- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Oazė: „Mūsų skanėstai gimsta iš meilės gamtai ir pagarbos žmogui“, – sako kavinės „Du Medu“ savininkas V. Račickas, įgyvendinęs svajonę ir sukūręs Kauno senamiestyje ypatingą desertinę.
-
„Du Medu“ skanėstų namai: desertas ypatingam pasimatymui
-
„Du Medu“ skanėstų namai: desertas ypatingam pasimatymui
-
„Du Medu“ skanėstų namai: desertas ypatingam pasimatymui
-
„Du Medu“ skanėstų namai: desertas ypatingam pasimatymui
-
„Du Medu“ skanėstų namai: desertas ypatingam pasimatymui
-
„Du Medu“ skanėstų namai: desertas ypatingam pasimatymui
-
„Du Medu“ skanėstų namai: desertas ypatingam pasimatymui
-
„Du Medu“ skanėstų namai: desertas ypatingam pasimatymui
-
„Du Medu“ skanėstų namai: desertas ypatingam pasimatymui
-
„Du Medu“ skanėstų namai: desertas ypatingam pasimatymui
-
„Du Medu“ skanėstų namai: desertas ypatingam pasimatymui
-
„Du Medu“ skanėstų namai: desertas ypatingam pasimatymui
„Lankytojai pasakoja, kad mūsų desertai nukelia į pačias gražiausias gyvenimo akimirkas. Vieniems jie leidžia išgyventi pirmojo pasimatymo jaudulį, kitiems – prisiminti pirmąjį bučinį“, – sako „Du Medu“ skanėstų namų savininkas Vytautas Račickas. Artėjant Šv. Valentino dienai jis siūlo mylimus žmones pakviesti į nepamirštamą pasimatymą su desertu.
Padėjo įsimylėti
„Netikėtai tapau tarp dviejų žmonių užgimusios simpatijos liudininke, – šypsosi „Du Medu“ pardavimo vadovė Regina Barauskienė. – Vieną lietingą popietę pas mus užsuko simpatiška mergina. Besirenkančią desertą ją užkalbino kavinėje jau ne pirmą kartą lankęsis vaikinas. Išsirinkę desertus, abu sugrįžo prie savo staliukų: mergina atsisėdo prie vitrininio lango, vaikinas – kavinės gale. Netrukus jis priėjo prie merginos ir paklausė, ar galėtų prisėsti šalia. Merginai sutikus, užsimezgė nuoširdus pokalbis. Šiandien jau abu drauge ateina pasimėgauti desertu. Ši istorija mus labai pradžiugino ir parodė, kad įsimylėti nesunku, kai sieja panašūs pomėgiai ir vertybės.“
Įkvėpti kavinėje užgimusios meilės istorijos, „Du Medu“ skanėstų namai kviečia romantiškai nusiteikusius kauniečius į pasimatymą su desertu ne tik per Šv. Valentiną, bet ir kiekvieną dieną – juk meilę artimiesiems reikia rodyti visada.
„Ramiai pasimėgauti kokybišku skanėstu ir pabėgti nuo įtampos gali kiekvienas – juk gardus desertas turi galią puikiai nuteikti visai dienai. Skanėstų namų gardėsiai yra įvairių skonių, be pridėtinio cukraus, jie – tikras energijos užtaisas, – tikina V. Račickas. – Nors geriausiai esame žinomi dėl savo desertų, pas mus galima ir papietauti, ir pavakarieniauti. Patiekalai skirti sveiko ir sąmoningo gyvenimo keliu einantiems žmonėms, gaminami iš šviežių, ekologiškų ingredientų. Lankytojams siūlome subalansuotą, lengvai virškinamą maistą – žuvį, jūros gėrybes ir augalinius patiekalus. Taip pat pas mus galima atsigerti arbatos, pagamintos iš kruopščiai atrinktų ekologiškų arbatžolių lapelių, kavos puodelį pasiūlysime iš aukščiausios rūšies kavos pupelių mišinio, kurį specialiai mums sukūrė tos srities specialistai. Tad niekur kitur tokios kavos negausite!“
Justinos Lasauskaitės nuotr.
Desertai vertinantiems kokybę
Ilgą laiką Kaune neradus kavinės, kuri viliotų ne tik maisto filosofija, bet ir jaukia aplinka ir aptarnavimu, V. Račickui kilo idėja pačiam atidaryti skanėstų namus, lankytojus vaišinti ekologiškais desertais, suteikti erdvę ramiai ir kokybiškai praleisti laiką.
„Du Medu“ skanėstų namai kviečia romantiškai nusiteikusius kauniečius į pasimatymą su desertu ne tik per Šv. Valentino dieną, bet ir kiekvieną dieną – juk meilę artimiesiems galima rodyti visada.
Vos pravėrę duris „Du Medu“ skanėstų namai greitai subūrė ekologišką maistą ir lėtesnį gyvenimo būdą vertinančią bendruomenę. Suvalgyti ekologiško deserto ar papietauti čia kasdien užsuka kokybę vertinantys kauniečiai ir miesto svečiai.
„Du Medu“ skanėstų namų gaminiai išsiskiria ypatingu dėmesiu žmogaus sveikatai ir gamtai. V. Račickas pasakoja, kad kavinės desertai ir patiekalai gaminami iš ekologiškų žaliavų, juose nerasite jokių cheminių priedų, sintetinių dažiklių. Kalorijų ir maistinių medžiagų kiekis visuose patiekaluose yra idealiai subalansuotas. Tad vėliau nereikia jaudintis dėl nemalonių pojūčių pilve, rūgščių kilimo, apsunkusio skrandžio ar papildomų kilogramų.
Didelis dėmesys skiriamas ne tik skanėstų namų gaminiams, bet ir kavinės atmosferai. Nuolatinio skubėjimo ir greito tempo apimtoje kasdienybėje „Du Medu“ skanėstų namai tampa tikra atokvėpio vieta.
„Norėjosi, kad čia būtų galima atsipalaiduoti, ramiai praleisti laiką su mylimais žmonėmis ir pasimėgauti kokybišku maistu. Tad mūsų kavinė išsiskiria savo ramybe – čia neišgirsite taurių ar bokalų skambėjimo, garsių šnekų. Įtampa, stresas ir triukšmas pasilieka kitoje durų pusėje“, – sako pašnekovas.
Justinos Lasauskaitės nuotr.
Lėto maisto filosofija
Savo įkurtuose skanėstų namuose V. Račickas taiko lėto gyvenimo filosofiją. Jis pastebi, kad šiandien taip skubame, kad nebeturime laiko pasirinkti kokybiško maisto ir ramiai pavalgyti. Kavinėje visi desertai ir patiekalai yra gaminami iš ekologiškai užaugintų produktų, tausojančių žmogaus sveikatą ir gamtą, – tuo jie skiriasi nuo įprastų pramonės produktų.
Pašnekovas pastebi, kad masinėje maisto pramonėje naudojamos medžiagos ir technologijos neigiamai paveikia pačią maisto produktų struktūrą, o siekiant gaminti kuo greičiau, lengviau ir pigiau, naudojama gausybė saldiklių, dažiklių, sintetinių medžiagų, kvapų.
Deja, žmogaus skonio receptorius ne taip jau sudėtinga apgauti naujausiomis technologijomis, nors suvalgius gražiai išpuošto ir maisto priedais gardinto deserto po kurio laiko jaučiamas nuovargis, mieguistumas, žmogus apsunksta. Be to, cheminės medžiagos maiste prisideda prie alerginių, onkologinių ir lėtinių ligų vystymosi. Tačiau kokybiškas maistas neleidžia apsunkti, suvartotas kalorijas organizmas lengvai paverčia energija ir jos nevirsta papildomais kilogramais.
Kokybiško maisto paslaptys
Pasak V. Račicko, išskirtinių „Du Medu“ skanėstų namų desertų ir patiekalų paslaptis yra ne tik ekologiškos ir kokybiškos žaliavos, ne mažiau svarbiais aspektais tampa maisto gaminimo technologija, patiekalus ruošiančio žmogaus meistriškumas ir jaučiama emocija.
„Jei maistui bus naudojamos ekologiškos žaliavos, bet jas sugadinsi perkepdamas, išdžiovindamas ar užšaldydamas, skanu nebus. Todėl daug dėmesio skiriame maisto paruošimo technologijai, naudojame tik šviežius ingredientus. Ypač svarbus ir virtuvės šefo profesionalumas. Mūsų šefas Žygimantas kavinės virtuvėje naudojamus kokybiškus ingredientus geba itin meistriškai suderinti nuostabaus skonio patiekaluose“, – pasakoja V. Račickas.
„Du Medu“ skanėstų namų filosofija skatina ne persivalgyti, o suvalgyti tik tiek, kiek reikia. Todėl, pašnekovo teigimu, maistinių medžiagų kiekis patiekalų porcijose yra subalansuotas – nėra perteklinių riebalų ar angliavandenių. Pavalgęs žmogus jaučiasi sotus, bet neapsunkęs, o suvartotos kalorijos nesikaupia kūne.
Šalia Istorinės Prezidentūros įsikūrusią kavinę lankytojai pamėgo dėl kokybiško meniu. „Čia rasite įvairių spalvų ir skonių tortų ir kitokių gardėsių, salotų – kaskart vis kitokios, išraiškingo skonio sočios sriubos dubenėlį, žuvies ar jūros gėrybių šedevrą, ekologiškos kavos puodelį, gaivų vaisių kokteilį, kuris svaigins be lašo alkoholio. Taip pat – ramią atmosferą, kurioje galima skirti laiką sau ir mylimiems žmonėms. Mūsų vertybės ir filosofija yra šiek tiek kitokios, todėl apsilankyti kviečiame visus, kurie nori pailsėti nuo triukšmo ir nuolatinio skubėjimo ir pasimėgauti desertu“, – šypsosi V. Račickas.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
LSMU Kauno ligoninė pradeda statyti Skubios pagalbos ir reanimacijos skyrių38
LSMU Kauno ligoninė gyvena atidarymo ir statybų nuotaikomis. Artimiausiu metu pradės veikti naujas Ortopedijos traumatologijos skyrius. Už jo prasideda naujojo korpuso statybos. Čia įsikurs modernus Skubios pagalbos ir reanimacijos skyrius. ...
-
J. Šmidtienė kviečia užsukti eglišakių: mielai pasidalintume su miestiečiais8
Kas nesulaukiate miškininkų akcijos, kai šie į miestą prieš Kalėdas atveža daugybę eglišakių, suskubkite jau šiandien į Senamiestį. ...
-
Kodėl stringa atliekų perdirbimas?
Europos Komisija (EK) prieš Lietuvą pradėjo pažeidimo nagrinėjimo procedūrą, nes mūsų valstybė nepasiekė Atliekų pagrindų direktyvoje 2020 m. numatyto įsipareigojimo parengti pakartotinai naudoti ir perdirbti 50 proc. popieriaus, metalo, pl...
-
Savivaldybė ir ESO labiau derins veiksmus2
Kauno rajono savivaldybėje apsilankę AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) atstovai su meru Valerijumi Makūnu ir kitais komandos nariais aptarė planus dėl naujų elektros linijų tiesimo, senų pašalinimo, elektromobilių įkrovos ...
-
Kauno rajonas kviečia į kalėdinį nuotykį
Besibaigiant lapkričiui įjungęs šventinį režimą, gruodį Kauno rajonas kviečia pasitikti drauge, savo įspūdžių krepšelį papildyti eglių girliandų blizgesiu, skambiomis melodijomis ir smagiais žaidimais. ...
-
Lietuvos mokslininkai atrado medžiagą, galinčią sukelti revoliuciją medicinoje10
Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkai kartu su medikais atrado būdą, kaip susintetinti augalinę medžiagą, ant kurios sėkmingai užauginami organai, kurie vėliau gali būti transplantuoti žmogui. Ta pati medžiaga gali būti pritaikoma ir ...
-
Prisiminė, kaip Nemunas ties Kaunu užšaldavo dar lapkritį1
Praeityje Lietuvos klimatas buvo kur kas šaltesnis. Kai kuriais metais meteorologinė žiema prasidėdavo dar lapkričio pradžioje, o vandens telkiniai ir net upės užšaldavo lapkričio viduryje. Taip buvo nutikę ne kartą XIX a. pabaigoje. &S...
-
Sinoptikai praneša orus, o gyventojai dalijasi: įspūdingas dangus šį rytą
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba dalijasi šios dienos orų prognoze. ...
-
Kuri Kauno eglutė gražesnė: šių ar praėjusių metų?37
Nauja puošimo komanda Kaune šiandien paskleidė meduolių kvapą – Vienybės aikštėje įžiebta miesto eglė. Praeitais metais Kalėdos Kaune susitelkė ties lengvumo tema. Tada eglę puošė menininkė Jolanta Šmi...
-
Lietuvoje įžiebta pirmoji Kalėdų eglė: Kaunas pakvipo meduoliais, Kalėdų Senelis leidosi stogu110
Kauno Vienybės aikštėje įžiebta eglė – smaližių širdis tirpdančiomis dekoracijomis papuoštas kalėdinis medis ėmė skaičiuoti iki didžiųjų metų švenčių likusį laiką. ...