Oficialiai pristatytas „Upės“ darželio vardas

  • Teksto dydis:

Sausio 30 d. Domeikavos lopšelis-darželis oficialiai pristatė atsinaujinusį pavadinimą. Nors įstaiga skaičiuoja jau 60 veiklos metų, poreikis suteikti pavadinimą atsirado toje pačioje gyvenvietėje pradėjus veikti Domeikavos lopšeliui-darželiui „Luknė“: panašūs pavadinimai gyventojams ir paslaugų teikėjams kėlė nepatogumų. Dėl šios priežasties buvo atlikta tėvų apklausa ir nutarta darželiui suteikti „Upės“ pavadinimą, kurį rugpjūčio mėnesį patvirtino ir Kauno rajono savivaldybės taryba.

„Važiuodama čia galvojau, koks gražus pavadinimas – „Upė“. Ne tik dėl to, kad tai čiurlenimas, tekėjimas, gyvenimas, tačiau ir dėl to, kad Kauno rajonas įsikūręs trijų pagrindinių Lietuvos upių sankirtoje – Neries, Nevėžio ir Nemuno – ir todėl vadinamas žaliuoju pakaunės smaragdu. Jūsų pavadinimas puikiai atspindi Kauno rajoną“, – sveikindama darželio bendruomenę kalbėjo vicemerė Raminta Popovienė.

Domeikavos lopšelis-darželis „Upė“ – vienas iš gausiausių vaikų ir darbuotojų skaičiumi Kauno rajone. Lopšelyje-darželyje šiuo metu veikia aštuonios ugdymo grupės: septynios ikimokyklinio ir viena priešmokyklinio amžiaus vaikams. 141 mažyliu rūpinasi 42 darbuotojai.

J. Kinderytės nuotr.

„Upės“ siekis – kuo visapusiškiau ugdyti asmenybę, protinius ir fizinius vaiko gebėjimus. Darželyje plėtojamas įtraukusis ugdymas, kurio tikslas – padėti pažeidžiamiausiems, įvairių gebėjimų ir poreikių vaikams. Įstaiga dalyvauja Kauno rajono sveikatą stiprinančių ugdymo institucijų ir Lietuvos EKO mokyklų tinklų veikloje, siekia ugdyti tvirtas sveikos gyvensenos, aplinkos puoselėjimo ir kūrimo vertybines nuostatas. Visos ugdymo grupės aprūpintos šiuolaikine kompiuterine technika, įrengtas sensorinis kambarys.

Darželyje nuolat vyksta edukaciniai projektai, renginiai, į kuriuos įsitraukia visa bendruomenė. Ugdytiniai ir mokytojai – parodų ir konkursų laureatai, o sukurtų darbelių parodos organizuojamos ne tik seniūnijoje, bet ir kitose rajono ir šalies vietose.

„Bėgant metams, mūsų įstaigą veikė permainų vėjai: tai daugėjo, tai mažėjo grupių skaičius, keitėsi ugdymo programos, metodai. Tačiau svarbiausios vertės ir vizijos – sveikas, tvirtas, dvasiškai turtingas, visapusiškai ugdomas vaikas – nepakito. Naujasis pavadinimas mums patiko, nes gyvenimas turi savybę tekėti, judėti, keistis kiekvieną akimirką. Tikime, kad mūsų „Upė“ dar ilgai čiurlens gilindama vagą, plukdydama tyrą, skaidrų ir šviesų vandenėlį, ugdydama savo krašto ateities kartas“, – vylėsi direktorė Vidana Lenortavičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
O kodėl nematyti rajono savigarboje demonstracijos prie savivaldybės dėl pusiaukelės namų.Gal meras tuo metu buvo išvykęs į Čekiškę,kaip prezidentas i regionus,kai žemdirbiai buvo Vilniuje....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių