Aštriausią planetoje padažą gaminantis šefas neapsieina be dujokaukės

  • Teksto dydis:

Linkolnšyre (Jungtinė Karalystė) veikiančio restorano "Bindi" šefas sukūrė aitriausią planetoje padažą, kuriuo pagardinamos vištų šlaunelės

Linkolnšyre (Jungtinė Karalystė) veikiančio restorano "Bindi" šefas sukūrė aitriausią planetoje padažą, kuriuo pagardinamos vištų šlaunelės. Apie šį kulinarinį užtaisą daug pasako jo pavadinimas – "Atomic Kick Ass" (pažodžiui - "Atominis spyris į minkštąją"). Tačiau ne mažiau iškalbinga ir kita detalė: šefas šį padažą gamina tik su dujokauke. Ragavusieji pamena: krimstelėjus tokios kulšelės susidaro įspūdis, kad burnoje detonavo atominis užtaisas.

Smalsu, kokio aštrumo šis padažas? Jo autorius, šefas Muhammedas Karimas dujokaukę dedasi ne šiaip sau. Tiems, kam reikia daugiau techninės statistikos, derėtų žinoti, kad padažas "Atomic Kick Ass" surinktų 12 mln. vienetų pagal Skovilio aitrumo skalę (angl. – Scoville scale). O tai yra net keletą kartų aitriau nei policininkų naudojamos pipirinės-ašarinės dujos.

Pats kulinarinio užtaiso išradėjas padažo aitrumą apibūdina taip: atrodo, kad burnon įsidėjai iki raudonumo įkaitintos geležies, ir ją ten laikai. Šefas neslepia, kad šio padažo paragauti pasiryžusiems bepročiams nuotykis dėl šalutinių poveikių dažniausiai baigiasi greitosios pagalbos automobilyje. Kokie tie šalutiniai poveikiai? Veido paralyžius, kūno traukuliai, kartais netgi vidinis kraujavimas. Visa tai gali nutikti paragavus šėtoniškojo padažo.

"Jo paragavęs pastarasis narsuolis pradėjo labai intensyviai prakaituoti ir be perstojo plekšnojo, o vėliau ir daužė savo veidą, tačiau veltui – jis veidas buvo paralyžiuotas", - pasakoja M. Karimas. – Paralyžius trunka gerą pusvalandį. Gali prasidėti ir kūno traukuliai."

Restorano "Bindi" personalas baigęs privalomus pirmosios pagalbos teikimo kursus, tad apopleksijos apimtus klientus "reanimuoja", kol sulaukia medikų brigados.

Restorano šefas įsitikinęs, kad jo padažas yra labai pavojingas ginklas, todėl akylai saugomas nuo kitų ir nuo galimybės paragauti jo netyčia. O pageidaujanties išbandyti savo receptorių atsparumą patiekalo aitrumui, restoranas siūlo "Atomic Kick Ass" iššūkį, kurį įveikęs asmuo gauna 100 svarų (apie 400 litų). Viskas, ką reikia padaryti – per 15 min. suvalgyti dešimt ugniniu padažu pagardintų vištos šlaunelių. Iki šiol iššūkį yra pamėginę įveikti tik 20 nutrūktgalvių. Rekordas – dvi šlaunelės.

Atominis padažas pagamintas iš aitriausių pasaulyje pipirų – taip pat ir iš portale jau aprašytų "Moruaga Scorpion" bei iš "Carolina Reaper". Į padažo pilama ir 5 ml specialaus čili ekstrakto, kurio aitrumas vertinamas 13 mln. skovilių. Padažas toks aitrus, kad jį ragaujantys lankytojai privaloma tvarka užsimauna dvi poras pirštinaičių.

Vis dėlto M. Karimas savojo užtaiso aitrumu nėra visiškai patenkintas – jis šiuo metu kuria šį tą galingesnio. "Bangladeše mano mama augina hibridinį čilį pipirą, kurį vadiname "Hulk". Tai – visų aštriausių čili pipirų hibridas. Jo aitrumas – 3 mln. skovilių."

"Youtube" pavyko rasti du priešingus vaizdo siužetus apie "Atomic Kick Ass": viename jo ragauja nepatyręs gurmanas, kitame – aitrių patiekalų valgymo dešimto dano juodojo diržo savininkas. Deja, pastarasis sudorojęs dvi šlauneles, atsiprašė ir kitų aštuonių atsisakė.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

bausti

bausti portretas
tokį virėją, siūlo nuodus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Ir lepeškos, ir grybų petražolės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ir lepeškos, ir grybų petražolės (receptai)

    Voveraitės, žavinčios auksine spalva, kvapnumu ir išskirtiniu skoniu, yra vienos laukiamiausių grybų. Nors ir patys mokame jas skaniai paruošti, įkvėpimo verta pasisemti Italijoje, kur voveraitės laikomos delikatesu, galinčiu papildyti ...

    1
  • Virtuvės šefai mokosi mėsą ir žuvį keisti augalais
    Virtuvės šefai mokosi mėsą ir žuvį keisti augalais

    Amsterdame būsimi kulinarai mokėsi gaminant maistą restorane nenaudoti mėsos ar žuvies, ją keisti augaliniais produktais. Ekspertų teigimu, tokių virėjų paklausa tik didės, praneša LNK. ...

  • Joninių vakarėliui – vaišės šiek tiek kitaip <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Joninių vakarėliui – vaišės šiek tiek kitaip (receptai)

    Artėjantis ilgasis Joninių savaitgalis neabejotinai daugeliui taps grilio fiesta, kad ir koks oras būtų. Tad jau dabar ne viena šeimininkė suka galvą, ką pasiruošti ir pasiimti į gamtą, kad ir prie puodų darbuotis daug netektų, ir urzg...

    1
  • Šefas A. Ivanauskas: šventės prasideda prie vaišių stalo <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Šefas A. Ivanauskas: šventės prasideda prie vaišių stalo (receptai)

    Ką veiksite per Jonines? Kūrensite laužus, ieškosite paparčio žiedo ir naktinėsite? „Nors prieš šventes visi sako, kad ne pavalgyti renkamės, gyvenimas nuolat patvirtina, kad visos šventės prasideda prie vaiši...

  • Vasaros valgiaraštyje – skanūs eksperimentai <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Vasaros valgiaraštyje – skanūs eksperimentai (receptai)

    Vasara diktuoja savo mitybos režimą – nesinori mėsos, jokio sunkaus maisto. Kartais užtektų sriubos, lengvo užkandžio, bet ką čia sugalvojus? Sutikite, dažnai susiduriame su šiuo galvosūkiu. Norėdami jį palengvinti, pasidomėjome, k...

    2
  • Iš špinatų – netgi desertas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Iš špinatų – netgi desertas (receptai)

    Ne vienas pripažins – vaikystėje špinatų ragaudavo nenoriai. Tačiau suaugę daugelis atrado jų kulinarines galimybes ir pamėgo špinatų patiekalus. Salotos, makaronai, padažai ar glotnučiai su špinatais gerai žinomi, tačiau...

  • Kepsninių sezonas: lavinkime grilinimo įgūdžius <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kepsninių sezonas: lavinkime grilinimo įgūdžius (receptai)

    Kepimas ant žarijų – ne tik maisto ruošimo būdas, bet ir kulinarijos menas. Be to, tai dar viena galimybė pabūti gamtoje, praleisti laiką su artimais žmonėmis. Norint juos nustebinti puikiais skoniais reikia žinoti keletą taisyklių ir g...

    2
  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
Daugiau straipsnių