Pirmasis jubiliejinis šių metų kūdikis – Odrė iš Zapyškio seniūnijos

  • Teksto dydis:

Meilės, Šv. Valentino, dieną Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje pasveikintas 100-asis šių metų Kauno rajono kūdikis – Odrė Veikelytė iš Zapyškio seniūnijos.

Sausio 31 d. gimusi Odrė – Gerdos ir Lauryno Veikelių pirmagimė. Mažylės tėveliai juokavo, kad jų vos dviejų savaičių dukra jau pasiekusi daugiau nei tėvai: tapo jubiliejiniu kūdikiu.

Iš Žemaitijos, Mažeikių rajono kilusi Gerda su vyru susipažino universitete. „Taip ir keliaujame kartu gyvenime“, – šypsojosi moteris. Porą jungia darbas – tarnystė žmonėms ir savo valstybei – abu yra policijos pareigūnai.

Kauno rajone Veikelių šeimyna gyvena kelerius metus. „Mano vyras kaunietis, bet abu žinojome, kad norime gyventi nuosavame name, turėti savos žemės, kad mus suptų gamta. Vos pamatę namą supratome, kad tai mūsų namai, užteko 10 minučių. Kiti batus ilgiau renkasi. Už kelių dienų, vasario 16-ąją bus dveji metai, kai gyvename Zapyškio seniūnijoje“, – pasakojo G. Veikelė.

Odrės tėvai užsiminė, kad dukros vardas nėra susijęs su pasaulyje žinoma aktore Audrey Hepburn. „Nežinau, iš kur atsirado šitas vardas. Tiesiog važiuojant automobiliu jis man šovė į galvą. Tikrai nesu šios aktorės gerbėja“, – patikino mergaitės mama.

G. Veikelė sakė, kad gimus dukrai pirmosios savaitės nebuvo lengvos, todėl naujai iškepta mama džiaugėsi ir didžiavosi, kad mažylė vizito Raudondvario dvare metu puikiai laikėsi, neverkė.

Į Raudondvario dvarą pasveikinti šeimynos atvyko Kauno rajono savivaldybės vicemerė Raminta Popovienė. Ji tėveliams įteikė kūdikio knygą, kurioje jie galės fiksuoti svarbiausias dukros gyvenimo akimirkas ir tradiciškai dovanojamą kūdikio kraitelį. Taip pat šeimai buvo perduota Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro dovana – nemokamas 1 val. plaukimas laivu „Zapyškis“.

„Sveikinu naują Kauno rajono gyventoją. Linkiu Odrei augti sveikai, linksmai ir laimingai, o tėveliams ramių naktų“, – linkėjo vicemerė.

Pernai 100-asis metų kūdikis – Karolinos ir Regimanto Giniūnų iš Garliavos dukrytė Olivija – Kauno rajone registruotas šiek tiek vėliau – vasario 20 d. Tačiau pernykštį ir šiųmetinį jubiliejinuką jungia keli dalykai: tai mergytės, tik skirtingais metais gimusios tą pačią dieną – sausio 31-ąją, jų abiejų vardai prasideda raide O ir savo šeimose yra pirmagimės.

Pernai Kauno rajone gimė 1 249 kūdikiai: 656 berniukai ir 593 mergaitės. Daugiausia mažylių gimė Užliedžių (199), Ringaudų (190) ir Domeikavos (140) seniūnijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Odrė iš Zapyškio:) Griūk negyvas

kauniete

kauniete portretas
Pas mus viena durnė kaimynė davė dukrai varda SINJORA siaubas koks protas pas kaimiečius o šita Udra bus vadinama

sveikinu tevelius

sveikinu tevelius portretas
simpatiska mazyle, idomus vardas, sekmes jums visiems
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių