiname ir linkime laimes. Gerai, kad ne ruta.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių