Policijos vadas: pareigūnai neturi atrodyti taip, tarsi jiems patiems reikia pagalbos

  • Teksto dydis:

Šiandien Kauno rajono savivaldybėje apsilankęs naujasis Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Linas Pernavas žadėjo aktyviai bendrauti su gyventojais ir spręsti konkrečias problemas.

„Grįžtamasis ryšys yra labai svarbus, todėl aplankysime visas seniūnijas, daug dėmesio skirsime patruliavimui ir, žinoma, bendriems veiksmams su savivaldybe“, – vardijo prioritetus naujasis policijos viršininkas, kuriam pritarė ir ilgametis Kauno rajono policijos vadovas Romas Oželis.

Pareigūnai pastebėjo, kad gyventojams svarbi ne sausa statistika, o konkrečios priemonės, padedančios užtikrinti saugumą. Dažniausiai iškylančios problemos: smurtas artimoje aplinkoje, vagystės, prekyba pilstuku, nesaugus greitis, kontrabanda.

L. Pernavas teigė, kad į saugios aplinkos kūrimą būtina įtraukti visą bendruomenę. Kitas būdas – centralizuoto stebėjimo kamerų tinklo sukūrimas visose apskrities savivaldybėse.
Dar vienas svarbus momentas, leisiantis didinti pasitikėjimą policija, – pareigūnų nešališkumas ir profesionalumas.

„Policininkai turi būti tvarkingi, pasirengę padėti, o ne atrodyti taip, tarsi jiems patiems reikėtų pagalbos“, – šypsojosi policijos viršininkas.

Meras Valerijus Makūnas naujajam policijos vadovui pristatė Kauno rajoną ir kartu su policija įgyvendintus projektus „Saugūs senjorai“, „Saugus jaunimas“, „Saugūs sodai“. Jis taip pat papasakojo apie savivaldybės indėlį kuriant saugesnę infrastruktūrą – atnaujinant šviesoforus, šaligatvius, viešojo transporto stoteles, pėsčiųjų perėjas.

„Džiaugiamės, kad į Mastaičius keliasi Lietuvos policijos mokykla, kuri taip pat turėtų užtikrinti didesnį mūsų krašto žmonių saugumą“, – pastebėjo meras.

L. Pernavas vasario 3 d. paskirtas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininku. Šiuo metu gyvena Kauno r., Mastaičiuose. Vedęs, turi tris sūnus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komjaunuolis

komjaunuolis portretas
KLONIO GATVEJE KOKIAS 4 KAMERAS PAKABINKIT, TADA TIKRAI SAUGUS BUSIT.

stt

stt portretas
Kauno rajono policija įgyvendina ES remiamus projektus...bet ar patenkintas policininkas, kai jis gauna 1000 lt, o seimo nario tlyginimas 12000 lt.

taip

taip portretas
Yra tarp policininku ir "verslininku", sekmingai perparduodanciu naudotus auto...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių