- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Tai lyja, tai sninga, tai šlapdriba. Tai minusas, tai pliusas. Oro temperatūrai taip šokinėjant, kartais ima šokinėti ir žmogaus kūno temperatūra. Taip, toks klimatas – tikras rojus virusams. Bet nuo seno žinoma, kad virusams kelią galima užkirsti, ir tam geriausiai tinka česnakai, svogūnai, paprikos, citrinos – viskas, kas aitru, aštru, degina, sutraukia.
Vengrai mėgsta tiesiog ugninius patiekalus, todėl, jei bijote, kad jūsų gerklė užsiliepsnos, sumažinkite aitriosios paprikos kiekį šiame recepte bent per pusę.
Reikės (4 porcijoms)
600 g jautienos,
250 g svogūnų,
2 šaukštas aliejaus,
1 šaukšto maltos raudonos paprikos,
1 šaukštelio aitriosios paprikos,
400 ml mėsos sultinio,
200 ml sauso raudonojo vyno,
2 lauro lapų,
pagal skonį druskos,
pagal skonį baltųjų pipirų,
700 g bulvių,
1 kg saldžiųjų paprikų,
2 saujų petražolių.
Paruošimo būdas
Juostelėmis supjaustytą mėsą nusausinti. Svogūnus supjaustyti griežinėliais. Plačioje gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti jame mėsą ir svogūnus. Pabarstyti pipirais ir išmaišyti. Supilti mėsos sultinį, vyną ir pakaitinti iki virimo. Sudėti druską, prieskonius ir uždengus dangčiu troškinti maždaug 90 min.
Bulves nulupti ir virti pasūdytame vandenyje maždaug 20 min. Nupilti vandenį ir ataušinti. Saldžiąsias paprikas nuvalyti ir supjaustyti gabaliukais.
Patroškinus mėsą maždaug 45 min., į keptuvę suberti susmulkintas saldžiąsias paprikas ir patroškinti 15 min. Likus 15 min. iki gaminimo pabaigos, suberti į keturias dalis supjaustytas bulves.
Petražoles nuplauti, nusausinti ir susmulkinti. Guliašą paga
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...
-
Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)
Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...
-
Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)
Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...
-
Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)
Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...