Gražiausios sodybos paaiškės rudenį

  • Teksto dydis:

"Į kruopščiai prižiūrimą sodybą nuvažiavus bet kuriuo metų laiku bus gražu, nesvarbu – snigs, lis ar saulė švies", – įsitikinusi Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Angelė Ščiukauskienė, jau ne vienus metus pirmininkaujanti gražiausių sodybų rinkimams.

"Į kruopščiai prižiūrimą sodybą nuvažiavus bet kuriuo metų laiku bus gražu, nesvarbu – snigs, lis ar saulė švies", – įsitikinusi Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Angelė Ščiukauskienė, jau ne vienus metus pirmininkaujanti gražiausių sodybų rinkimams.

Komisijos pirmininkė sakė, kad gražiausių sodybų savininkai stengiasi ne dėl nugalėtojo titulo, o todėl, kad jiems smagu gyventi gražioje aplinkoje. Puoselėjamos sodybos verčia pasitempti ir kaimynus.

"Pakaunėje yra daug gražių sodybų, todėl teko ieškoti griežtų kriterijų ir prašyti profesionalių vertintojų pagalbos", – pasakojo A.Ščiukauskienė.

Šiemet seniūnai komisijai pateikė 16 gražiausiai tvarkomų gyvenamųjų namų sklypų ir sodybų.

Konkurse dalyvavo 14 iš 25 seniūnijų. Sodybų  apžiūroje nepanoro dalyvauti Akademijos, Batniavos, Čekiškės, Domeikavos, Ežerėlio, Garliavos apylinkių, Kačerginės, Linksmakalnio, Raudondvario, Taurakiemio ir Užliedžių seniūnijos.

Kai kurių išskirtinių sodybų savininkai kuklinasi arba vengia viešumo, todėl atsisako dalyvauti konkurse. Taip atsitiko Karmėlavoje, Samyluose.

Daugiausia balų skiriama sodyboms, turinčioms etnografinių elementų, vertinamas sodybos originalumas, spalvoms ir regionui būdingų medžiagų panaudojimas, mažosios architektūros elementai, pavėsinės, vandens telkiniai, šuliniai. Taip pat kreipiamas dėmesys į pažangių technologijų diegimą, atliekų tvarkymą, švarą, sodybos elementų išdėstymą.

Į gražiausių sodybų rinkimų komisiją šiemet buvo pakviesta mero patarėja Loreta Navakauskienė, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjos pavaduotoja Alvyra Čičinskienė, Urbanistikos skyriaus vedėjas Nerijus Kelmelis, architektė Irena Bertašiūtė, Aplinkos skyriaus vyr. specialistė Giedrė Juknienė, Kelių transporto skyriaus vedėjas Tautvydas Tamošiūnas ir seniūnijas kuruojanti specialistė Romualda Bagdanavičienė.

A.Ščiukauskienės vadovaujama komisija sodybas aplankė greitai – per tris dienas. Seniau apžiūros trukdavo savaitę. "Sustygavome darbą",– tvirtino pirmininkė.

Nugalėtojai bus paskelbti ir apdovanoti rudenį, šventę planuojama surengti Raudondvario dvare. Grožio puoselėtojams bus įteiktos skulptūrinės kompozicijos ir padėkos.
Laureatų sodybų nuotraukos bus panaudotos kalendoriuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SĄSTINGIS

SĄSTINGIS portretas
Rajono vadovybę apėmęs brežnevinis sąstingis, todėl kitų būdų, kaip galėtų geriau atrodyti mūsų rajono gyvenvietės neturima. Nenorima matyti ir bandyti suprasti, kodėl toks didelis kontrastas tarp tų, kurie puikiai įsirengę savo privačias valdas, neretai už didelius, kitiems nepasiekiamus pinigus ir kurie arba šiaip apsileidę, arba neturi sveikatos ar lėšų. Todėl šmirinėja tie valdininkėliai po svetimas valdas ir kišasi,revizuoja, kartais patys neturėdami nei kompetencijos, nei etikos kištis į privatų žmonių gyvenimą. Po to jie dalina popiergalius, suprask garbės raštus, rinkdami dividendus būsimiems rinkimams.

hmmm

hmmm portretas
konkursas prabangiausiai sodybai išrinkti? tai įjunkit į konkursą ir Užliedžius

jeigu

jeigu portretas
jei baseinas ir ,prie naujos statybos namo, medinė pirtis,užimantys kiemo plotą, yra kandidatas į gražiausią sodybą, tada kam tie konkursai...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių