Šalti kavos gėrimai – vasaros pasirinkimas

  • Teksto dydis:

Vasarą būtina gerti daug vandens, tačiau ką daryti, kai norisi ne tik atsigaivinti, bet ir pakelti tonusą? "Norintiems gerti kavą ir įveikti vasaros karštį puikiai tiks šaltos kavos gėrimai", – rekomenduoja kavos ekspertas Aidas Janauskas.

Šaltos kavos gėrimai ruošiami kavos aparatu arba tiesiog užpylus maltą kavą karštu vandeniu. Taip paruošus kavą, greičiau atsiskleidžia jos aromatas ir skonis. Dėl to su ja paruošus šaltus gėrimus, galima mėgautis visomis skoninėmis kavos savybėmis.

"Norėdami karštu oru pasilepinti espreso kava, paskaninkite griežinėliu žaliosios citrinos. Kofeino kiekis gėrime nebus pakitęs, kartu užplūs maloni vėsa", – pataria ilgametis "Kavos draugo" darbuotojas.

Ieškant vasariškų ar egzotiškų skonių, galima derinti iš skirtingais poskoniais pasižyminčių pupelių paruoštas kavas su įvairiais sirupais ir limonadais, įberti šviežių uogų ar vaisių griežinėlių.

"Namie pagamintą šaltą kavą galima įsipilti į termosą, kuriame ji net ir po kelių valandų išliks šalta, nepraras skonio", – primena A.Janauskas.

Gaivusis espresas

30 ml espreso,

ledo kubeliai,

1 skiltelė žaliosios citrinos.

Ledukus suberkite į stiklinę ir užpilkite paruoštu espreso puodeliu. Papuoškite žaliosios citrinos skiltele.

Miško uogų gurkšnis

30 ml espreso,

ledo kubeliai,

150 ml miško uogų skonio limonado,

šlakelis persikų skonio sirupo,

greipfruto griežinėlis,

avietės.

Limonadą supilkite į stiklinę su ledukais. Supilkite paruoštą espresą ir persikų skonio sirupą. Ant viršaus užberkite aviečių, stiklinės kraštą papuoškite greipfruto griežinėliu.

Vasariškos nakties kokteilis

200 ml kolos,

30 ml espreso,

ledo kubeliai,

šlakelis vanilės skonio sirupo,

žaliosios citrinos griežinėlis,

šviežių čiobrelių šakelė.

Į stiklinę suberkite ledo kubelius, užpilkite kola. Tuomet supilkite paruoštą espresą ir vanilės skonio sirupą. Papuoškite žaliosios citrinos griežinėliu ir čiobrelių šakele.

Tolimųjų Rytų skonis

200 ml pieno,

30 ml espreso,

ledo kubeliai,

1 šaukštas "Chai" arbatos mišinio.

Paruoškite espreso kavą. Supilkite pieną, espreso kavą į plaktuvą, suberkite ledukus ir "Chai" arbatos mišinį. Viską gerai išplakite, supilkite į stiklinę ir galite ragauti.


Šiame straipsnyje: kavašaltaespresas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
    Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas

    Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...

  • Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
    Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas

    Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...

  • Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)

    Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...

  • Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)

    Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...

  • Ant stalo – kiaulienos nugarinė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)

    Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...

  • Virtuvė pakvips obuoliais <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)

    Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...

  • Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
    Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu

    Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...

  • Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą
    Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą

    Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...

    1
  • Prikelkite duoną antram gyvenimui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)

    Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...

  • Humusas – tobulas mūsų organizmui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)

    Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...

    4
Daugiau straipsnių