Užklupus ekstremalių orų bangai Izraelyje žuvo keturi žmonės

Ekstremalūs orai, įskaitant smarkias liūtis ir vėtras, antradienį nusinešė keturias žmonių gyvybes Izraelyje ir palestiniečių teritorijose, o daugelyje vietų Artimuosiuose Rytuose kilo dideli potvyniai.

Vienas vyras žuvo, o dar du buvo sužeisti, kai per smarkią liūtį jų automobilį nunešė vandens srautas Vakarų Kranto mieste Atile.

Trys žmonės žuvo antradienį paryčiais, kai jų automobilis buvo nublokštas vėjo į šalikelę automagistralėje tarp Tel Avivo ir Jeruzalės. Per nelaimes, sukeltas ekstremalių meteorologinių sąlygų, Izraelyje buvo sužeisti dar dešimtys žmonių.

Šiaurės Jordanijoje darbuotojai, skirstantys humanitarinės pagalbos siuntas pabėgėliams iš Sirijos, buvo sužaloti, kai vienoje stovykloje kilo panika, liūčiai sugriovus šimtus palapinių.

Tuo tarpu Sirijos sostinėje smarkiai pasnigus keliai tapo neišvažiuojami, o Libane keliai ir mokyklos buvo uždaryti dėl potvynių. Egipto pareigūnai uždarė Aleksandrijos uostą trečią dieną iš eilės dėl smarkių vėjų.

Izraelio armijos sraigtasparniai išgelbėjo šešis vietos arabus, per potvynį įstrigusius ant savo automobilio stogo Taibės mieste, o dar 15 žmonių buvo nukelti nuo užlieto namo stogo Baka al Garbijoje.

Medikai nurodė, kad smarkiai sušalusiems žmonėms buvo suteikta pagalba.

Jeruzalėje laukiama tikėtino snygio trečiadienį ir ketvirtadienį, o Izraelio meteorologijos biuras pranešė, kad šią žiemą kritulių kiekis turbūt bus didžiausias per pastarąjį dešimtmetį.

Jordaniją antrą dieną iš eilės plovė liūtys, privertusios uždaryti daugumą tunelių automobilių keliuose, dėl ko buvo paralyžiuotas susitikimas. Staigus potvynis taip pat užliejo sostinės Amano lietaus kanalizacijos sistemą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

123

123 portretas
"Izraelio armijos sraigtasparniai išgelbėjo šešis vietos arabus" kaži, ar patys arabai gelbėtų izraeliečius? :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių