„Acer“ išleis kompiuterį su „Android“

"Google" sukurta operacine sistema telefonams "Android" greitai bus galima naudotis ne tik šiuose įrenginiuose. Kompiuterių gamintoja "Acer" šią sistemą ketina diegti į interneto kompiuterius, kurie prekyboje pasirodys šių metų rudenį.

"Acer" skelbiasi tapsianti pirmąja kompiuterių gamintoja, kuri naudos atvirojo kodo nemokamą "Android" sistemą. Spėjama, kad tai padėtų atpiginti interneto kompiuterius, į kuriuos šiuo metu dažniausiai diegiama "Microsoft" operacinė sistema "WindowsXP" ir papildomai kainuojanti 25 JAV dolerius.

"Acer" atstovai užsiminė, kad naujuosiuose interneto kompiuteriuose bus naudojama "Intel" procesoriai "Atom", tačiau daugiau detalių pateikti atsisakė. Pasak jų, šiuo metu bendrovė vykdo kompiuterių su "Android" sistema bandymus ir tikrina jos galimybes.

"Android" yra pritaikyta išmaniesiems telefonams, pirmoji ją panaudojo telefonų gamintoja HTC, o šiuo metu vis daugiau bendrovių domisi galimybėmis ją naudoti savo įrenginiuose. Tarp jų - ir minėtoji "Acer" bei kita kompiuterių gamintoja "Asus".


Šiame straipsnyje: acernetbook

NAUJAUSI KOMENTARAI

Praeivis

Praeivis portretas
Tik pamanykite suinstaliuos į savo gaminį Linux pagrindu sukurta OS. Koks stebuklas. Kiti to nesugeba... nu kam tos reklamos, netikes OS kuris žinoma ras savo vartotoja. Tai bus eilinis netbookas ir nedaugiau. Iki pilnaverčio darbo su tokių OS dar anksti ir kalbėti. Bet kam reikia tik pašta pasitikrinti ir Internete panaršyti užteks . Deja Anroid OS visus duomenis labai neblogai teikia goole sąvininkams. Ka jus veikiate, ka naršote ir t.t.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių