Charkivo srityje atstatytas tiltas, kuris buvo sugriautas Rusijos invazijos pradžioje

Charkivo srityje buvo atidarytas eismas atstatytu greitkelio R-79 tiltu, kuris 2022 metais buvo sugriautas siekiant sustabdyti okupacinės kariuomenės veržimąsi.

Apie tai feisbuke paskelbė Charkivo srities infrastruktūros atkūrimo ir plėtros tarnyba.

„Tiltas greitkelyje R-79 buvo sugriautas, siekiant sulėtinti priešo veržimąsi plataus masto invazijos pradžioje. Po to, kai Ukrainos kariuomenė atmušė rusus, iš karto prasidėjo tilto atstatymo darbai, nes šiuo keliu eina vienas svarbiausių logistikos maršrutų“, – rašoma tarnybos pranešime.

Tarnybos teigimu, kelias R-79 jungia keturis Charkivo srities rajonus. Specialistai, norėdami tiltą atstatyti kuo greičiau, nusprendė atsisakyti klasikinių monolitinių konstrukcijų ir panaudojo du gofruoto metalo vamzdžius, o tai gerokai sutrumpino statybos procesą ir sumažino projekto kainą.

„Tokių vamzdžių tarnavimo laikas nė kiek nenusileidžia sustiprintoms gelžbetoninėms konstrukcijoms – jis netgi ilgesnis. Šiai dienai beveik baigti visi kapitalinio remonto darbai, belieka pastatyti kelio ženklus ir sutvarkyti aplinką“, – sakė tarnyba.

Kaip pranešta anksčiau, dėl karo veiksmų sugriautas tiltas buvo atstatytas greitkelyje Kyjivas-Charkivas-Dovžanskis, o eismas juo bus atidarytas rudenį. Kelininkai tvarko privažiavimus prie estakados, o po to bus atliktas kelio dangos žymėjimas ir įrengti kelio ženklai.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeCharkivo sritisatstatytas tiltas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių