Jeigu per šventes gavote dovanų saldumynų ir juos pasidėjote į spintelę, prieš valgydami, atidžiai apžiūrėkite. Specialistai perspėja, dabar itin palankus metas maistinėms kandžių lervoms veistis.
Žagarės regioninio parko lankytojų centro meduolių pasaka nukelia atgal į praeitį, XIII amžių. Ant piliakalnių ten stūkso net penkios iš sausainių sulipdytos to amžiaus pilys.
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Kauno apygardos priežiūros skyrius gavo vartotojo pranešimą apie sausainiuose rastą varžtą. Rugsėjo viduryje specialistai atliko patikrinimą Garliavos įmonėje „Ancė“.
Senosios Panemunės gatvėmis – į vilą „Grabytė“, kur kvepia mėtų arbata, smetoniškais sausainiais ir vaikaitės prikelta čia anuomet gyvenusių Grabių meilės istorija.
Neseniai po vaiko priežiūros atostogų į darbą grįžusi dviejų mažamečių sūnų mama Viktorija Klopova namuose sugeba ne tik pasirūpinti šeima ir skaniai gaminti, bet ir rašyti apie tai instagramo paskyroje „Gaminame ir mėgaujamės“. „Kuo daugiau turi darbų, tuo daugiau gali nuveikti“, – įsitikinusi energinga moteris.
„Visai nesvarbu, kokia buvo jų gaminimo pabaiga, – visada norisi grįžti. Taip kasdien skrendu kartu su savo svajonėmis į saldųjį pasaulį“, – sako klaipėdietė, kūrybinės virtuvės „Cukraus burtai“ vadovė Regina Glinskienė.
Ruošdamiesi Kalėdoms daugelis sutelkiame dėmesį į vaišes, maistu nuklojame stalus. Virtuvės šefas Alfas Ivanauskas nuo seno vaišes ruošia apgalvotai, laikydamasis per daugelį metų susiformavusių tradicijų. Jis sako esąs tas žmogus, kuris mėgsta tradicijas tobulinti, todėl dabar ragina maisto gaminti po šaukštą kiekvienam.
Kalėdų laukimas, ypač vaikams, dažnai neatsiejamas nuo kas rytą pradžiuginančios dovanėlės. Tačiau advento kalendorius ne tik padeda skaičiuoti dienas iki gražiausių metų švenčių, bet turi ir gilesnę prasmę – šiuo laikotarpiu skirti dėmesio vienas kitam.