Humoristo J. Jankevičiaus rytas – omletas ir originalūs desertai (receptai)

  • Teksto dydis:

Šį šeštadienį nuotaikingoje TV3 ryto laidoje „Gardu Gardu“ svečiuosis lietuviško humoro sunkiasvoris Justinas Jankevičius.

Anksčiau aštuonis, devynis kavos puodelius per dieną išgerdavęs Justinas santūriai užsisakė espreso puodelį ir su pasimėgavimu ragavo virtuvės šefo Deivido Praspaliausko iškeptą išskirtinio skonio omletą. Taip prasidėjo šmaikščių, bet kartu ir nuoširdžių įžvalgų kupinas kulinarinės bei humoristinės improvizacijos meistrų pokalbis.

Sąžiningai prisipažinęs, kad svečius namuose vaišintų pica ir desertui taip pat užsakytų picą, Justinas lengvai leidosi įkalbamas sukurti originalų desertą bei paslapčia prisipažino: „Dievinu pieniškas dešreles ir tik jas galėčiau valgyti iki gyvenimo pabaigos“. Pagautas entuziazmo humoristas pagauliai dalinosi svajone, kaip atidarys nuosavą pieniškų dešrelių parduotuvę.

Už pripažinimą ir galimybę dirbti mėgstamą darbą, humoro laidų numylėtinis dėkojo pilnoms salėms žiūrovų, kurios rinkosi į praėjusio sezono populiariausią humoro šou „Buvusių moterų reikalai“. „Niekados nebuvo dviejų vienodų pasirodymų, taip pat kaip nebūna tokių pačių pagal vieną recepto idėją pagamintų patiekalų“ – improvizacijos meno galią profesinėje veikloje pripažino J. Jankevičius.

„Gardu Gardu“ – šeštadieniais 9.30 val. per TV3.


Omletas

* 4 kiaušiniai, 

* 15 g greito paruošimo sorų košės „Nominal“, 

* žiupsnelis druskos,

* žiupsnelis pipirų,

* 3 konservuotos cukinijų juostelės, 

* 3 saulėje džiovini pomidorai, 

* 40 g fetos sūrio, 

* rukolos ,

* garstyčių daigai, 

* svogūnų laiškai, 

* alyvuogių aliejus.

Į dubenį įmušti kiaušinius ir šiek tiek juos paplakti. Suberti greito paruošimo sorų košę, druską ir pipirus. Viską gerai išplakti. Į įkaitintą keptuvę supilti paruoštą kiaušinių ir sorų košės masę. Apkepti vieną pusę ir omletą apversti. Tada ant jo sudėti konservuotų cukinijų juosteles, džiovintus pomidorus, užbarstyti fetos sūriu. Omletą sulenkti per pusę ir įdėti į lėkštę. Papuošti rukolos lapeliais, garstyčių daigais, smulkintais svogūnų laiškais bei pagardinti šlakeliu alyvuogių aliejaus.

Avietės su karšto šokolado padažu

* 100 g juodojo šokolado,

* 25 g karčiojo šokolado,

* 375 g grietinėlės,

* 15 g lazdynų riešutų pastos,

* žiupsnelis druskos,

* šviežių aviečių,

* juodųjų balzaminio acto ikrų,

* mėtos šakelė.

Grietinėlę užvirti ir į ją sudėti šokoladą, riešutų pastą bei berti žiupsnelį druskos. Pakaitinti, kol šokoladas ištirps. Į desertinį indelį ar taurelę sudėti avietės, užpilti karštu šokoladu ir papuošti balzaminio acto perlais bei mėtos šakele.

Sveikatos kokteilis

* 50 g aviečių tyrės „Ravifruit“,

* 50 g vyšnių tyrės „Ravifruit“,

* šlakelis vandens,

* žiupsnelis krapų,

* saujelė rukolų.

Į trintuvo indą supilkite tyres bei vandenį. Sudėkite žalumynus. Viską susmulkinkite. Paprastai puikus kokteilis širdies ir kraujotakos sustiprinimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hasa

hasa portretas
leiskit pailseti nuo tokiu slyksciu nepraustaburniu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Virtuvė pakvips obuoliais <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)

    Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...

  • Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
    Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu

    Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...

  • Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą
    Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą

    Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...

    1
  • Prikelkite duoną antram gyvenimui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)

    Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...

  • Humusas – tobulas mūsų organizmui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)

    Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...

    4
  • Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis (receptai)

    Besitęsiantys gana šilti orai gundo sodo ir daržo gėrybėmis. Kad paskutinių šiltojo sezono uogų atsivalgytume iki soties, jas galima  įtraukti į įvairius receptus. Maisto tinklaraščio „5 produktai“ autorė Roma L...

  • Tobula vakarienė: skanu, greita, taupu <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Tobula vakarienė: skanu, greita, taupu (receptai)

    Makaronai ir sūris – žanro klasika nuo senų laikų, tad kas galėjo pagalvoti, kad šis derinys taps tokia pasauline sensacija? Prieš kelerius metus socialinius tinklus užvaldęs makaronų su kepta feta receptas virto fenomenu. Nebrangus...

  • Saulės geltonumo produktas praturtins mitybą <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Saulės geltonumo produktas praturtins mitybą (receptai)

    Lydytas sviestas (angl. ghee) plačiai naudojamas Indijos virtuvėje, bet pastaruoju metu tampa vis populiaresnis ir kitose šalyse. Jis gaminamas kaitinant sviestą, kad išgaruotų vanduo ir atsiskirtų pieno medžiagos, palikdamos sodrius, nuska...

    1
  • Šilauogių dovanos žmogui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Šilauogių dovanos žmogui (receptai)

    Nors visos uogos naudingos organizmui, savo išskirtinėmis savybėmis iš jų išsiskiria šilauogės. Norintys maitintis sveikiau turėtų į savo racioną įtraukti daugiau šilauogių. ...

  • Varškė – puikus pusryčių pasirinkimas
    Varškė – puikus pusryčių pasirinkimas

    Vienas populiariausių pieno produktų – varškė, kurią galima valgyti tiek vieną, tiek naudojant kaip pagrindinį ar papildantį kitų patiekalų ingredientą. Varškė puikiai tinka pusryčiams, todėl verta išmėginti gardų var&...

Daugiau straipsnių