Apygardos teismas: prokuratūra pagrįstai nutraukė tyrimą dėl Kauno tarybos narių išmokų

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį konstatavo, kad prokurorai pagrįstai nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl praėjusios kadencijos Kauno miesto savivaldybės tarybos narių išmokų pagrįstumo ir galimo dokumentų klastojimo.

Visuomenininkas Andrius Tapinas prašė teismo įpareigoti atnaujinti ikiteisminį tyrimą po to, kai skundus dėl nutraukto tyrimo atmetė aukštesnysis prokuroras ir Kauno apylinkės teismas.

Šių metų vasarį Kauno apygardos prokuratūra nusprendė nutraukti ikiteisminį tyrimą, nusprendusi, kad Kauno savivaldybės tarybos narių veikla negali būti vertinama kaip piktnaudžiavimas, taip pat nenustatytos kitos nusikalstamos veikos.

Kauno apygardos teismas nusprendė, kad tiek prokuratūros, tiek vyriausiojo prokuroro, tiek apylinkės teismo nutartys yra teisėtos ir pagrįstos, dėl to jas naikinti nėra pagrindo.

Prokuratūra dėl Kauno miesto tarybų narių išlaidų ikiteisminį tyrimą pradėjo pernai gegužę.

A. Tapinui inicijavus akciją „Skaidrinam“, teisėsauga pradėjo keliasdešimt tyrimų dėl piktnaudžiavimo savivaldos politikų išmokomis.

Kai kuriose bylose pirmosios instancijos teismai jau yra priėmę sprendimus skirdami esamiems ar buvusiems savivaldybių politikams baudas, įpareigodami grąžinti neteisėtai panaudotus pinigus.

Daliai buvusių ar esamų tarybų narių, tarp jų – ir Jonavos merui Mindaugui Sinkevičiui, teismai yra pritaikę ir draudimus būti skiriamiems į pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Matijošaičio vadovaujama savivaldybė dirba s ą ž i n i n g a

Matijošaičio vadovaujama savivaldybė dirba s ą ž i n i n g a portretas
o Lietuvą baigia i š v o g t i tie rajonai , kuriuose daugumoje v a d o v a u j a konservsocdemų CHUNTOS merai--sovietinių KGB-tų p a l i k u o n y s ir tai matome a k i v a i z d ž i a i - jie net organizuotai v o g ė kanceliarines lėšas

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
o jūs kažko tikėjotės kito ? vagys vagių neliečia . Kad naudojosi valstybės tarnyba ir veikė asmeniniais interesais , visiems nusipjauti , taip kaip vagis ,kauniečių , Ukrainos , ES , NATO priešas krysa matijošaistis su gauja tarybos narių , vagia pinigus naudodamiesi valstybės tarnyba asmeniniais interesais - vienu paprastu pavyzdžiu : kūdikio kraitelis kauniečiams . Valstybės priešai iš kontrolės ir prokuratūros , apsimeta kad nieko nemato . krysa matijošaiti , ar prireiktu pampersų jei užklausti apie kontrabandą , naudojant metalo detektorių ? Kiek gaujoje buvo milicijos - policijos darbuotojų ? ar daugiau kaip 15 ?

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Pasirodo , kad KAUNO M. tarybos spendimai turi didesnę galią nei LIETUVOS RESPUBLIKOS ĮSTATYMAI -- ČIA BUVSI LIETUVOS SOSTINĖ .
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių