- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Sočios ir gardžios žirnelių salotos su sūriu, kumpiu, kiaušiniais.. Gaminame namuose vos per 60 min.
Sudėtinės dalys:
Žirniai, 300 g
Kiaušinis, 3 vnt.
Čedaro sūris, 1 stiklinė
Kumpis, 80 g
Citrinos sultys, 1 v. šaukštas
Majonezas, 3 v. šaukštai
Porai, 40 g
Druska, pagal skonį
Malti pipirai, pagal skonį
Gaminimas:
Išverdame žaliuosius žirnelius (arba šviežius, arba džiovintus, kuriuos prieš tai reikėtų išmirkyti vandenyje apie parą laiko), nupilame nuo jų vandenį ir atvėsiname.
Kietai išverdame tris kiaušinius, atvėsiname ir nulupame.
Susmulkiname keletą riekelių šaltai rūkyto kiaulienos kumpio ir apkepame keptuvėje. Atvėsiname, pašaliname perteklinius riebalus (sudedame ant popierinio rankšluosčio arba tiesiog dėdami į salotas dėsime kiaurašaukščiu).
Į didelį dubenį, kuriame maišysime salotas (mišrainę), dedame žirnelius, smulkintus – virtus kiaušinius, čedaro sūrį, šiek tiek poro, apkepto kumpio gabalėlius. Viską pagardiname žiupsneliu druskos (nepadauginame, nes kiaulienos kumpelis paprastai būna sūrus ir suteikia patiekalui reikiamo poskonio), šviežiai maltų pipirų, šaukštu šviežiai spaustų citrinos sulčių. Dedame tris kaupinus šaukštus majonezo ir išmaišome salotas.
Užteks 4 asmenims sočiai pavalgyti. Gero apetito.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...
-
Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)
Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...
-
Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)
Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...
-
Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)
Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...
-
Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...
-
Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą1
Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...
-
Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)
Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...