Saldžiai savaitgalio nuodėmei – šokoladiniai gardėsiai

  • Teksto dydis:

Atsigauti po sunkios darbo dienos gali padėti ne tik atpalaiduojanti grožio procedūra ar mylima knyga, tačiau ir mėgstamas saldumynas. Švelnus, purus ir burnoje tirpstantis šokoladinis biskvitas – tam puikiai tinkantis kandidatas.

Prekybos tinklo „IKI“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen pataria, kaip iškepti gardų šokoladinį biskvitą bei palepinti savo gomurį išskirtiniu desertu.

Biskvitiniai kepiniai pasižymi purumu ir lengvumu, nes biskvitas yra pagrindas įvairių rūšių tortams, vyniotiniams, pyragaičiams ir kitiems saldumynams. Jie nereikalauja didelio meistriškumo virtuvėje, nes pagrindiniai produktai, reikalingi biskvito gamybai yra kiaušiniai, smulkus arba miltinis cukrus ir kvietiniai miltai.

Šokoladas – vienas dažniausiai naudojamų ingredientų įvairiems konditeriniams gaminiams. Pagamintas iš fermentuotų skrudintų maltų kakavos pupelių jis suteikia jiems išskirtinio skonio. A. Rasmussen atskleidžia tradicinio šokoladinio biskvito receptą, kurį siūlo išmėginti kiekvienam virtuvės virtuozui.

Tradicinis šokoladinis biskvitas

Jums reikės:

200 g juodojo šokolado;

4 kiaušinių;

150 g miltų;

1 v. š. grietinės;

150 g cukraus;

150 g sviesto;

100 g kapotų graikinių riešutų;

1 a. š. kepimo miltelių.

Gaminimas:

Įdėkite šokoladą į puodą, supilkite pieną ir palengva tirpinkite nuolat maišydami ant labai mažos ugnies. Tada dėkite sviestą, cukrų ir maišykite iki vientisos masės. Vėliau nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek kiek atvėsti. Tuomet dėkite grietinę, įmuškite kiaušinius ir viską išmaišykite maišytuvu. Išsisijokite miltus su kepimo milteliais ir viską gerai išmaišykite. Pabaigoje dėkite riešutus ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Gautą tešlą dėkite į miltais pabarstytą formą ir kepkite įkaitintoje 160 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.

Saldi nuodėmė su „Nutella“ kremu

Puikiu išsigelbėjimu nuo užklupusios rutinos virtuvėje gali tapti šokoladinis pyragas su „Nutella“ kremu. Jis toks teigiamai saldus, kad tikrai bent akimirkai privers pamiršti visas problemas. A. Rasmussen atskleidžia šio gardumyno receptą.

Jums reikės:

150 g kvietinių miltų;

1 a. š. kepimo miltelių;

2 v. š kakavos miltelių;

3 kiaušinių;

175 g sviesto;

175 g cukraus pudros;

2 v. š pieno;

5 v. š. „Nutella“ kremo.

Gaminimas:

Į dubenį suberkite miltus, kepimo ir kakavos miltelius. Įmuškite kiaušinius, sviestą, cukrų ir viską gerai išmaišykite. Į gautą masę pilkite pieną ir „Nutella“ kremą ir dar kartą viską išmaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir į pasirinktą kepimo formą sudėkite tešlą. Kepkite pyragą 20 – 30 minučių, o iškepę apibarstykite cukraus milteliais. Papildomai dar galite užpilti „Nutellos“ kremo.

Burnoje tirpstantis šokoladinis pyragas su riešutais

Šis šokoladinis pyragas su riešutais tikrai vertas šventinio stalo. „IKI“ maisto ekspertė pateikia šokoladinio pyrago receptą su graikiniais riešutais, tačiau sako, kad jį gaminti galima ir su pistacijomis, migdolais ar lazdyno riešutais.

Jums reikės:

1 stiklinės cukraus;

100 g graikinių riešutų;

2 kiaušinių;

1 kiaušinio trynio;

200 g pieniško šokolado;

140 g sviesto;

2 a. š vanilinio cukraus

Druskos.

Gaminimas:

Ištirpinkite sviestą ir šokoladą, ataušinkite ir sudėkite į gautą masę cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Įplakite kiaušinius ir kiaušinio trynį. Tuomet suberkite smulkiai kapotus graikinius riešutus ir viską maišykite tol, kol tešla taps vientisa. Paimkite keturkampę kepimo formą ir jos dugną išklokite popieriumi. Įpilkite tešlą į formą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
    Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas

    Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...

  • Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
    Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas

    Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...

  • Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)

    Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...

  • Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)

    Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...

  • Ant stalo – kiaulienos nugarinė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)

    Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...

  • Virtuvė pakvips obuoliais <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)

    Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...

  • Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
    Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu

    Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...

  • Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą
    Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą

    Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...

    1
  • Prikelkite duoną antram gyvenimui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)

    Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...

  • Humusas – tobulas mūsų organizmui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)

    Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...

    4
Daugiau straipsnių