- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Užkandžiai ir patiekalai gardžiai iškylai gamtoje
-
Užkandžiai ir patiekalai gardžiai iškylai gamtoje
-
Užkandžiai ir patiekalai gardžiai iškylai gamtoje
-
Užkandžiai ir patiekalai gardžiai iškylai gamtoje
-
Užkandžiai ir patiekalai gardžiai iškylai gamtoje
-
Užkandžiai ir patiekalai gardžiai iškylai gamtoje
-
Užkandžiai ir patiekalai gardžiai iškylai gamtoje
-
Užkandžiai ir patiekalai gardžiai iškylai gamtoje
Kas gali būti geriau už iškylą gamtoje? Tik iškyla su puikiu maistu! Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius suruoš pilnus krepšius netradicinių užkandžių ir patiekalų, kurie pasibuvimą gamtoje pavers tikra gurmaniška švente.
Laidos „La Maistas“ šefas, grilio entuziastas, V. Blauzdavičius iškylai gamtoje gamins lengvai paruošiamą pyragą su daržovėmis ir kietuoju sūriu – „Frittata“, amerikietiškus „Corndog‘us“ ir keptus sūrio suktinukus su šonine.
Vyliaus „Corndog‘ams“ tikrai neliks abejingi mažieji iškylautojai. „Corndog‘ai“ – labai populiarus užkandis Amerikoje, be jo neapsieina daugelis švenčių ir festivalių. Lengvai paruošiamas, skanus ir šiltas, ir šaltas. Jo esmė paprasta – mėgstama dešrelė užmaunama ant pagaliuko, nardinama į tirštą kukurūzų tešlą ir skrudinama aliejuje. Salstelėjusio skonio, traški kukurūzų tešla puikiai dera su dešrele.
„Man labai patinka šalti pyragai, su įdaru viduj, tokie šlapi, desertui – uogos pagal sezoną. Šiaip man labiau patinka įvairūs užkandžiai gamtoje nei pagrindiniai patiekalai“, – taip Vylius apibūdino savo tobulą pikniko krepšį.
Kitas laidos šefas, istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas T. Rimydis irgi pastebėjo, kad populiarėja užkandžiai ir apskritai keičiasi maisto kultūra. „Mes dabar pereiname prie to maitinimo, kad visą dieną užkandžiaujame, o sočiai vakarieniaujame vakare. Mane labai džiugina, kad vakarienės lėtėja, ypač smagu, kad jomis pradedama mėgautis, jos tampa kaip bendravimo dalis, o ne kad paskubom kažką sukišt ir griūt prie televizoriaus“, – kalbėjo profesionalus virtuvės šefas.
Tomas pikniko krepšeliui pasiūlys pasigaminti rūkytos vištienos keksiukus ir daržovių suktinukus su sūrio kremu.
„Keksiukus iškylai siūlau su mėsa, kad būtų sočiau, nes gamtoje daug energijos išnaudojame. Galima juos ir su daržovėmis gaminti“, – sakė T. Rimydis.
T. Rimydis savo patiekalams naudoja daug įvairių daržovių. Taigi, ne išimtis ir pikniko krepšelis. Be daržovių suktinukų su kremu, Tomas gamino ir smidrų užtepėlę. Siūloma ją pasigaminti ir jums – ypač dabar, kai pats smidrų sezonas.
Smidrų ir kreminio sūrio užtepėlė
Jums reikės:
50 g smidrų
50 g rabarbarų
100 g kreminio sūrio
prieskoninių žolelių: bazilikų, petražolių, krapų
druskos, pipirų – pagal skonį
šiek tiek aliejaus
Gaminimo eiga:
Smidrai pašlakstomi aliejumi ir apkepami keptuvėje (arba ant grilio), kol suminkštėja. Tada smulkiai supjaustomi.
Prieskoninės žolelės smulkiai sukapojamos.
Rabarbarai supjaustomi mažais kubeliais.
Kreminis sūris išmaišomas su žalumynais, rabarbarais ir keptais smidrais.
Pagal skonį pagardinama druska ir pipirais.
Dar daugiau gardžių receptų ir praktinių patarimų – „La Maistas“ laidoje – sekmadienį 9 val. per TV3 ir www.lamaistas.lt.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...
-
Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)
Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...
-
Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)
Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...
-
Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)
Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...
-
Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...
-
Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą1
Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...
-
Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)
Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...
-
Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)4
Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...