Aplink Kauną – kelių remontai, avarijos ir spūstys

  • Teksto dydis:

Šiuo metu aplink Kauną netrūksta remontuojamų kelių, išvažiavimų, todėl pasikeitusi eismo organizavimo tvarka neretai prisideda prie neatidžių vairuotojų padarytų avarijų. Todėl važiuojant pagrindiniais Kauną juosiančiais keliais, patariama neskubėti, stebėti kelio ženklus.

Avaringa vieta

Per kelias dienas netoli „Megos“ fiksuojamos avarijos, kurios beveik paralyžiuoja eismą. Ir savaitgalį, ir prasidėjus naujai savaitei vairuotojams tenka stovėti spūstyje, nes kažkas žioplinėjo kelyje, atsitrenkė į kitą transporto priemonę ir užblokavo ir taip susiaurintą pravažiavimą.

Štai pirmadienio rytą ties „Megos“ viaduku susidūrė lengvasis automobilis ir sunkvežimis. Nors sužeistų nėra, tačiau tai tapo dideliu kantrybės išbandymu kitiems eismo dalyviams, mat piko metu čia transporto srautas itin didelis, o jei įvyksta avarija, spūstis gali nusidriekti ir kelis kilometrus.

Feisbuko grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Internautai negailėjo kritikos vairuotojams, kurie nesilaiko saugaus atstumo, bando užlįsti, bet nespėja. Kauniečiai tikino, kada dabar ši vieta – ypač avaringa, todėl reikia neprarasti budrumo, neskubėti.

Feisbuko grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Sargėnų viadukas

Valstybiniais keliais besirūpinanti bendrovė „Via Lietuva“ skelbia kokius darbus dabar atlieka ties Kaunu. Vienas tokių, dėl kurių kyla eismo spūsčių, – Sargėnų viaduko remontas.

„Pasirašius sutartį dėl papildomų darbų atlikimo rekonstruojant magistralinio kelio Kaunas–Marijampolė-Suvalkai pradžioje esantį Sargėnų viaduką, darbai netrukus bus atnaujinti ir šiame objekte. Planuojama, kad viaduko remontas bus baigtas iki šių metų pabaigos“, – skelbė „Via Lietuva“.

Darbų vykdymo metu, išardžius dalį konstrukcijų, buvo nustatyta, kad būtina atlikti papildomus estakados perdangos sijų remonto darbus. Šių darbų nebuvo galima numatyti iš anksto. Todėl buvo paskelbtas viešojo pirkimo konkursas, kuriam sėkmingai pasibaigus, pasirašyta sutartis ir netrukus prasidės viaduko atnaujinimo darbai.

Papildomus darbus atliks AB „Kelių priežiūra“. Sutarties vertė – 372 tūkst. eurų. Planuojama, kad papildomi darbai bus atlikti iki š. m. rugpjūčio mėnesio.

„Atnaujinus darbus, kaip ir buvo planuota, Sargėnų viaduko kapitalinio remonto darbai bus vykdomi dviem etapais. Pirmojo etapo metu remonto darbus suplanuota atlikti dešinėje estakados pusėje, automobilių eismą kelyje Kaunas–Marijampolė–Suvalkai leidžiant kaire estakados puse. Atitinkamai antrame darbų etape remonto darbai būtų vykdomi estakados kairėje pusėje, tuo metu automobilių eismas Kaunas–Marijampolė–Suvalkai kelyje vyktų dešine estakados puse“, – nurodė „Via Lietuva“.

Darbai magistralėje

Šiuo metu taip pat toliau aktyviai vykdomi ir A. Meškinio tilto rekonstrukcijos bei Marvelės viaduko kapitalinio remonto darbai. A1 kelyje esančio A. Meškinio tilto rekonstrukcijos pabaiga suplanuota šių metų pabaigoje, Marvelės viaduko – iki šių metų gruodžio mėn.

BNS nuotr.

Be to, prasideda tilto remonto per Krunos upę darbai. Šis tiltas taip pat yra A1 kelyje, ties Kauno ženklu, tad ir šioje vietoje galimos eismo kliūtys dėl išrikiuotos technikos ir atliekamų darbų.

„Kauno ir Kaišiadorių rajonuose esantis tiltas per Kruną šiuo metu yra blogiausios būklės tiltas Lietuvoje. Atsižvelgiant į tai, jog Krunos tiltas yra intensyviausioje šalies automagistralėje Vilnius-Kaunas-Klaipėda bei įvertinus čia kasdien fiksuojamus transporto srautus bei jų intensyvumą – įgyvendinant tilto rekonstrukciją priimtas sprendimas, pirmiausia, statyti laikinąjį tiltą. Pradėjus Krunos tilto rekonstrukciją, eismas vyks laikinu tiltu ir dviem rekonstruojamo tilto juostomis, taigi, su papildomais nepatogumais eismo dalyviai nesusidurs“, – nurodo „Via Lietuva“

Laikinas tiltas bus dviejų eismo juostų viena kryptimi. Esamo tilto per Kruną rekonstrukcijos metu eismą iš Vilniaus Kauno kryptimi planuojama kreipti laikinu tiltu, o eismą iš Kauno Vilniaus kryptimi – rekonstruojamo tilto viena puse. Kita tilto pusė būtų rekonstruojama. Tokiu būdu judriausioje šalies automagistralėje bus užtikrintas sklandus eismas, mažinant spūsčių, eismo įvykių tikimybę.

Planuojama, kad visas projektas – laikinojo tilto pastatymas ir esamo tilto rekonstravimas – bus baigtas 2027 m. pabaigoje. Darbus atliks UAB „Tilsta“. Sutarties vertė – kiek daugiau nei 24 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kušinskėlis

kušinskėlis portretas
ten jau rakinasi.

Trikojis \\\\\.../////

Trikojis   \\\\\...///// portretas
Nepatenkinti.___Taip,prie kušinsko buvo geriau,jokio remonto ir kuo Kaunas pavirto.___Turėkim kantrybės,tai ne ant popieriaus lapo nupiešti kelią,tiltą,viadyką,po to džiaugsimės.

Tanto

Tanto  portretas
kada korius perpaisisyt ? senamiesty Jonavos , Saukliu , ir ttt,jau bl ir autobusai uzkemsa sankryzas ,gal sakyciau reiktu pasirupint ,ka ? motuseviciau
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių