LRK žygeiviai aplankė Kauno rajoną

  • Teksto dydis:

Beveik visą gegužę Lietuvos Raudonasis Kryžius (LRK) rengia žygį po Lietuvą, skirtą organizacijos 105 metų gimtadieniui paminėti. Šio žygio tikslas – aplankyti partnerius, su kuriais bendradarbiaujama, taip pat aptarti pagalbos vietinei bendruomenei poreikį. LRK Kauno skyriaus kelionė gegužės 16 d. finišavo Kauno rajono savivaldybėje.

„Mūsų žygio misija – susitikti su bendruomenėmis, draugais ir partneriais, išklausyti jų poreikius, problemas ir iššūkius. Taip pat norime pristatyti mūsų vykdomas veiklas ir naujas programas. Tačiau, visų svarbiausia, priminti, kad nutikus bėdai – globaliu mastu ar asmeniui – LRK žmonės yra šalia ir gali padėti“, – susitikime su Kauno rajono savivaldybės vadovais teigė LRK Kauno skyriaus vadovė Skaistė Čiurlytė-Danilevičienė.

LRK atstovai akcentavo, kad, nutikus nelaimei, dėl kurios prireikia humanitarinės pagalbos daiktais ar drabužiais, konsultacijos, psichologinės pagalbos, Lietuvos gyventojai dabar gali skambinti trumpuoju humanitarinės pagalbos telefono numeriu 111.

„Viską tenka daryti: ir butą sutvarkyti, ir žmogui padėti, ką nors atnešti ar per šventes kartu pasidžiaugti. Tai tikrai prasminga veikla ir, manau, labai reikalinga“, – apie teikiamą pagalbą žmonėms kalbėjo Kauno rajono tarybos narė ir organizacijos savanorė Irena Marcinkevičienė.

Neeilinės situacijos pasaulyje parodė, koks svarbus yra tarpinstitucinis bendradarbiavimas.

Savivaldybės vadovai kartu su organizacijos atstovais aptarė glaudesnio tarpinstitucinio bendradarbiavimo galimybes sprendžiant labiausiai pažeidžiamų asmenų problemas ir efektyvesnės informacinės sklaidos poreikį.

„Neeilinės situacijos pasaulyje parodė, koks svarbus yra tarpinstitucinis bendradarbiavimas. Norime ir toliau turėti su jumis ryšį, nes turite tas vertybes, kurių šiandien ypač reikia. Jūs kalbate apie jautrumą, pagalbą žmogui, kai sunku ir kai jos labiausiai reikia. Ne taip svarbu, kokia įstaiga suteikia žmogui pagalbą, svarbiausia, kad ją suteikia. Dėkoju jums už viską, ką darote“, – kalbėjo V. Makūnas.

LRK atstovai pristatė ir daiktų rinkimo akciją, kuri vyks gegužės 24–25 d. Visuomenė bus kviečiama vietiniuose prekybos centruose pirkti higienos priemones, priemones vaikams ir jas paaukoti, kad ir toliau būtų galima sėkmingai teikti humanitarinę pagalbą nelaimės ištiktiems žmonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių