Pakaunėje įsibėgėjo vandentvarkos darbai

  • Teksto dydis:

Jau šių metų pabaigoje Kauno rajone turėtų būti įgyvendintas ES finansuojamas projektas, kurio metu bus nutiesta daugiau kaip 14 km vandentiekio ir apie 33 km nuotekų tinklų.

Jau šių metų pabaigoje Kauno rajone turėtų būti įgyvendintas ES finansuojamas projektas, kurio metu bus nutiesta daugiau kaip 14 km vandentiekio ir apie 33 km nuotekų tinklų.

Tariasi su gyventojais

Daugiausia pokyčių pajus Kačerginės, Zapyškio, Karmėlavos, Raudondvario seniūnijų gyventojai.

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Povilaitis pasakojo, kad šiuo projektu siekiama modernizuoti ir išplėsti vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūrą pagal numatytus paslaugų kokybės, aplinkosaugos ir sveikatos apsaugos reikalavimus.

"Nemažai šių seniūnijų gyventojų neturėjo centralizuotų nuotekų tinklų, todėl naudojosi vietinėmis išgriebimo duobėmis. Dėl jų nesandarumo nuotekos patekdavo į aplinką per gruntinius vandenis ir į geriamojo vandens šulinius, todėl jų vartojamas vanduo buvo abejotinos kokybės", – pastebėjo K.Povilaitis.

Vandentvarka neišvengiamai susijusi su žemės kasimo ir kitais techniniais darbais, todėl žmonėms sukelia tam tikrų nepatogumų.

Projekto vykdytojos bendrovės "Giraitės vandenys" direktorius Gitis Urbelis tikino, kad šie nepatogumai laikini – darbus vykdantys rangovai privalo derinti statybos veiksmus su gyventojais ir po atliktų darbų tinkamai sutvarkyti aplinką.

Vanduo bus kokybiškas

Siekdami išsiaiškinti iškylančias problemas ir jas spręsti, projekto vykdytojai rengia gyventojų susitikimus su savivaldybės atstovais, rangovais.

Vienas tokių susitikimų birželio 5 d. įvyko Zapyškio kultūros centre. Labiausiai zapyškiečiams rūpėjo techninės prisijungimo prie vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklų problemos. Žmonės taip pat teiravosi, ar tiekiamas vanduo tikrai bus kokybiškas, ar nebus tiekimo sutrikimų.

K.Povilaitis patikino, kad yra numatyta lėšų vandens gerinimo stočiai statyti, todėl vanduo atitiks visus higienos reikalavimus.

Jis prašė gyventojus būti geranoriškus, o rangovus – atsižvelgti į žmonių pageidavimus ir pastabas. "Svarbu visiems bendrauti, tartis, tada bus mažiau nesusipratimų", – sakė K.Povilaitis.

Investuoja milijonus

Pagal planą Zapyškio seniūnijoje vandentvarkos projektas turėtų būti baigtas šiemet. Dėl žemės servitutinių sutarčių su gyventojais šiek tiek vėluoja Zapyškio aglomeracijos vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklų statyba.

K.Povilaitis pasakojo, kad vandenvalos stotyje bus įrengti modernūs biologinio valymo įrenginiai, todėl vanduo į Nemuną pateks švarus.

Projekto "Vandens ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros renovavimas ir plėtra Kauno rajone" biudžetas siekia 28,5 mln. litų, iš jų – daugiau kaip 24 mln. litų gauta iš ES Sanglaudos skatinimo veiksmų programos.

Valstybės biudžeto lėšos – daugiau kaip 2,8 mln. litų. Projekto vykdytojas bendrovė "Giraitės vandenys" šiam tikslui taip pat skyrė beveik 1,5 mln. litų.


Prisijungimo tvarka

Gyventojai, norintys prisijungti prie šio projekto nutiestų vandentiekio ir nuotekų tinklų, turi atvykti į seniūniją arba "Giraitės vandenų" bendrovę (Topolių g. 5, Giraitė) ir pateikti prašymą prisijungimo sąlygoms gauti.

Kartu su prašymu reikia pateikti pažymėjimą apie Nekilnojamojo turto registre įregistruotą žemės sklypą ir teises (nuosavybės dokumentus), žemės sklypo ribų planą, Nekilnojamojo turto registre įregistruotus statinius ir teises į juos arba pastato techninės apskaitos kortelę su teisine registracija esamoje valdoje (jei turite), taip pat sklypo toponuotrauką (jei turite, jei neturite, ji bus padaryta projektuojant), detalųjį planą (jei turite).

Gavus prisijungimo prie tinklų sąlygas pagal jas gyventojo pasirinktas projektuotojas turi paruošti prisijungimo prie tinklų projektą. Tada gyventojas turi pasisamdyti statybos firmą, turinčią Aplinkos ministerijos išduotą kvalifikacijos atestatą vandentiekio ir tinklų klojimo darbams atlikti, nutiesti tinklus nuo buitinių nuotekų šulinėlio arba aklės iki savo namų.
Atlikus šiuos darbus bus sudaryta sutartis su "Giraitės vandenimis".

Gyventojai tinklais galės naudotis tik tada, kai bus atlikti ir priduoti visi privalomi darbai.
Daugiau informacijos suteiks "Giraitės vandenų" darbuotojai. Tel. (8 37) 562 254, e. p. vida.griesiuviene@giraitesvandenys.lt, http://www.giraitesvandenys.lt/page16.php



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūpintojėliai

Rūpintojėliai portretas
Karmėlava,galinti gauti puikų ir nebrangų vandenį iš Kauno, nuotekas taip pat išleidŽiant į Kauno veikiančius MODERNIŠKUS valymo įrengimus ,pati statosi valymo įrengimus ir ieško vandens. Kokia kaina, kiek kainuos statyba,eksploatacija aiškinti nereikia. KODĖL??? KAS GALI PANEIGTI???? O mokame tai mes Karmėlaviškiai.

idomu

idomu portretas
...kas darbu rangovai?

tas pats.

tas pats. portretas
"Daugiausia pokyčių pajus Kačerginės, Zapyškio, Karmėlavos, Raudondvario seniūnijų gyventojai." Kokia is to nauda Karmelavai as nesuvokiu. Kulautuvai taip, bet Karmelava uz geru 30km.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

  • Nemunas ties Vilijampole vienai dienai virto tikra lenktynių trasa
    Nemunas ties Vilijampole vienai dienai virto tikra lenktynių trasa

    Tradicinės lenktynės „Kaunas Jet 2024“ jau penktus metus iš eilės paskelbė Lietuvos vandens motociklų sporto sezono pradžią. Savaitgalį Nemune ties Kauno keleivine prieplauka sulaukta rekordinio dalyvių aktyvumo: slalomo ir enduro r...

  • Kaune – 250 naujų darbo vietų: ypač ieško vienos specialybės atstovų, priima ir studentus
    Kaune – 250 naujų darbo vietų: ypač ieško vienos specialybės atstovų, priima ir studentus

    Į Kauno oro uostą pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ investavo per 20 mln. Karmėlavoje esančiame oro uoste įsikūrusi orlaivių techninio aptarnavimo bazė padidėjo dvigubai, atsirado perpus trečio šimto naujų darbo vietų, tačia...

    2
  • Prezidento rinkimų antras turas: kur Kaune bus galima balsuoti iš anksto?
    Prezidento rinkimų antras turas: kur Kaune bus galima balsuoti iš anksto?

    Piliečiai vėl kviečiami prie balsadėžių. Šios savaitės tris dienas vyks išankstinis antrojo Prezidento rinkimų turo balsavimas, o sekmadienį atsidarys visos apylinkės. ...

    3
  • Aplink Kauną – kelių remontai, avarijos ir spūstys
    Aplink Kauną – kelių remontai, avarijos ir spūstys

    Šiuo metu aplink Kauną netrūksta remontuojamų kelių, išvažiavimų, todėl pasikeitusi eismo organizavimo tvarka neretai prisideda prie neatidžių vairuotojų padarytų avarijų. Todėl važiuojant pagrindiniais Kauną juosiančiais keliais,...

    7
  • Knygos festivalis Garliavoje
    Knygos festivalis Garliavoje

    Gegužės 11 d. Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka pakvietė bendruomenę į Knygos festivalį, kuriame buvo galima pabendrauti su rašytojais, pasiklausyti muzikos, dalyvauti interaktyvioje edukacijoje „Kosminis skrydis“, t...

  • Pasidalijo patirtimi ir aptarė problemas
    Pasidalijo patirtimi ir aptarė problemas

    Kauno rajono savivaldybėje vyko tarpinstitucinis pasitarimas dėl ambulatorinių slaugos ir paliatyvios pagalbos paslaugų namuose teikimo tvarkos. ...

  • LRK žygeiviai aplankė Kauno rajoną
    LRK žygeiviai aplankė Kauno rajoną

    Beveik visą gegužę Lietuvos Raudonasis Kryžius (LRK) rengia žygį po Lietuvą, skirtą organizacijos 105 metų gimtadieniui paminėti. Šio žygio tikslas – aplankyti partnerius, su kuriais bendradarbiaujama, taip pat aptarti pagalbos vietinei...

  • Remontuoja dviračių taką Šilelis–Kulautuva
    Remontuoja dviračių taką Šilelis–Kulautuva

    Gegužės 14 d. prasidėjo dviračių tako Šilelis–Kulautuva remonto darbai, kurie truks tris savaites, iki birželio 3-iosios. ...

    1
  • Važiuos į kurortinius miestelius: Kulautuvą ir Kačerginę
    Važiuos į kurortinius miestelius: Kulautuvą ir Kačerginę

    Įmonė „Kautra“ toliau eksperimentuoja ir įgyja naudingų žinių eksploatuodama elektrinius autobusus. Šį kartą testuojamas įmonės partnerių „Scania Lietuva“ „Fencer F1 Integral EV“ žemagrindis autobusas. ...

  • Akmenės rajonas keičia įvaizdį
    Akmenės rajonas keičia įvaizdį

    Kauno rajono meras Valerijus Makūnas įsitikinęs, kad savivaldos problemos sprendžiamos lengviau, kai mokomasi iš gerųjų pavyzdžių ir dalijamasi patirtimi. Kauno rajono savivaldybė daugiausia dėmesio skiria partnerystei su kaimyninėmis regiono...

Daugiau straipsnių