Ruošiantis atnaujinti „Nemuno žiedą“, ieškoma galinčiųjų parengti architektūrinę idėją

Ruošiantis atnaujinti Kauno rajone, Kačerginėje, esančią „Nemuno žiedo“ lenktynių trasą, Lietuvos sporto centras ieško galinčiųjų parengti architektūrinę rekonstrukcijos idėją.

Pasak centro vadovo, praėjusių metų pabaigoje ir šių metų pradžioje išasfaltuotos „tragiškos būklės“ trasos dalys, atlikti kiti saugumą didinantys darbai, tačiau „Nemuno žiedui“ reikia visa apimančios rekonstrukcijos.

„Mes tikimės, kad projektas bus parengtas pilna apimtimi. Turiu galvoje, kad turi būti ne tik trasa, bet ir infrastruktūra: vadinamieji boksai ir taip toliau. (...) Norime turėti tokį paruoštuką, kad jei pavyktų gauti pinigų, galėtume žinoti iš karto, ką daryti“, – BNS šią savaitę sakė Linas Tubelis.

Pasak jo, trasos rekonstrukcijos planas turėtų būti suskirstytas etapais. Jau dabar aišku, kad „Nemuno žiede“ reikės koreguoti kai kuriuos posūkius, nes trasa yra per greita.

„Šiai dienai aš matau du galimus finansavimo šaltinius – valstybės lėšos ir koncesininko įtraukimas, kuris galėtų ne tik priimti operuoti trasą, bet ir ją sutvarkyti“, – sakė L. Tubelis.

Pasak jo, 2020 metais skaičiuota, kad „Nemuno žiedo“ trasos sutvarkymui reikėtų apie 8 mln. eurų, tačiau dabartinę galimą projekto vertę kol kas sunku įvertinti.

Vienintelė Lietuvoje automobilių ir motociklų žiedinė trasa „Nemuno žiedas“ įrengta 1961 metais, nuo 1987 metų ji renovuota fragmentiškai.

Praėjusį pavasarį tarpinstitucinį memorandumą dėl trasos rekonstrukcijos pasirašė Švietimo, Susisiekimo ministerijos, Kauno rajono savivaldybė ir Lietuvos techninio sporto federacijų asociacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Reik atstatyt visa zieda su senu " S " nes daba tik megejam.

Kai kriokina savo birbalus

Kai kriokina savo birbalus portretas
net Raudondvary girdisi.Užknisa.

Waleto

Waleto  portretas
naktim tegul policija pasiziury kur ir kokios trasos atsidaro ?, miegot Putvinskio gtv neimanoma per tuos pirdakletnikus
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių